... Sexualitate ... si nu numai ...

      As vrea sa stiu cum imi dau seama daca o fata este virgina fara a avea contact sexual. Apar schimbari la nivel fizic ? De ce te intreb aceste lucruri este ca sa stiu cand o fata este sincera cu mine in privinta asta sa nu am probleme.
      Multumesc mult.

      "Virgina", in acceptia larga, este "fara sex cu penetrare vaginala" iar integritatea himenului reprezinta o "dovada" a acestui lucru. Dar femeia se poate masturba fara penetrare, poate face petting, poate face sex oral, poate face face sex anal si astfel himenul sa fie cat se poate de intreg. Si atunci cum ramane cu virginitatea ei ? Abordarea notiunii de "virginitat" numai din punct de vedere al aspectului fizic este o idee (cel putin) gresita.

      Eu cred ca virginitatea este, in primul rand, o notiune ce tine de zona mentalului, a emotionalului. Are si aspecte fizice, este adevarat, dar schimbarile de dupa primul contact sexual tin, in primul rand, de ceea ce se va petrece in sfera emotionalului. Dar imi inchipui ca tu vrei sa discutam aspectul pur fizic al problemei, nu-i asa ? Ei bine, asa cum ti-am spus, aspectul fizic se rezuma la integritatea himenului. Asa ca poti sa te uiti si sa vezi daca prezinta sau nu urme de deflorare ... dar nici chiar cu nasul si ochii in vulva ei nu vei putea fi sigur fiindca se poate intampla ca himenul sa fie rupt si din alte cauze decat o penetrare sexuala ... si atunci ce faci ?

      Un raspuns ti-l poate da medicul ginecolog fiindca prin experienta lui ar putea sa deosebeasca o deflorare accidentala de una de natura sexuala. Cu unele aproximari ar putea sa-si dea seama cand s-a intamplat deflorarea (daca s-a intamplat). Oricum, un himen intact nu inseamna ca femeia nu este activa din punct de vedere sexual, ci numai faptul ca himenul este intact. Atat. Dar cel mai sigur raspuns il poti avea chiar de la fata ... daca este dispusa sa ti-l dea ...

      Schimbarile "la nivel fizic" ce apar in cazul ruperii himenului sunt micile cicatrici provocate de actiunea mecanica. La ce te asteptai ? Sa ii apara ceva scris pe frunte ? ... :) ... Alte schimbari "la nivel fizic" nu exista chiar daca le cauti cu lupa. Ar fi foarte bine sa incearci sa intelegi problemle vietii sexuale in toata complexitatea lor, sa nu ramai in "intunericul" ideilor preconcepute, a miturilor, a povestilor de cartier. Problemele pot fi cauzate de neintelegera si necunoastera relatiei umane si nu de necunoasterea anatomiei vulvei. Daca tu ai impresia ca o cunoastere detaliata a anatomiei te scuteste de necesitatea intelegerii relatiei umane sa stii ca te inseli amarnic ...

      Te rog, spune-mi cum se poate sti daca un baiat a avut relatii sexuale sau este inca virgin. Cum este cu ata ? Daca se rupe mai esti virgin ?

      Dupa cum ai vazut, la fete ca "dovezi" ale virginitatii sunt considerate doua aspecte : integritatea himenului si sangerarea la primul contact sexual cu penetrare vaginala. La baieti ramane treaba cu sangerarea iar locul himenului este luat de "ata". Acestea ar fi, in opinia celor aflati inca in Evul Mediu al intelegerii vietii sexuale, "dovezi" ale virginitatii la baieti. "Ruptul atei" ca element al "piederii virginitatii" este o alta informatie (folclorica) fara legatura cu realitatea. Frenum preputi sau fraul preputului (asta este de fapt "ata") care leaga preputul de gland nu se "rupe", obligatoriu, la primul act sexual cu penetrare. Este un tesut conjunctiv si poate, farte bine, sa se intinda.       Este adevarat, uneori, in cazul primului act sexual cu penetrare, poate apare o sangerare din cauza ruperii partiale a acestuia. Dar aceasta intamplare nu este valabila numai in cazul primului act sexual ci si in cazul unui act sexual mai "furtunos" si la orice varsta. Cauza este un preludiu grabit, insuficient, ceea ce inseamna o lubrifiere insuficienta de unde si fortarea, intinderea puternica a fraului ceea ce poate duce la ruperea lui. Si bineinteles ca este vorba despre un act sexual fara prezervativ. Si de fapt nu este o rupere (suna prea grozav) a fraului preputului ci este vorba despre cateva fibre din constitutia lui. Zona fiind vascularizata, apare sangerarea. In aceste cazuri sangerarea este foarte usoara iar vindecarea este foarte rapida, zona cicatrizandu-se de la sine.

      Dar problema poate reapare oricand in conditiile despre care ti-am vorbit - daca lubrifierea este insuficienta, daca nu foloseste un prezervativ, daca sexul este "furtunos", daca este o "intrare" stramta ... nu are nici o legatura cu "virginitatea" ci cu fortarea mecanica a fraului. Si la fel de bine fraul preputului se poate rupe si daca baiaul nu a vazut in viata lui o vulva "pe viu" ci se masturbeaza si forteaza decalotarea si intinderea fraul;ui preputului.

     Nu uita, ti-am spus ca nu este obligatoriu sa se produca vreo ruptura. Multi barbati nu au nici un fel de probleme in a decalota penisul si a avea raporturi sexuale normale inca de la primul contact sexual si pana la adanci batraneti. Iar virginitatea este cu totul altceva decat o "ata" sau un himen care se pot rupe sau nu. Virginitatea este mai mult o notiune ce tine de sfera mentalului iar reprezentarea virginitatii prin starea himenului la femei si a fraului preputului la barbati este un aspect fizic. Te rog sa te gandesti la aceste lucruri, sa incerci sa intelegi conceptul de "virginitate" si sa nu (iti) creezi inhibitii pe aceasta tema ...

      Am un prieten de 2 ani de zile. In urma cu un an am facut-o. Cu toate ca am fost virgina nu mi-a curs sange deloc. Prietenul meu nu m-a crezut si de atunci imi scoate ochii mereu. Nu stiu cum sa il conving ca am fost virgina, pt ca vreau sa ramanem impreuna.
      Multumesc.

      Prietena mea n-a sangerat dupa primul contact sexual. Ea imi spune ca era virgina. Atunci de ce n-a sangerat?
      Multumesc.

      "Virgin" are intelesul de "fara sex cu penetrare". "Virgina" este considerata o persoana care nu a avut contact sexual cu penetrare. Dezvirginarea este perceputa ca "pierderea virginitatii" sau, mai concret, cu primul contact sexual cu penetrare. In ceea ce priveste femeile, de cele mai multe ori, intelesul cuvantului "virgin" este de "fara sex cu penetrare vaginala", virginitatea fiind asociata cu integritatea himenului. De aceea, de foarte multe ori lipsa sangerarii in momentul primului act sexual cu penetrare vaginala echivaleaza cu o "condamnare" a femeii care este considerata ca avand un trecut "imoral".

      Din pacate foarte multi tineri mai cred inca in aceste povesti si mai grav, uneori casatorii sau relatii sunt destramate din cauza acestor povesti.

      Mitul sangerarii la dezvirginare are o istorie lunga, pe cat de lunga pe atat de neadevarata. Sangerarea a fost interpretata ca o dovada de puritate si ca o jertfa. In Evul Mediu femeile isi bagau in vagin bureti sau carpe imbibate cu sange de gaina pentru a scapa de probleme in cazul in care s-ar fi intamplat sa nu sangereze. In unele zone ale globului inca se mai considera ca femeia care nu sangereaza in noaptea nuntii trebuie omorata, in altele (cu oameni mai "milosi") femeile cu himenul rupt sunt trimise inapoi la parintii lor. Inca exista obiceiul ca dupa noaptea nuntii sa se atarne afara cearceafurile patate de sange pentru a se "demonstra" virginitatea si puritatea miresei.

      Femeia se poate masturba fara penetrare, poate face petting, poate face sex oral, poate face sex anal si astfel himenul sa fie cat se poate de intreg ... asta ar insemna ca este virgina ? Dupa cum vezi, tratarea virginitatii numai din punct de vedere al aspectului fizic este o idee depasita.

      Marea gresala care se face este ca toate acestea se refera la aspectul strict fizic al relatiei sexuale. Dar relatia sexuala are si latura psihica si latura emotionala ce au si ele o importanta deosebita. In cazul primei relatii sexuale schimbarile ce intervin sunt, ca importanta, in primul rand in sfera emotionalului. Virginitatea este, in primul rand, o stare mentala. Are si aspecte fizice, este adevarat, dar schimbarile ce vor apare dupa primul contact sexual tin, in primul rand, de ceea ce se va petrece in sfera emotionalului. Si se poate manifesta, nu numai in cazul primei relatii sexuale ci si in cazul unei noi relatii sexuale. Te poti simti "virgina" si daca faci sex, pentru prima data, cu un alt barbat, chiar daca ai 40 de ani iar deflorarea este o amintire indepartata. Este vorba despre emotia "prima data", de a fi gata sa impartasesti cu cineva toata bucuria si placerea momentului. Cu cineva "nou". Este emotia necunoscutului.

      Singurul mod sigur de a recunoaste "virginitatea" este dragostea. Si asta fara dubii. Daca partenerul tau este un tip ce isi bazeaza sentimentele si relatia pe integritatea unui himen, ce se poate rupe oricand atunci cand te speli in vagin, cand folosesti tampoane intrevaginale sau cand te masturbezi, atunci este bine sa te gandesti daca nu cumva are si alte probleme in ceea ce priveste intelegerea unor aspecte ale vietii sexuale ...

      Tu nu poti decat sa ii spui toate acestea. Daca va incerca sa se gandeasca sau nu, daca va intelege sau nu, asta este o alta problema ce nu are legatura cu tine ... este vorba despre el, despre educatia lui, cultura lui, mediul lui, religia lui, experienta lui ... tu nu poti face prea multe aici, nu mai depinde de tine. Depinde de el.

      Vreau sa te intreb daca masturbarea este un pacat fata de Dumnezeu, in religia crestina.
      Multumesc.

      Aceasta problema pe care o ridici tu este interesanta avand in vedere importanta pe care fiecare parte o da dezbaterilor, cu numeroaselor argumente pro si contra ... eu unul ma ocup de aspectul, hai sa-i spunem, "laic" al problemei ... de aceea ce iti voi spune acum nu este parerea unui preot, este numai o parere personala.

      Energia sexuala, ca oricare alta energie, poate fi folositoare sau distrugatoare, rezultatul depinzand de capacitatea de a o canaliza, de a o controla. Si aici, ca in toate celelalte aspecte ale vietii, trebuie sa existe MODERATIE. Sexul este o modalitate de a descarca tensiunea sexuala ce se acumuleaza. Dar tot ceea ce facem trebuie sa fie facut cu masura si intelegand ceea ce facem. Nu este normal sa te masturbezi pana la epuizare, nu este normal sa te masturbezi din plictiseala, numai fiindca nu ai nimic mai bun de facut ...

      Masturbarea nu este un pacat ... asa cum nici a bea alcool nu este un pacat. Nu masturbarea este condamnata asa cum nu bautura este condamnata. De condamnat este caderea spiritului, pierderea controlului, faptul ca o placere poate ajunge sa te inrobeasca, poate ajunge sa te faca sa uiti ca esti om si trebuie sa te comporti ca un om. Masturbarea nu este o problema atata timp cat nu are repercursiuni negative asupra atitudinii tale, nu aduce schimbari in atitudinea ta, in relatiile tale sociale, nu influenteaza negativ relatiile pe care le ai in familie, la scoala, cu prietenii tai, cu pertenerul ... dar cand aceasta practica incepe sa scape de sub control, pot incepe si problemele ...

      Motivele pentru care oamenii se masturbeaza sunt cat se poate de diferite ... dar masturbarea nu trebuie practicata stict numai pentru placere ... masturbarea este, in primul rand, cel mai bun mod de cunoastere a propriului corp, a zonelor erogene, care este stimularea cea mai buna, cum creste tensiunea sexuala, cum se ajunge la orgasm, in cat timp se ajunge la orgasm. In timp se poate crea un reflex ... daca exista conditiile din timpul masturbarii (zona erogena excitata, tensiunea sexuala) se ajunge la orgasm si in sexul cu partener. In timp se poate ajunge la controlul atat de mult dorit pentru a evita ejacularea precoce. Apoi masturbarea este un mod cat se poate de bun si mai ales cat se poate de sigur (nu exista probleme cu infectii sexuale sau probleme cu sarcini nedorite ...) pentru inlaturarea tensiunii sexuale, care se poate acumula in timp, in lipsa unui partener. Bineinteles mai exista si sportul, si meditatia ... exista un liber arbitru, ai dreptul sa alegi ...

      Placerea strict fizica trebuie tinuta in frau. Limitarea la aspectul fizic, transformarea masturbarii intr-o "nevoie" si ignorarea aspectelor psihic si emotional ce pot fi gasite numai in relatia cu un partener, este degradant ... "De ce degradant ?" poate ma vei intreba ... fiindca numai aspectele psihice si emotionale ale unei relatii sexuale ne deosebesc de animale ... si apoi se poate crea o dependenta de acest aspect fizic ... iar dependenta este considerata ca o moarte a sufletului ... iar moartea sufletului este un pacat ...

      Autocontrolul este o trasatura individuala ce tine de educatia primita, de cultura pe care o are fiecare dintre noi, depinde de anturajul nostru dar depinde si de credinta ... iar lipsa de credinta este un pacat ...

      Trupul este templul sufletului si asa cum vei sti sa ai grija de trup trebuie sa stii sa ai grija si de suflet. Ai grija de nevoile trupului dar nu uita de nevoile sufletului.

      Din pacate echipa site-ului Seximus.ro nu are in componenta un preot ... de aceea daca ai nevoie sa intelegi mai bine aceste lucruri ce tin de latura spirituala, de suflet, eu te sfatuiesc sa apelezi la un preot si la taina spovedaniei. Preotul te poate indruma si ajuta sa te apropii de Dumnezeu si sa vezi aceste lucruri mai clar ...

      Te rog sa-mi raspunzi la o intrebare : masturbarea fara ejaculare (blocand ejacularea) are un efect negativ asupra sanatatii?
      Multumesc.

      Ejacularea are functia de destindere in toate planurile actului sexual ... fiindca un act sexual nu insemana numai penis, vagin, anus, etc ... actul sexual nu este numai fizic ... actul sexual are si latura psihica si latura emotionala. Toate aceste trei laturi, cea fizica, cea psihica si cea emotionala formeaza impreuna actul sexual complet. Chiar daca vrem noi sau nu, aceste aspecte exista intotdeuna, se intrepatrund si se potenteaza reciproc. Ejacularea este, pentru majoritatea barbatilor, momentul final, cel al destinderii ... in plan fizic - imediat dupa ejaculare cantitatea de sange suplimentara, adusa in zona oganelor genitale in momentul excitatiei, este eliberata si repusa in circulatia sanguina generala, in plan psihic - detensionare prin eliberarea tensiunii sexuale acumulata si senzatia de implinire iar in plan emotional - o stare generala de placere si de bine datorata orgasmului.

      Ce se poate intampla daca o persoana se masturbeaza fara sa ejaculeze ? Se priveaza si priveaza organismul de toata aceasta destindere ... in plan fizic - sangele va fi repus mai greu in circuitul general, din care cauza pot apare tensiuni si dureri in toata zona genitala dar mai ales la nivelul testiculelor, in plan psihic - ramane o stare de tensiune nervoasa acumulata iar in plan emotional - lipseste starea de bine data de orgasm, ceea ce influenteaza negativ intregul comportament ... iar nedetensionarea energiei sexuale, fie prin actul sexual cu partener, fie prin sport, fie prin meditatie, fie prin masturbare, poate duce, in cazul unor persoane predispuse, la nevroze.

      Exista si cazuri in care aceste neajunsuri nu apar dar este vorba despre foarte putini oameni, este vorba despre cei care invata, in timp, sa isi conserve energia sexuala fara a o elibera prin orgasm si ejaculare ...

      Spune-mi te rog, cand faci sex oral unui baiat ce trebuie sa faci cu sperma ? Si ar mai fi ceva ... trebuie sa ma epilez complet "jos" sau nu?
      Multumesc.

      Cum "ce ..." ? O lasi in prezervativ ! Fiindca, bineinteles, folosesti un prezervativ !

      Sexul este o problema de liber consimtamant ... Ce faci, cum faci, cat faci ... este o alegere personala. Nu exista impuneri, nu exista "... trebuie ...". Sexul este facut pentru placere si de aceea tot ceea ce faci, faci fiindca iti face placere. Indiferent de ce se spune, nu trebuie sa faci ceea ce iti creaza o stare de disconfort. Orice fel de sex, orice fel de comportament in timpul actului sexual, trebuie sa fie un subiect de discutie pentru ca amandoi partenerii sa stie ce este placut, ce este admis si ce este respins.

      La fel si cu sperma in cazul sexului oral. Este un cod al sexului care spune ca barbatul trebuie sa anunte INAINTE de a ejacula. In functie de ceea ce iti doresti vei sti ce urmeaza. Barbatul poate sa ejaculeze in timpul felatiei. Atunci poti sa inghiti sperma sau poti sa o scuipi. Sau, daca nu a ejaculat, poti sa continui excitarea folosind numai limba si mana. Sau folosind numai mana ... este alegerea ta.

      Dar trebuie sa stii care sunt riscurile ce exista in viata sexuala. Ceea ce este extrem de important este PROTECTIA. De aceea am si inceput prin a-ti spune ca nu faci altceva decat sa lasi sperma in prezervativ ... Fiindca sexul oral implica un risc de transmitere a unei infectii. Sifilis, gonoree, virusul HIV ... toate (si nu numai ...) se pot transmite prin sex oral neprotejat. Mai ales daca exista ulceratii sau rani (pe penis sau in cavitatea bucala) ce pot deveni "porti" de trecere a agentilor patogeni in sange, mai ales daca sperma infectata este inghitita.

      Ai grija si fereste-te de toate aceste posibile probleme. Nu accepta sexul daca nu este protejat. Pentru sexul oral exista prezervative cu diferite arome ... banana, capsuni, kivi ... foloseste-le !

      Problema epilarii este o problema, din nou, de alegere personala. Este o problema de estetica si de simt tactil si aici numai tu poti decide. Nici aici nu exista "... trebuie ...". Ramane la alegerea ta. Poti sa nu renunti la parul pubian, poti sa il tunzi putin in diferite forme, poti sa il faci sa dispara de tot si in felul acesta sa maresti zona erogena si placerea in timpul actului sexual oral ... poti sa faci orice atat timp cat te simti bine, iti face placere si nu iti creaza disconfort. Dar si in acest caz, al epilarii, trebuie sa fii atenta fiindca zona este deosebit de sensibila. Cel mai bine, daca te hotarasti, este sa te adresezi unor cabinete specializate.

      Am 16 ani si mi-am inceput de curand viata sexuala, dar nu sunt deloc "documentata", am noroc cu prietenul meu :-) ... n-am fost niciodata la ginecolog, as vrea sa ma duc ... tu ne sfatuiesti sa mergem cu mama, dar ea nu stie ca nu mai sunt virgina, iar eu nu vreau sa afle ... deci, cu cine sa ma duc ? Eu nu vreau ca medicul la care sa ma duc sa fie femeie pentru ca nu mi-ar place ca o femeie sa-si introduca degetele in vaginul meu, m-as simti ciudat...

      Sunt mai multe subiecte la care as vrea sa te gandesti, in afara de ceea ce ma intrebi ... daca nu ai nimic impotriva. Sunt probleme pe care te rog sa le analizezi cat mai serios si sa incerci sa vezi in ce masura te pot ajuta in viitor, bine ?

      Viata sexuala cere o implicare din toate punctele de vedere. Fizic, psihic si emotional. Debutul in viata sexuala poate marca pentru mult timp, poate chiar pana la sfarsitul vietii. Sexul nu poate fi ceva superficial nu trebuie abordat ca fiind ceva superficial. Trebuie facut doar atunci cand fiecare din noi stie ca este pregatit. Spun ca "stie" fiindca de multe ori poti sa "simti" ca esti pregatit ... dar sa nu fie asa. Iar aceasta inseamna o maturitate, atat fizica cat si psihica. Cel care vrea sa inceapa viata sexuala trebuie sa fie sigur ca este pregatit sa faca fata tuturor provocarilor, sa fie sigur ca va putea ocoli toate neplacerile si sa fie sigur ca va putea si va sti sa se bucure de toate plcerile pe care viata sexuala i le pregateste.

      ... cred ca ai pornit cu stangul in viata sexuala ... nu trebuie sa incepi viata sexuala fara "documentatie". In orice vrei sa faci, regula este ca mai intai sa intelegi ce si cum si abia apoi sa faci. Cred ca te-ai avantat cu capul inainte in ceva ce poate deveni o adevarata pacoste daca nu ai stii despre ce este vorba ... Stiu, imi spui ca esti "ghidata" de partenerul tau. Ei bine, nici asta nu este o alegere inteleapta ... sa te lasi condusa de altcineva pe un teren ce oricand poate deveni nesigur. Daca partenerul tau a reusit sa acumuleze informatii care sa va scuteasca de probleme este un lucru minunat, dar cred ca este extrem de important ca TU sa fii sigura pe tine, pe ceea ce stii tu, pe ceea ce poti tu. Mai ales ca este vorba despre o optiune atat de importanta pentru viata ta : sexul.

      Faptul ca nu vrei ca mama ta sa afle de inceperea vietii sexuale ma face sa cred ca ca nu esti pregatita sa iti asumi raspunderea faptelor tale. Iar asta inseamna ca te-ai grabit ... si mai inseamna ca nu esti sigura de tine si de partenerul tau. Iar faptul ca aduci in discutie "pierderea" virginitatii ma face sa cred ca inca esti tributara unor conceptii ce iti pot afecta viata in viitor. Ce rol va avea aceasta "lipsa" a virginitatii in viitor pentru tine ?

      Cam astea sunt subiectele pe care ti le propun ca subiecte de gandire ... Te rog sa nu ma intelegi gresit, nu vreau sa te cert, nu vreau sa iti stric placerea, din contra, vreau sa fii sigura ca vei avea parte numai de placere in viata sexuala si ca vei sti sa ocolesti problemele.

      Recomandam ca vizita sa fie facuta impreuna cu mama la medicul ginecolog pe care il frecventeaza si mama, in primul rand fiindca o serie de probleme de sanatate sunt ereditare si atunci este mult mai usor pentru medic sa inteleaga evolutia starii tale de sanatate in prezent dar mai ales in viitor. Si apoi pentru a avea un suport moral. Prima vizita la un medic ginecolog nu este un lucru tocmai usor ... tocmai fiindca nu se inteleg unele aspecte legate de sex, viata sexuala, sanatate sexuala ... si de aceea prezenta mamei poate da liniste si incredere. Dar poate fi oricine care intelege problemele vietii, in care ai incredere si care poate sa iti ofere un suport moral.

      Sanatatea ta este infinit mai importanta decat "placerea" sau "neplacerea" pe care ti-o poate provoca un medic specialist ginecolog de sex feminin ... in cabinetul medical nu trebuie sa te simti "ciudat" vis-a-vis de sexul medicului ci trebuie sa te intereseze daca te poate ajuta ... Incearca sa nu privesti "degetele in vaginul tau" prin prisma unui gest sexual ... nu are nici cea mai mica legatura cu sexul, este un mod de a fi examinata ... si numai atat.

      Te rog sa incerci sa intelegi cat mai bine viata sexuala. Nu este numai placerea sexului lucrul la care trebuie sa te gandesti. Sexul este o forta ce poate sa te ajute sau sa te distruga. Viata sexuala poate sa iti implineasca viata sau poate sa ti-o faca farame. Numai de tine depinde ce se va intampla ... Nu lasa pe altii sa hotararasca pentru tine. TU trebuie sa hotarasti pentru tine. Si mai ales trebuie sa intelegi ca maturitatea nu consta in faptul ca faci sex ci in cum faci sex ... Ce parere ai ?

      Am o prietena cu care ies doar in weekend si care tine foarte mult la virginitatea ei. Cum o pot convinge sa revina la realitate ? Ce sa fac ?

      ... ce inseamna pentru tine "... sa-si revina la realitate ..." ? Care realitate ? Relitatea ta ? Am impresia ca tropaie hormonii in tine ... ca tropaie nu este rau deloc (din contra, asta inseamna ca esti sanatos), asa este normal ... mai rau este ca zgomotul lor te-a aiurit de tot si nu mai poti gandi limpede ... revino-ti ... te gandesti si la ea ? te-ai gandit ca si ea are o realitate proprie ? Pentru ea virginitatea este cu totul si cu totul altceva decat este pentru tine ... Si de fapt care este realitatea ta ? Ceva de genul "Hai lasa, ce importanta are membrana aia, de-i zice himen ? Mai tare e sa o facem ..." Te-ai gandit ce este in spatele acestui "... tine foarte mult la virginitatea ei ..." ? Poate ca nu o intereseaza sexul, poate ca nu interesezi ca mascul, poate ca nu are incredere in tine, poate ca nu are incredere in ea, poate ca nu este pregatita, poate ca nu stie la ce se poate astepta de la viata sexuala, poate ... poate ... Te-ai gandit la acestea ? Sau nu are importanta care este cauza, pentru tine este important doar sa o elimini fiindca aceasta cauza sta intre penisul tau si ea ...

      Realitatea ... poate ca nu ar fi rau sa te gandesti care este si cum o vad ceilalti ... Sexul nu este numai intromisie ... este dragoste, devotament, respect, intelegere ... daca vei intelege asta, vei intelege si realitatea ei si vei sti ce sa faci. Incearca sa o iubesti, sa o respecti, sa o intelegi si fii sigur ca atunci vei sti ce sa faci.

      Sunt momente in care sa zicem sunt in slip, vad, ating, o fata de care sa zic ca-mi place ..... si in momentul acela incepe erectia ....
Spunemi te rog fenomenul acesta de "sculare" ar trebui sa se incadreze in anumite limite ?? Numai la excitatii puternice ???

      Erectia penisului este un eveniment comandat de creier ... sper ca stii ca principalul organ implicat in viata sexuala este creierul. Stiu, la prima vedere totul se reduce la penis si vagin, dar nu este asa ... Exista stimuli ce se transmit in permanenta iar creierul ia deciziile, printre altele si pe cea daca sa trimita sau nu sange catre zonele genitale, sange care va invada cavitatile corpului spongios si va face ca penisul sa capete duritate si sa isi schimbe dimensiunile. Sunt multe cauze care fac sa fie luata aceasta decizie de catre creier, unele sunt constientizate altele nu, unele sunt induse, altele sunt autoinduse.

      Daca o femeie cu forme placute trece prin fata noastra ne poate sensibiliza, la fel cum aceeasi femeie ne poate sensibiliza si daca este tiparita pe o coperta de revista sexy, sau daca "trece" numai sub forma unui paragraf dintr-o carte cu subiect "fierbinte". Creierul prelucreaza imaginea tridimensionala, bidimensionala sau numai imaginatia ... si ia hoatararea daca sa trimita sange sau nu in zona genitala. Sau si fara sa ne dam seama creierul poate lua aceasta decizie care, trebuie sa o recunoastem, daca se intampla fara o cauza concreta, are darul sa ne mire destul de tare.

      Dar alaturi de acesti stimuli mai sunt si altii ce sunt prelucrati de catre creier si care si ei primesc raspunsuri. Si uneori aceste raspunsuri pot interfera, corpul raspunzand numai la comanda cea mai puternica. Daca esti linistit si esti cu o femeie care te doreste si pe care o doresti, se poate sa existe un raspuns extrem de puternic care sa va incante pe amandoi ... dar daca ai mai avut contacte sexuale inainte (mai puternica este oboseala) atunci se prea poate ca raspunsul sa fie mai slabut ... sau chiar daca nu ai mai avut contacte sexuale inainte si esti nervos sau temator (mai puternic este stress-ul) se poate ca raspunsul sa fie slab, cum la fel de slab poate fi si daca daca ai depasit limita in cazul unei mese copioase (influenta alcoolului, a alimentatiei) ... sau raspunsul poate fi extrem de puternic daca vii dintr-o expeditie la Polul Nord unde ai avut parte numai de foci si vulpi polare ... sau in functie de starea de sanatate ... sau in functie de capacitatea ta de imaginatie ... sau capacitatea ei de a te atrage si de a te excita ... sau ... sau ... sunt multe cauze, nu exista un nivel de stimul "standard" asa cum nu exista un raspuns "standard", dupa cum vezi. Totul depinde de context.

      Si sa nu uitam si de un aspect de ordin fizic, foarte important ... feromonii ... din 1979 se cunostea ca in regnul animal femelele emit substante ce atrag sexual masculii din aceeasi specie. Acest lucru a fost folosit in primul rand in agricultura pentru a preveni distrugerile provocate de insecte. La animale feromonii anunta perioada de imperechere sau marcheaza teritoriul. In 1986 au fost decoperiti feromonii sexuali umani (androstenon). Feromonii sunt substante chimice ale caror semnale sunt detectate de organul vomeronazal aflat in nas. In momentul in care acest organ detecteaza un feromon, trimite un semnal catre creier (vezi, din nou totul trece prin creier ...), care trimite un raspuns ce va determina un comportament sexual. Capacitatea individului de a recepta aceste "semnale" chimice influenteaza capacitatea lui de raspuns sexual.

      Oricum, ceea ce trebuie sa intelegi este ca erectia poate fi influentata de numeroase cauze tocmai fiindca suntem oameni rationali ... altfel am fi ca oricare alt animal influentat numai de perioada de rut ...

      Mi-am inceput viata sexuala am si eu o mare nelamurire ... eu am 15 ani si toate prietenele mele imi spun ca daca am facut sex de la varsta asta nu ma mai dezvolt si cel mai rau ma deranjeaza ca nu imi vor mai creste sanii ... este adevarat?

      Sunt multe "povesti" in ceea ce priveste viata sexuala si problematica ei. Incepand cu virginitatea, continuand cu masturbarea si terminand cu actul sexual in sine, cu penetrarea. Multe dintre ele sunt "povesti" cu foarte multe informatii gresite ce nu fac altceva decat sa induca in eroare, dand nastere unor confuzii, unor comportamente gresite sau, uneori, chiar periculoase.

      Sexul reprezinta o implicare din toate punctele de vedere. O implicare profunda, care poate marca individul pentru mult timp, poate chiar pana la sfarsitul vietii. Sexul nu este si nu ar putea fi ceva superficial si nici nu trebuie abordat ca fiind ceva superficial. Trebuie facut doar atunci cand fiecare stie ca este pregatit. Spun ca "stie" fiindca de multe ori poti doar sa "simti" ca esti pregatit, poti numai sa vrei foarte tare sa fii pregatit ... dar sa nu fie asa. Iar aceasta pregatire inseamna o maturitate, atat fizica, psihica cat si emotionala. Cel care vrea sa inceapa viata sexuala trebuie sa fie (cat mai) sigur ca este pregatit sa faca fata tuturor provocarilor, sa fie sigur ca va putea ocoli toate neplacerile, sa fie sigur ca ca isi poti asuma deciziile si responsabilitatile si sa fie sigur ca va putea si va sti sa se bucure de toate plcerile pe care viata sexuala i le poate oferi.

      Sexul este foarte important, ne ajuta sa ne cunoastem mai bine, sa ne intelegem mai bine, ne ajuta sa ne apropiem, ne ajuta sa ne eliberam de tensiuni ... ca sa nu mai spunem ca sexul, ca mod de perpetuare ca specie pe aceasta planeta, este esential ... Dar sexul ne poate da si batai de cap (putin spus ...), sexul poate fi si periculos. Sexul este periculos pentru organism in masura in care este facut fara a fi inteles, fara discernamant, fara a i se cunoaste pericolele (si sunt destule ...), fara protectie ... Numai de noi depinde sa avem o viata sexuala fara probleme si plina de placere sau o viata sexuala care sa reprezinte numai un lung sir de evenimente si amintiri neplacute.

      Atat timp cat nu exista o intelegere a vietii sexuale, atat timp cat nu exista o maturitate fizica pentru a putea incepe viata sexuala, atat timp cat nu exista o maturitate psihica pentru a aborda problematica vietii sexuale, atat timp cat nu exista informatii necesare pentru a evita problemele vietii sexuale poti fi sigura ca sexul este o primejdie, poti fi sigura ca problemele nu vor intarzia sa apara. Uneori cu consecinte extrem de grave ...

      Sexul are (printre altele ...) si un consum fizic deosebit. In timpul actului sexual creste ritmul cardiac, la actul sexual iau parte toate grupele musculare si de aceea senzatia de oboseala ce poate apare dupa un act sexual nu se datoreaza numai descarcarii nervoase, a detensionarii, ci si datorita consumului energetic. Dar in nici un caz nu se poate pune problema unui consum care sa aiba ca urmare o stagnare a cresterii. Dezvoltarea fizica nu are nimic de a face cu viata sexuala. Actul sexual nu poate sa influenteze evolutia sau involutia organismului care este comandata de cu totul alte functii.

      Dezvoltarea sanilor este datorata actiunii hormonilor sexuali, care apar o data cu pubertatea. Sanul este alcatuit din tesut conjunctiv (fibre elastice) si tesut adipos ( grasime). Intre aceste tesuturi se afla partea glandulara in care ies canalele galactofore. Totul este acoperit de piele. Daca in cursul dezvoltarii tesutul conjunctiv predomina atunci sanul va avea o consistenta ferma. Daca va predomina tesutul adipos sanul va avea o consistenta moale. Intre aceste doua posibilitati - ferm si moale - exista o mare varietate de forme. Frumusetea, tonicitatea si consistenta sanilor depind de un bun echilibru hormonal si in nici un caz de varsta de debut in viata sexuala ...

      Am 16 ani. Mi-am inceput viata sexuala si prietenul meu este obsedat de gandul sa facem sex anal iar eu nu vreau ... ce sfat imi dai?

      Prietenul tau ... este si victima atator filme, reviste sau carti XXX, care au ca subiect (printre altele ...) sexul anal. Sunt sigur ca nu are nici cea mai mica idee de ce inseamna pentru marea majoritate a femeilor sa fie penetrate anal, sa simta un penis in anus ... daca ar sti poate ca ar fi ceva mai retinut in ceea ce priveste acest tip de sex. Dar atat timp cat se vehiculeaza atat de multe imagini sau texte cu femei care gem de placere in momentul sexului anal, nu poate decat sa isi infierbante imaginatia ... fara inteleaga precis despre ce este vorba, fara sa se gandeasca ca placerea nu se rezuma la locul unde introduce penisul ...

      Anusul nu a fost destinat sexului. Dintre activitatile sexuale, sexul anal are cea mai mare probabilitate de generare a unor probleme neplacute, prin implicatiile majore pe care le poate avea pentru sanatatea organismului. Bineinteles ca nu trebuie exclus ca activitate sexuala dar trebuie o mare intelegere, o abordare speciala si foarte, foarte multa grija ... ceea ce nu cred ca exista acum la nici unul dintre voi. Ar fi bine ca prietenul tau sa stie, mai intai de toate, care sunt celelalte placeri pe care i le pot oferi sexul fara penetrare, preludiul, sexul vaginal ... si sa nu incerce sa isi "bifeze" in "carnetel" si acest tip de sex numai pentru a-si dovedi (sau a dovedi altora ...) cat de barbat este.

      Oricum, sexul este placut numai in masura in care este un act liber consimtit de ambii parteneri si are o motivatie emotionala. Daca ai luat hotararea ca sexul anal este un lucru ce iti creaza disconfort, un lucru pe care nu ti-l doresti acum, nu trebuie sa cedezi la nici un fel de presiune, fizica sau psihica. Indiferent cat de mult i-ar place lui, indiferent cat de obsesiva este pentru el aceasta fantezie, indiferent de cat de mult ti-ar spune ca te iubeste, indiferent daca iti va reprosa ca nu il iubesti indeajuns, indiferent daca ti-ar spune ca te va parasi, indiferent de orice s-ar intampla, daca ai luat o hotarare de a nu face ceva (sex anal, sex oral, sex in grup ... etc ...) trebuie sa ti-o mentii. Poate ca in timp, dupa ce vei intelege mai bine problemele legate de viata sexuala, iti vei schimba deciziile. Dar pana cand nu vei fi sigura ca intelegi, pana nu vei fi sigura pe tine ca poti controla evenimentele, ca iti poti asuma deciziile si responsabilitatile, fii ferma. NU ! si gata. Acesta este sfatul meu. Pe care te rog sa il analizezi si, daca vei ajunge la concluzia ca este pertinent, sa il urmezi.

      Mi-e foarte greu sa vorbesc despre asta, dar voi incerca ...
      Am 17 ani si am o asa-numita problema. Ma masturbez de cativa ani buni. Relatii sexuale cu femei nu am avut ... Ma masturbez destul de des, adica aproape zilnic si cateodata de mai multe ori pe zi (de vreo 3 ani)... ce ar fi de facut ?
      Multumesc.

      Masturbarea nu creeaza probleme fizice sau psihice. De asemenea, din punct de vedere fiziologic, nu exista diferente intre orgasmul provocat de masturbare si cel dintr-o partida de sex.

      Frecventa cu care o persoana se masturbeaza variaza foarte mult in functie de numerosi factori. Unele persoane nu au incercat niciodata in viata, altrele se masturbeaza de doua-trei ori pe zi, pentru lungi perioade de timp. Ce este "normal" pentru cineva, poate fi "anormal" pentru altcineva ... si asta se aplica in toate aspectele vietii sexuale (... si in toate aspectele vietii ...). Oricum, masturbarea este un bun mod de a te cunoaste din punct de vedere sexual, de a-ti cunoaste zonele erogene, de a cunoaste modul tau de raspuns la stimulii erogeni, care este stimularea cea mai buna, cum creste tensiunea sexuala si cum se ajunge la orgasm, este un mod de inlaturare a tensiunii sexuale, mai ales in perioada adolescentei ... Si in plus este o practica sigura... nici o sansa de infectie cu transmitere sexuala, nici o sansa de sarcina nedorita ...

      Dar ... tot ceea ce facem trebuie sa fie facut cu masura si intelegand ceea ce facem. Nu este normal sa te masturbezi pana la epuizare (ceea ce faci tu ...), nu este normal sa te masturbezi din plictiseala, numai fiindca nu ai nimic mai bun de facut ... Masturbarea nu este o problema atata timp cat nu are repercursiuni negative asupra atitudinii tale, nu aduce schimbari in atitudinea ta, in relatiile tale sociale, nu influenteaza negativ relatiile pe care le ai in familie, la scoala, cu prietenii tai ... dar se pare ca la tine aceasta practica incepe sa scape de sub control ...

      ... de ce te masturbezi ? din plictiseala ? din cauza nervozitatii ? ... ce sens are pentru tine aceasta practica ? Incearca sa intelegi faptul ca masturbarea are un rol bine definit, cel despre care ti-am vorbit. Gaseste-ti alte moduri de a-ti consuma energia ce in aceasta perioada este in exces ... sport, meditatie. Elibereaza-te de aceasta obsesie, cauta-ti si gaseste-ti o partenera.

      Te rog sa-mi spui daca orgasmul obtinut prin masturbare este identic in simtiri cu cel obtinut prin penetrare.

      In general spunem "masturbare" atunci cand vorbim despre provocarea placerii fara a avea nevoie de un partener. Dar in acest moment cred ca ar trebui sa nuantam putin lucrurile ... Sunt doua aspecte diferite ale auto-sexualismului : auto-erotismul care este activitatea sexuala SOLITARA si masturbarea care exista ca practica sexuala INTR-UN CUPLU sau intr-un grup de parteneri (masturbare reciproca). De asemenea, nu uita ca intr-o partida de sex penetrarea nu trebuie sa constituie un scop ci un mod de a obtine placerea ... placerea si orgasmul se pot obtine si in alte moduri decat penetrarea ...

      Daca vorbim despre primul aspect, activitatea sexuala solitara, atunci sa stii ca orgasmul provocat de auto-erotism nu se deosebeste cu nimic, din punct de vedere fiziologic, de cel provocat de o partida de sex ... dar ...

      ... un act sexual nu insemana numai penis, vagin, anus, etc ... actul sexual nu este numai fizic ... actul sexual are si latura psihica si latura emotionala. Toate aceste trei laturi, cea fizica, cea psihica si cea emotionala formeaza impreuna actul sexual complet. Chiar daca vrem noi sau nu, aceste aspecte exista intotdeuna, se intrepatrund si se potenteaza reciproc. De aceea, in cazul activitatii sexuale solitare, marea pierdere este pe plan psihologic si emotional ...

      Daca tii seama de toate aceste aspecte, orgasmul obtinut prin auto-erotism nu este nici pe departe atat de placut precum orgasmul pe care il ai cu un partener.

      Am vazut acolo la voi pe site o chestie : cica sex protejat 100 % nu exista ! ... total gresit ... cea mai buna metoda de contraceptie este prezervativul ... dar atentie ! ... nu unul singur : ci puse doua de-odata !!!! ... ofera o protectie si impotriva bolilor cu transmitere sexuala si impotriva sarcinilor nedorite ... in caz ca se rupe unul, se simte imediat si se opreste actul sexual ... iar in caz de ejaculare este imposibil sa treaca sperma prin amandoua ... mai ales daca se face si o verificare prealabila a prezervativelor (umplandu-le cu apa). Daca aveti vreun argument impotriva mea ... il primesc cu placere ... daca va place ideea mea va rog sa o scrieti pe site si sa faceti si corectura de rigoare in privinta acelui articol ...
      Multumesc.

      In primul rand vreau sa iti spun cat sunt de multumit de faptul ca citesti informatia de pe site. Asta denota o dorinta de seriozitate in abordarea problemelor legate de viata sexuala iar seriozitatea atitudinii pe care o ai fata de viata sexuala te va scuti de multe probleme.

      In al doilea rand ... poate ca ar fi bine sa mai "lucrezi" la capitolul atentie ... Imi vorbesti de folosirea prezervativului (a 2 prezervative, de fapt ...) pentru protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilo nedorite. Folosirea prezervativului este un lucru foarte bun, cat se poate de recomandat, dar ... CAND EU VORBEAM DESPRE SEX MA REFEREAM LA TOT CEEA CE CUPRINDE ACEASTA NOTIUNE ... daca atunci cand vorbesti despre sex tu intelegi doar penetrare sa stii ca esti destul de departe de a te proteja eficient !

      Atunci cand spui sex incluzi ORICE ACTIVITATE sexuala, cu sau fara penetrare. In timpul preludiului (pentru tine preludiul nu este o activitate sexuala ?) prin sarut se pot transmite infectii (de exemplu hepatita), la fel si prin atingerea zonelor pubiene (de exemplu paduchii lati, herpesul genital), prin cunilingus se pot transmite infectii, prin jocuri erotice se pot transmite infectii, prin jocuri erotice se poate ca sperma sa ajunga in vagin si fara sa fi fost vorba despre o penetrare cu penisului ... RISCURI EXISTA !

      Ideea principala pe care ar fi trebuit sa o intelegi (si sunt sigur ca ai fi inteles-o daca nu te grabeai ...) este ca incepand de la un simplu sarut pot incepe si problemele daca nu esti avizat, daca nu stii la ce sa te astepti si daca nu stii cum sa te protejezi. In acest caz poti sa iti pui si trei prezervative ...

      In legatura cu "... daca va place ideea ..." ... nu, nu imi place deloc ideea si te rog sa renunti si tu la ea ... si daca mai auzi pe cineva ca are o asemenea idee sa incerci sa il convingi sa renunte la ea ... nu este greu sa intelegi care sunt pericolele ce pot apare in viata sexuala si nu este greu sa inveti cum sa te protejezi, cu adevarat eficient, de aceste pericole ... informeaza-te si nu "testa" tot felul de gaselnite care mai repede iti pot crea probleme decat pot sa te apere de ele ...

      Este bine ca esti interesat de acest subiect dar te rog sa incerci sa fii si putin mai atent si mai putin grabit ... Si cand te rog sa fii si putin mai atent si mai putin grabit, ma refer la propria ta viata sexuala ... Bine ?

      Tot ceea ce ti-am spus nu este un "argument" impotriva ta ... eu nu sunt impotriva voastra, din contra, am construit acest site pentru voi iar prin ceea ce am pus pe site vreau sa fiu alaturi de voi pentru a va ajuta sa gresiti cat mai putin ... dar sper ca este un argument suficient de puternic impotriva ideii de a privi sexul si problematica lui, atat de superficial ...

      Am 17 ani si inca sunt virgin. As vrea sa stiu daca doare prima data ? Stiu ca doare dar cum, se poate trece peste durere repede. Poate ca voi avea in curind ocazia sa fac sex cu prietena mea si te rog frumos sa-mi dai niste informatii despre dezvirginare.
      Multumesc.

      Nu, nu este obligatoriu sa doara la primul contact sexual cu penetrare ... durerea (si sangerarea) este o alta poveste raspundita de-a lungul timpului, care creaza tot felul de probleme ...

      Ati mai avut momente de intimitate ? Ati mai stat dezbracati unul langa celalalt ? Ati practicat jocuri erotice pana acum ? Ati avut contact sexual oral ? ... Eu nu cred ca este bine sa se treaca direct la contactul sexual cu penetrare vaginala fara o pregatire ... Petting-ul, jocurile erotice, masturbarea reciproca, sexul oral, toate acestea ajuta enorm la pregatirea primului act sexual penetrant ... toate aceste activitati sexuale ii ajuta pe cei doi perteneri sa se simta confortabil din punct de vedere psihic stand dezbracati unul langa celalalt, ii invata pe cei doi perteneri care sunt zonele lor erogene, care este cea mai buna stimulare, care este ritmul cel mai bun, ii invata cum este orgasmul in cuplu ... ii invata sa fie linistiti, relaxati si sa se bucure de placerea sexului.

      De aceea, daca nu ati avut aceste contacte pana acum, nu va recomand sa treceti direct la actul sexual cu penetrare vaginala. Dar numai de voi depinde ce hotarare veti lua ...

      ... pentru prima relatie sexuala cu penetrare vaginala este recomandat un preludiu lung, cat mai lung, pentru ca vaginul sa fie pregatit sa primeasca penisul si putin mai mult lubrifiant special pentru contactul sexual (se gaseste in farmacii). In nici un caz sa nu incercati penetrarea daca simtiti ca vaginul nu este suficient lubrifiat sau relaxat. Folositi pozitia "femeia deasupra". Ii da femeii controlul total asupra adancimii si ritmului penetrarii. Ea va sti exact cat si cand si cum. Ai grija de ambianta pe care trebuie sa o aveti, ai grija ca ea sa aiba in permanenta un sentiment de liniste si siguranta, fii calm, rabdator, atent la tot ce spune sau face partenera ta pentru a intelege daca este sau nu satisfacuta de ce faci, incurajeaz-o sa iti spuna daca este multumita si linistita ... nelinistea ta i se transmite si ei, graba ta i se transmite si ei, nesiguranta ta i se transmite si ei ... iar nelinistea, graba si nesiguranta sunt cauzele unei deflorari cat se poate de neplacute ...

      Si mai ales ai grija sa fiti protejati ... nimic nu inlatura mai bine frica de o sarcina nedorita sau o infectie cu transmitere sexuala decat folosirea prezervativului ... si apoi nu este vorba numai de inlaturarea fricii ci despre chiar inlaturarea pericolului de a avea aceste probleme ...

      Incearca sa intelegi mai intai ce iti cere viata sexuala si abia apoi ce iti da ... : ) ...

      Problema mea legata de sex este urmatoarea: imi este rusine sa-mi arat sanii. De fiecare data sutienul ramane sau daca il dau jos, lumina trebuie sa fie stinsa. De ce? Datorita faptului ca sanii mei sunt urati, sunt lipsiti de mameloane. Mameloanele sunt infundate. Este normal sa fie asa ???       Nu stiu, ma simt ca si cum as avea o problema fizica majora. Toate astea imi afecteaza viata sexuala. Prietenul meu nu m-a vazut niciodata complet dezbracata. Iti poti imagina asta?
      Ce sa fac? Pot sa ma operez? Voi putea naste si alapta un copil? Ajuta-ma, te rog!
      Multumesc.

      Sanul este alcatuit, in principal, dintr-un tesut conjunctivsi unul adipos. In interiorul acestor tesuturi se afla glandele galactofore. Din aceste glande pornesc mai multe canale, numite canale galactofore si care converg toate spre mamelon unde se deschid prin mai multe orificii prin care este eliminat laptele. In mod obisnuit mamelonul este proeminent.

      Exista si cazuri in care mamelonul nu este proeminent - este vorba despre mamelonul retras ... Mamelonul retras, in loc sa fie proeminent, este plat, la acelasi nivel cu areola mamara sau, in unele cazuri, este infundat in san, parand ca este intr-o cuta a pielii sanului. Acest aspect este, de cele mai multe ori, o particulaitate congenitala, adica femeia se naste cu acest aspect a pozitiei mamelonului Dar aceasta retragere poate sa apara si in decursul vietii.

      Cauza aparitiei acestei probleme este scurtimea ductelor galactofore despre care vorbeam, scurtime ce nu permite mamelonului o dezvoltare normala, spre in afara. Aceasta particularitate creaza probleme femeii daca ea vrea sa alapteze sau din cauze pur estetice.

      Mamelonul poate fi convins sa mearga in directia obisnuita fie prin masaj fie prin interventie chirurgicala. Dar de cele mai multe ori interventia chirurgicala rezolva problema numai din punct de vedere estetic, alaptatul nefiind posibil.

      Iti recomand sa te duci cat mai curand posibil la un cabinet de ginecologie pentru un examen clinic. Medicul, dupa examinare, va sti precis care este cea mai buna abordare a problemei tale si te va indruma mai departe.

      Pana atunci te rog sa nu iti mai faci atat de multe probleme, fiindca nu ai nici un fel de "problema fizica majora" ... in primul rand tu nu ai sani urati, tu ii ai diferiti, si sunt cat se poate de frumosi ... apoi. aspectul fizic al unei relatii (sexuale) este important dar mai importante sunt aspectele psihice si emotionale ... nu iti reprima dorinta si placerea numai din cauza unor mameloane retrase ... traieste placerea apropierii fizice si emotionale, bucura-te de dragostea pe care o primesti si pe care o dai ... bucura-te de sex ... si nu uita sa te protejezi ... bine ?

      Am varsta de 16 ani (neimpliniti inca). Am un penis cu o grosime de 12 cm si o lungime de 13,2 cm. Am impresia ca am un penis prea mic. Se poate ca el sa se mai dezvolte ? Intotdeauna am fost mai putin dezvoltat pubertar fata de colegii mei. Am incercat metode naturale de marire(exercitii) dar tot nu reusesc sa-l maresc. Oare aceste exercitii functioneaza? Astept cu nerabdare raspuns ...
      Multumesc.

      Imi spui ca "Am impresia ca am un penis prea mic" ... cam mic in comparatie cu ce ? Cu cel al prietenului tau ? Cu cel al tatalui tau ? Sau cumva ai inceput sa tragi cu ochiul la reviste sau filme XXX si te compari cu ce ai vazut pe-acolo ?

      Aceasa intrebare pe care ti-o pui tu si-o pun toti, dar absolut toti barbatii ... fie ca se intampla inca de pe vremea cand sunt numai niste baietandri, fie ca si-o pun cand sunt adolescenti, fie mai tarziu ... dar, te asigur, si-o pun macar o data in viata ... Are o dimensiune satisfacatoare ? ... si multi fac gresala de a si-o pune mereu, mereu, uitand ca ...

      ... tanarul este , pana in jurul varstei de 21 de ani, intr-o continua dezvoltare si asta cuprinde toate segmentele si zonele corpului ... cap, maini, trunchi, picioare... Aceasta dezvoltare mult mai pronuntata in perioada pubertatii cand secretia de hormoni incepe sa isi faca datoria vocea se ingroasa, apare pilozitata, se dezvolta sistemul osos, se dezvolta musculatura, se dezvolta penisul ... dar aceasta dezvoltare pronuntata nu porneste ceas la toti baietii ... inceputul ei poate fi pe la 9 ani, pe la 12 ani, pe la 14 ani sau chiar si mai tarziu ... asa cum, daca penisul tau ia startul ceva mai devreme nu trebuie sa te dai cocos, tot asa, daca ia startul ceva mai tarziu nu trebuie sa crezi ca esti gaina ... undeva pe la 20, 21 de ani diferentele vor fi aproape neimportante ...

      ... penisul are, la fiecare mascul detinator de asa ceva, o forma si o dimensiune individuala. Mai lungi, mai scurte, mai groase, mai subtiri ... fiecare dintre noi are un penis a carui dimensiune este data de informatia genetica ... oricat de mult ai vrea sa tragi de el sa il scurtezi sau lungesti, nu poti face ceva ... nu exista exercitii de "penis-building", nu exista medicamente "minune", nu exista alimentatie speciala ... este aceeasi problema precum cea a culorii ochilor sau a dimensiunii labei piciorului ... si apoi a stii ca penisul vazut de sus pare mai mic decat este in realitate ... priveste-ti-l in oglinda si ei avea o imagine mul mai apropiata de realitate.

      Asa ca daca iti compari penisul cu al altora faci mare gresala ... tu ai un ritm personal de dezvoltare, corpul tau raspunde intr-un mod individual la stimulii hormonali ... dezvoltarea ta este cat se poate de personala si nu are nici cel mai mica legatura cu modul in care se dezvolta prietenul tau, cu modul in care s-a dezvoltat tatal tau sau cu modul in care arata obiectul in revistele sau filmele de specialitate ... ai rabdare, mai ai destul de crescut .. si, bineinteles, si penisul de asemenea ... :) ...

      Te rog frumos sa-mi spui cati cm trebuie sa intre penisul, ca sa-mi pierd virginitatea ?
      Multumesc.

      Daca privesti in jurul tau vei vedea diferite dimensiuni si forme de ... orice vrei : ochi, nas, gura, urechi, sani, solduri, fese, picioare ... totul este o problema de inividualitate. Asa este si cu himenul. Himenul este o membrana subtire care se afla la nivelul orificiului vaginal. Himenul acopera (partial) intrarea in vagin. Nu exista un himen "general". El este diferit de la femeie la femeie. Poate avea forme si grosimi diferite.

      Himenul este perforat in centru, orificiul fiind pentru eliminarea menstrei. Dar nici acest aspect nu este identic pentru toate himenurile ... acest orificiu este de dimensiuni diferite, de la dimensiunea ce permite introducerea unuia sau chiar doua degete, la cele septate (o gaura despartita de o membrana) sau cribriforme (mai multe gauri de dimensiuni mici) si pana la cazuri in care nu exista orificiu deloc. Himenul se ingroasa de-a lungul perioadei de pubertate. Orificiul despre care iti vorbeam, si care masoara intre 10 - 12 milimetri la fetita, atinge la pubertate 18 - 20 milimetri, ceea ce permite trecerea unui tampon sau a unui deget.

      Este foarte posibil ca himenul sa se rupa fara ca tu sa stii. Asa ceva se poate intampla in cazul unor exercitii fizice, din cauza folosirii unor tampoane intravaginale sau chiar cand te-ai spalat sau cand te-ai masturbat. Sunt si cazuri de virginitate in care himenul este destins dar si cazuri (foarte rare) in care, la nastere, himenul este aproape in totalitate absent.

      Deflorarea este penetrarea himenului. Practic se traduce prin ruperea sau destinderea himenului. Cand orificiul himenului este foarte ingust, introducerea penisului il rupe putin (ceea ce poate duce la pierderea unei mici cantitati de sange). Dar in cazul unui himen destins, penisul introdus cu blandete (si cu putin lubrifiant ...) poate sa produca distensie completa fara ruptura insotita de sangerare. Himenul se rupe definitiv numai in momentul primei nasteri din cauza dilatarii orificiului vaginal pentru scoaterea copilului.

      Concluzia ? ... depinde si de penis ... :-)) ... dupa cum vezi sunt mai multe de care trebuie sa tii seama pentru a sti cat de mult trebuie sa te penetreze penisul pentru o deflorare ...

      Si acum sa stam putin de vorba despre virginitate ... virginitatea nu se "pierde" ... virginitatea nu este o umbrela sau o manusa pentru a o pierde ... virginitatea este mai mult o problema mentala decat fizica. O persoana se poate simti virgin(a) si la 30 si la 40 de ani, in cazul unui contact sexual cu un nou partener chiar daca primul contact sexual (cel presupus dezvirginant ...) este doar o amintire indepartata. Indiferent daca a mai avut relatii sexuale, cand va fi cu altcineva, nou, este ca si cum ai fi virgin(a) si ar face-o pentru prima data. Deflorarea este numai aspectul fizic al actului sexual, dar nu uita ca sexul nu este numai fizic ... este vorba si despre emotie ...

      Te rog sa-mi spui cum sa ma sarut prima data ...

      Nu exista manual de sarutat ... Sarutul se invata din practica. Sarutul reprezinta o comunicare. Si este normal sa te "balbai" un pic atunci cand "vorbesti" prima data intr-un nou "limbaj". Dar nu iti face probleme, persevereaza. Nu incerca sa saruti dupa sablon. Fiecarui om ii place sa sarute si sa fie sarutat intr-un anume mod. Gaseste-ti modul tau de a saruta si de a comunica sentimentele si trairile. Invata in timp din practica. Teoria nu are importanta aici ... nu te speria daca nu ai mai sarutat, cu siguranta ca daca va fi sincer, sarutul, va fi perfect ...

      Eu cred ca sarutul este comunicare ... degeaba stii sa vorbesti corect daca nu ai ce spune. Degeaba ai un vocabular bogat daca nu gasesti pe cineva care sa te asculte si sa te inteleaga. Tot asa, degeaba stii sa saruti foarte bine daca nu o faci cu cineva pe care il iubesti, daca sarutul tau nu transmite nimic sau daca celalalt nu te "intelege" atunci cand il saruti. Placerea sarutului nu sta numai in tehnica ... nimic nu se compara cu placerea sarutului care spune "te iubesc" ...

      ... si ar mai fi ceva ... nu uita ca sarutul este o posibilitate de transmitere a infectiilor sexuale. Sifilis, gonoree, chlamidia ... gandeste-te si la asta si ai grija.

      Deci nu stiu cum sa incep dar sunt foarte nelamurit si de aceea am apelat tine ...
      Sunt nelamurit cu lungimea penisului, si cred ca asta este cea mai frecventa intrebare. Mi-am masurat penisul dar nu stiu daca l-am masurat corect si are in jur de 15 si nu stiu sigur daca este bine asa, eu l-am masurat la nivelul cu podeaua stand in picioare si tinandu-l in jus si dupa aia este bine ?
      Odata am fost cu colegii mei la niste prostituate si am facut sex (cum se spune) si nu cred ca a fost prea satisfacuta, poate sa fie din cauza miscarilor mele de incepator ?
      Si inca ceva ... cand o am moale se face foarte subtire si mica, mai ales cand e frig sau ceva de genu asta. Te rog spune-mi si mie daca este normal si ce trebuie sa fac ...
      Iti multumesc pentru intelegere.

      Poti sa incepi cum vrei, numai nu incepe cu "deci" ... "Deci" precede concluzia unei discutii, deci ... :-) ... apare la sfarsit.

      Da, problema despre care vorbesti este destul de des intalnita. Mult prea des, as zice eu ... Si preocupa tare de tot, atat de tare incat de multe ori devine obsesie iar acest lucru se intampla numai fiindca in societate circula mult prea multe informatii gresite, sau distorsionate ... Este adevarat ca multe dintre ele dainuiesc de generatii dar asta nu inseamna ca nu trebuie reconsiderate, atat timp cat au un impact cat se poate de negativ.

      Si apoi ... Cati ani ai ? In ce moment ai masurat penisul - 15 centimetri cu penisul erect sau flasc ? Si de ce esti atat de preocupat de dimensiunea penisului tau ? Corpul este in continua dezvoltare pana in jurul varstei de 21 de ani. Si penisul odata cu el. Dar nu este o crestere liniara sau coordonata ... oricum daca nu esti la aceasta varsta trebuie sa mai ai rabdare pana a spune ca penisul tau a ajuns la dimensiunile "finale" ... penisul se masoara in stare erecta, decalotat, incepand de la baza si pana la varful glandului, pana la meatul urinar.

      Eu cred ca nu are importanta dimensiunea penisului ... sau ar avea dar numai in cazuri de diferente anatomice mari. Mai intai ca vaginul este un tesut muscular care se poate adapta la variatii destul de mari de dimensiune a penisului. Apoi fiindca penetrarea este doar o parte a actului sexual si asta inseamna ca dimensiunea ar fi doar o parte a placerii si in al treilea rand, si care de fapt este primul, sexul este o problema de calitate si nu de cantitate. Nu conteaza atat "cat" ai pe cat conteaza sa stii ce sa faci cu "cat" ai. Ai impresia ca dimensiunea impresioneaza femeia ? Daca DA, atunci gresesti amarnic. Femeia are nevoie, inainte de toate, de afectiune, de intelegere, de ocrotire. Iar asa ceva nu se face cu penisul ...

      Iti faci cumva problme din cauza faptului ca "fata" nu s-a aratat "prea satisfacuta" ? ... "Damele de consumatie" sunt o categorie aparte ... la cate de "aah ..." si "ooh ..." si "uuh ..." iti raportezi tu virilitatea ? Ele au o meserie (trista meserie ...), sunt puse "sa produca" iar acest lucru nu are nimic de a face cu placerea sau cu emotia ... ele nu sunt acolo pentru a fi satisfacute ci pentru a satisface ... Ai dat banii, te-ai eliberat de tensiune, gata, urmatorul ... chiar crezi ca au timp sa se gandeasca la satisfactie ? Este adevarat ca unele dintre ele pot mima foarte bine orgasmul ... poate ca cea cu care ai fost a fost prea grabita sau prea plictisita sau pur si simplu nu stia ca asa este "bon ton" ... nu trebuie sa iti faci probleme pentru virilitatea ta numai fiindca nu s-a suit pe pereti sau nu a tipat ca in filmele de "specialitate" ... Si apropo de mersul la "fete" ... sper ca ai fost detul de atent (inteligent) si te-ai protejat ...

      Despre frig ... pai si o bara de otel se contracta la scaderea temperaturii, atunci ce sa mai vorbim despre un biet penis ? ... care mai este si gol pe dinauntru ... :)

      Si pentru moment invata cum sa protejezi cat mai eficient si cum sa folosesti cat mai priceput cei (pentru moment ...) 15 cm de penis pe care ii ai :-)) ... si nu uita ca functia creeaza organul ... :-)))

      Fara ocolisuri ... as dori sa-mi raspunzi la o intrebare care ma framanta ... daca se poate, daca nu este prea mare deranjul : Ce este exact frigiditatea ? Sunt frigida daca nu simt nici un fel de placere in timpul actului sexual ? Adica tot ce pot simti este un orgasm clitoridian, insa din momentul penetrarii nu mai simt nimic ... poate o durere de stomac si o stare de nervi ca nu se mai termina o data totul ... Te rog sa-mi spuni daca asta inseamna frigiditatea, sau daca nu, ce este ? Am 20 ani si mi-am inceput viata sexuala pe la 15-16 ... deja incepe sa ma ingrijoreze.
      Iti multumesc mult ...

      ... ma bucur fiindca ai accesat site-ul meu, chiar si daca a fost o pura intamplare ... poate ca data viitoare va fi altfel ... :) ... si ar mai fi ceva ... ti s-a parut ca pe site am abordat vreun subiect "pe ocolite" ? ... modul de a raspunde intrebarilor si modul de a incerca gasirea unei rezolvari este cat se poate de direct ... sper ca este vorba numai despre o simpla exprimare ...

      Subiectul pe care vrei sa il discutam nu este chiar atat de simplu ... de fapt as vrea sa iti spun ca nici un fel de subiect legat de viata sexuala nu este chiar atat de simplu pe cat ar putea parea la prima vedere ... notiunile nu sunt chiar atat de usor de definit, pe cat ar parea la prima vedere sau pe cat ne-am dori noi ... Sexualitatea si tot ceea ce se leaga de ea reprezinta un complex ce trebuie inteles in intregul lui. Sexul are o latura fizica dar are si aspecte psihice si aspecte emotionale. Sexul nu este numai penis, clitoris si vagin ... toate cele trei laturi ale sexului, cea fizica, cea psihica si cea emotionala se intrepatrund, actionand una asupra celeilalte, influentandu-se si potentandu-se permanent. Lipsa sau diminuarea uneia dintre ele poate influenta in mod negativ placerea unei relatii sexuale.

      Sexul reprezinta un amestec sensibil de stimuli de natura afectiva, fizica si o doza mare de imaginatie ... la baza placerii sexuale stau fenomene comune dar asta nu inseamna ca putem privi totul printr-o prisma "standardizanta" ci trebuie sa intelegem ca pe tot acest "comun" se aseaza foarte multi factori, caracteristici fiecarei persoane in parte. Atitudinea noastra fata de sex, modul in care noi raspundem stimulilor sexuali depind de foarte multi factori, cei mai multi de natura personala ... educaie (si nu numai sexuala), cultura, religie, anturaj, experienta ... de aceea nu cred ca viata sexuala poate fi catalogata prin definitii (apropo de "Ce este exact frigiditatea?" ...) exacte, nu poate fi definita de procente, posibilitati, sanse, etc ... fiecare are o anume atitudine fata de viata sexuala iar asta insemna ca problemele fiearuia trebuie intelese si tratate ca individuale si nu scoase din context sau tratate la modul general ... de fapt, generalizarea problemelor legate de sexualitate este o abordare cat se poate de gresita, ce denota o neintelegere a complexitatii individului si a trairilor lui, a vietii sexuale in general.

      Ce importanta ar avea pentru tine sa stii ca mai mult de doua treimi dintre femei (cele intervievate ...) declara ca nu au orgasm decat daca le este stimulat clitorisul inainte si/sau in timpul actului sexual ? Te face sa te simti mai "normala" ? Sau mai putin "normala" ? Sau ce importanta ar avea pentru tine sa stii ca 45 % din cupluri declara ca sunt satisfacute de viata lor sexuala in timp ce restul sunt mai mult sau mai putin sau deloc satisfacute ? Te-ai simti mai fericita ? Sau te-ai simti mai nefericita ?

      Placerea sexuala este perceputa diferit de la individ la individ si, la acelasi individ, de la perioada la perioada ... Cautarea placerii fizice trebuie sa inceapa cu propriul corp, cu cunoastrea lui, a modului in care el reactioneaza la stimulii erotici ... pe langa aceasta cunostere (obligatorie ...) a zonelor erogene proprii, placerea sexului depinde in masura foarte mare si de capacitatea ta de a raspunde emotional dar si de a fantaza ... rolul emotiilor, al sentimentelor cat si al imaginatiei este la fel de important ca si cel al cunosterii zonelor erogene proprii. Organul principal implicat in viata seuxla este creierul ... de abia dupa aceea vine randul vaginului (sau al penisului, daca vrei ...) ... orice stimul, de orice natura este mai intai de toate "prelucrat" de creier ... indiferent daca noi suntem sau nu constienti de acest lucru ... iar raspunsul nostru reprezinta raspunsul creierului la stimulii pe care ii primeste ...

      ... atingeri, dezmiedari, soapte de dragoste, saruturi, jocuri erotice, atitudini ... toate ne fac sa raspundem intr-un fel sau altul, depinzand de ceea ce stim si ceea ce putem ...

      Si acum hai sa ne apropiem putin si de ceea ce imi povestesti tu ...

      Mai intai de toate ... "... nu exista femeie frigida, exista numai barbati neindemanatici ..." este ceva de mult acceptat iar eu cred acelasi lucru. Femeii trebuie sa i se gaseasca modul potrivit de excitare si copulatie pentru a-i declansa orgasmul. Nu exista "femeie", exista femei, fiecare cu particularitatile ei, fiecare cu cunostintele ei, fiecare cu posibilitatile ei ... barbatul trebuie sa ii inteleaga aceste particularitati si sa exporeze pana cand ajunge sa satisfaca pe deplin dorintele si asteptarile femeii ... dar nu trebuie sa uitam de importanta capitala a ajutorului pe care barbatul trebuie sa il primeasca din partea femeii, de faptul ca intre cei doi trebuie sa existe o comunicare permanenta, o comunicare ce poate fi directa sau poate fi o comunicare numai a trupurilor sau a mentalului ... exista zone erogene predestinate si zone erogene create ... fiecare persoana isi dezvolta anumite zone erogene, iar toate acestea sunt cele ce trebuie descoperite si stimulate pentru a gasi placerea sexului ... pentru barbati este mai simplu ... pentru femei este ceva mai complicat ... ochi, urechi, buze, gat, sani, mameloane, brate, spate, ombilic, fese, coapse, solduri, pubis, vulva, perineu, anus, glezne ... fiecare dintre aceste zone poate declansa placerea si de aici si orgasmul ... fiecare zona trebuie explorata pana la cele mai mici detalii ... se stie ca unele zone erogene raspund mai bine si mai rapid excitatiei decat altele ... iar orgasmul este cu atat mai puternic si mai placut cu cat zona erogena este stimulata mai indelung ... totusi calitatea excitatiei are mai mare importanta decat natura si locul unde se afla zona erogena ...

      La femeie "centrul" orgasmului este clitorisul. Clitorisul este un penis in miniatura. Nu se poate ajunge la orgasm fara o stimulare directa sau indirecta a clitorisului. Despre stimulare directa nu cred ca trebuie sa vorbim ... stimularea indirecta este facuta, in timpul penetrarii, de catre labiile mici. Constructia anatomica (unirea lor in partea superioara formeaza preputul) face ca miscarile copulatorii sa se transmita preputului care maseaza clitorisul. Asa cum nu se poate discuta despre o excitare strict vaginala sau strict clitoridiana, tot asa nu se poate discuta despre un orgasm stric vaginal sau strict clitoridian. In timpul actului sexual, in functie de moment si de pozitie, exista o excitare mai directa (mai pronuntata) sau mai putin directa (mai atenuata) a clitorisului.

      Iar apoi ... asa cum iti spuneam, aspectul fizic al actului sexual nu este singurul aspect si nu este determinant ... este vorba despre cat de stransa este legatura in interiorul cuplului, dincolo de aparente ... stii cum se spune, "atractia trebuie sa existe de la verticala" ... altfel ... o lagatura ce nu este bazata pe dragoste si incredere nu va putea influenta pozitiv o relatie sexuala, oricat de "talentat" se dovedeste a fi barbatul ... mentalul este cel care vine, amplifica si completeaza senzatiile, declansand orgasmul ... penisul de unul singur este destul de neputincios ... Cu atat mai mult cu cat erotica feminina este extrem de legata de emotii, sentimente si capacitatea de a visa ... imaginatia este un izvor nesecat de energie si intretine dorinta sexuala in aceeasi masura in care o face si realul. Imaginatia poate "masca" o realitate banala si neplacuta ajutand femeia sa traiasca o sexualitate bogata si plina de impliniri. Sexualitatea care implineste presupune sa te lasi in voia viselor tale erotice care te duc la excitatie maxima si la orgasm.

      Deocamdata nu cred ca trebuie sa iti faci probleme sau sa iti creezi stari de tensiune gandindu-te la "frigiditate" ... Frigiditatea nu este un "lacat" pentru a carei deschidere este nevoie de o singura cheie ... De fapt, fiindca m-ai intrebat, iti voi spune si definitia frigiditatii - indiferenta (sau aversiune) fata de actul sexual, datorita lipsei orgasmului ... ori la tine nu este cazul sa vorbesti despre frigiditate - tu spui ca ai orgasm (si sper ca stii ce spui ...) ... frigiditatea este o notiune mult mai complexa decat arata definitia ei si o problema ce ar avea drept cauza frigiditatea necesita investigatii amanuntite, in discutii directe, fata in fata si nu "on line" ... aspecte cum ar fi tendinte sado-masochiste, tendinte bisexuale, etc ... iti repet, nu este cazul tau, tu AI orgasm ... "si atunci ?" - ma vei intreba ... Atunci inceteaza de a-ti mai face aceste probleme, inceteaza de a astepta si orgasmul "celalalt", inceteaza de a mai privi atat de simplist viata sexuala, inceteaza de a te mai ingrijora degeaba ... si bucura-te de apropierea afectiva si fizica, bucura-te de sex ...

      ... si foloseste o pozitie in care sa iti fie stimulat clitorisul pe parcursul intregului act sexual ...

      Ocupa-ti mai mult timp cu explorarea propriului corp, cu descoperirea zonelor tale erogene, cu invatarea lor si a modului in care ele raspund, corpul tau raspunde, stimulilor erotici, cu intelegera ritmului tau si a modului in care creste tensiunea sexuala si apare orgasmul la tine, cu dezvoltarea capacitatii tale de a fantaza avand insa grija sa constientizezi bariera dintre vis si realitate ... toate aceste informatii te vor ajuta sa iti apropii placerea sexului si sa eviti neplacerile si starile de disconfort. Renunta la raporturile sexuale de rutina, care se rezuma numai la penetratie si creaza-ti un ambient emotional compus din atitudini, gesturi si cuvinte care sa iti starneasca simturile. Si incearca cu un partener care sa raspunda cat mai mult cerintelor tale ...

      Si nu te mai ingrijora ... ingrijorarea nu rezolva niciodata problemele ... relaxeaza-te si bucura-te de placerea sexuslui ... dar nu uita ca de tine depinde sa il ai placut.

      Eu shi prietena mea suntem amandoi virgini. Ea nu vrea sa se dezvirgineze shi vrem sa incercam anal. Te rog sa ne spui ... se poate intampla ceva grav?

      Subiectul despre care vrei sa discutam nu este foarte simplu ... sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tii seama.

      In primul rand, este vorba de cele doua sfinctere (inele musculare) care inchid orificiul anal. Unul dintre ele poate fi actionat voluntar (cel dinspre exterior) dar celalalt actioneaza involuntar (cel dinspre interior) si are ca rol inchiderea permanenta a intestinului. Sexul anal poate distruge aceste doua sfinctere iar rezultatul (nu singurul si nu cel mai neplacut) ar fi incontinenta anala (eliminarea materiilor fecale nu ar mai fi controlata ...).

      In al doilea rand mucoasa intestinului nu este pregatita pentru asa ceva (spre deosebire de mucoasa vaginala care este rezistenta la frecare). De aceea pot apare foarte usor iritatii sau sangerari.

      Acestea din punct de vedere ... hai sa spunem "mecanic". Dar mai exista si riscul transmiterii unor infectii (existenta unor iritatii sau sangerari ale anusului sau ale mucoasei anale creste foarte mult probabilitatea transmiterii unor infectii). Sexul anal neprotejat are cea mai mare probabilitate de transmitere dintre toate practicile. Nu trebuie sa uiti ca virusul HIV se transmite extrem de usor in cazul contactului dintre fluidele corpului mai ales in cazul existentei acestor factori ajutatori cum sunt ranile sau ulceratiile. Dar nu trebuie sa uiti nici de celelalte infectii cu transmitere sexuala.

      In cazul sexului anal trebuie folosit, in permanenta, prezervativul si un plus de lubrifiant (un plus mai mare ...). O problema ar fi ca grosimea prezervativelor nu este de natura sa-ti dea incredere in cazul acestui tip de sex (a fost gandit pentru sex vaginal ... iar musculatura vaginului "lucreaza" altfel decat cea a zonei anale). Actul trebuie facut pe fondul unei relaxari cat mai bune (daca se poate complete ...) a musculaturii sficterului striat, pentru a evita traumele. Daca dupa penetrarea anala urmeaza penetrare vaginala, prezervativul trebuie schimbat, pentru a nu transmite germeni ce pot da nastere unor infectii urinare sau genitale.

      Consecintele in timp ? In functie de cele pe care ti le-am spus mai inainte. Care ar fi frecventa optima ? ... anusul nu a fost "gandit" pentru asa ceva ... Se poate intampla din primul moment, se poate intampla mai tarziu ... Riscul este prezent permanent si nu cred ca cineva ar putea sa evalueze evoutia acestei situatii in timp...

      Dar pot sa va intreb ce va venit cu ideea asta de sex anal ? Implica mult prea multe probleme de care trebuie ... TREBUIE, sa tineti seama si nici nu este din cale afara de placut, mai ales pentru partenera, dar nici pentru partener ... sper ca nu credeti toate bazaconiile pe care poate le-ati vazut in vreun film de factura XXX ... acolo toate treburile sunt aranjate dinainte, exista experienta, exista substante ce produc relaxare usurand dilatatia musculaturii sfincterului ... sigur va spun ca SEXUL ANAL NU ESTE NIMERIT PENTRU A INCEPE VIATA SEXUALA. Sunt multe alte posibilitati de a va simti bine impreuna fara ca partenera ta sa renunte la virginitate ... trebuie cunoastere reciproca si ceva fantezie. Este prea mult sau prea greu pentru voi ?

      Sexul nu trebuie sa fie "standard" - preludiu, penetrare ... aaaaaah ... si gata. Sexul trebuie sa fie o cautare PERMANENTA a placerii. Preludiul trebuie sa fie o permanenta explorare a corpurilor pentru a descoperi noi zone erogene, noi moduri de satisfactie, fara penetrare. Iar penetrarea nu trebuie sa fie un scop ci un mod de a gasi placerea.

      Salutare am shy eu o mare problema .... Dupa un act sexual mi se "culca" shy nici ca o mai scol ... mi se scoala dupa vreo 3-4 ore !!! Zi-mi neaparat ce sa fac ...
     Salutare si multumesc.

      "Problema" asta este "problema" celor mai multi dintre barbati ... ar vrea sa o poata face intr-una, ca niste masinarii ... "sex-machines" ... pai, nu prea merge ... fiindca toti uita ca sunt oameni si nu masinarii. Ar fi teribil sa o poti face incontinuu, nu-i asa ? Dar nu merge ... organismul are sistemele lui de siguranta. Altfel am trage de el pana ar plesni.

      Dupa fiecare ejaculare, la barbat, exista o perioada refractara, o perioada de asteptare, pana cand penisul isi recapata erectia. In aceasta perioada nu exista raspuns la stimulare. Uneori perioada este atat de scurta incat nici nu trebuie retras, penisul, din vagin (asa cum era la inceput, mai tii minte ?). Alteori trebuie asteptat 10-20 de minute. Iar alteori mai mult (las' c-ai sa vezi tu ...). Aceasta perioada creste dupa fiecare ejaculare sau odata cu varsta.

      Perioada refractara difera de la barbat la barbat si, la acelasi barbat, de la perioada la perioada (asta trebuie tu sa intelegi cel mai bine). Fiindca trebuie luati in calcul numerosi factori care pot influenta, factori obiectivi cat si subiectivi, factori proprii persoanei cat si factori extrerni ... stimulii pe care ii primeste barbatul din partea partenerei, varsta, starea sanatatii, capacitatea de efort fizic si psihic, ambientul, alimentatia, experienta ... am enumerat numai cativa dintre acesti factori. Aici numai tu poti sti care dintre acesti factori iti face probleme ...

      Si nu uita ca principalul organ implicat in activitatea sexuala este ... creierul. Factorul psihic este foarte important ... nu-i spun vital cu toate ca asa ar trebui - daca lipseste factorul psihic ... iti "moare", asa ca ar fi justificat termenul "vital", nu ?

      Se spune ca cel mai puternic afridisiac este iubirea. Tu ce crezi ?

      Una peste alta sa stii ca nu este nimic grav ... grav ar fi daca te-ai ruga de ea o zi intreaga sa se trezeasca si ea te-ar trata cu indiferenta. Sau daca ar fi cat de cat vioaie dar s-ar desumfla tocmai cand ti-ar fi lumea mai draga, la intrare ... dar daca penisul tau este erect si poti sustine un act sexual normal odata la fiecare 3 - 4 ore este foarte bine. Esti un tip dintre cei normali. Asta daca nu cumva ai auzit tu ca toata lumea o face odata pe ora si ai ramas numai tu cu una la trei ore ... da' eu n-am auzit asa ceva.

      Ai grija de tine, ai grija de alimentatia ta, de starea de sanatate, renunta (daca le "tragi" in piept ...) la tigari, renunta (daca le "tragi" la masea ...) la consumul de alcool, de droguri sper ca nu trebuie sa iti vorbesc, nu ?, vitamine naturale (legume, fructe) cat mai multe, ai grija sa te odihnesti destul, fa ceva miscare (alearga sau trage de fiare da' nu ca sa te obosesti de sa nu ti se mai ... ma intelegi), ce mai, incearca sa ai o viata cat mai cumpatata. Si vei vedea niste rezultate ce iti vor face maaaaaaaare placere :) Bine ?

       Sal, am si eu o problema ... am 18 ani si pana acum m-a interesat muzica (chitara), zi si noapte doar asta faceam insa acum vreau sa-mi incep viata sexuala dar am o problema : sunt virgin si ma simt cam prost din cauza asta. Nu exista si un alt mod de a-mi pierde virginitatea in afara de sex ? Care?
     Iti multumesc.

      Ca esti virgin ... este foarte usor de inteles si de acceptat, dar nu prea inteleg de ce spui "... ma simt cam prost din cauza asta ...". Viata sexuala nu se supune unor reguli stricte. Fiecare din noi in functie de dezvoltarea noastra, de cultura noastra, de educatie, de religia careia ii apartinem, de anturaj, de prioritati (la tine de exemplu, chitara ...) avem un raspuns personal fata de ceea ce inseamna viata sexuala. Nu este precum in cazul carnetului de conducere ... nu dai examen decat daca ai 18 ani impliniti. Pentru a incepe viata sexuala trebuie sa fii pregatit. Este vorba atat despre dezvoltare fizica cat si dezvoltare psihica. Pentru oricine, indiferent la ce varsta incepe, viata sexuala este o lume noua in care gasesti foarte multa placere, multe responsabilitati si multe pericole. Trebuie sa stii cum sa iti apropii placerea, cum sa ocolesti pericolele, trebuie sa stii si sa poti sa iti asumi raspunderea actelor tale. Nu este nimic de rusine daca ajungi la 18, la 20, la 25 sau la 30 de ani fara sa "o faci". Momentul trebuie sa fie o decizie personala indiferent la ce varsta este luat.

      Apoi ar mai fi o mica problema pe care ar trebui sa o lamurim ... imi spui "... acum vreau sa-mi incep viata sexuala ..." si vreau sa te intreb de ce "vrei" ? Crezi ca 18 ani este o varsta care iti spune ca "trebuie" ? Vrei sa pastrezi o relatie si asta ar fi o modalitate ? Crezi ca toti "o fac" si ar fi cazul sa incepi si tu ? Sau cumva te-ai plictisit de chitara si vrei sa incerci altceva care sa te preocupe zi si noapte ? ... Ar fi bine sa fii sigur de raspuns si mai ales de argumentele pe care le poti aduce in sprijinul acestui raspuns. Hotararea este a ta dar cred ca mai intai de toate trebuie sa fii sigur ca este cea mai buna.

      Iar despre virginitate ... se pot spune multe (si chiar se spun multe ...). Virginitatea nu este ceva de care sa "scapi" precum scapi de un neg sau sa o lasi undeva (sa o "piezi") precum lasi o umbrela veche. Nu aspectul fizic (controversat, de altfel ...) este cel pe care trebuie sa ai in vedere ci aspectul mental. Fiindca eu cred ca virginitatea este, in primul rand, o problema care tine de laturile psihica si emotionala ale sexului. La fete este si o problema fizica (povestea cu himenul care poate foarte bine sa nu fie ...) si sper ca nu esti unul dintre cei care sa isi faca probleme de acest fel. Dar la baieti nu poti discuta nici macar despre aceasta ultima (si cred eu neimportanta) problema : "dovada" ... Stiu ca se vorbeste despre "ruptul atei" dar este o alta informatie (folclorica) fara legatura cu realitatea. Frenum preputi sau fraul preputului care leaga preputul de gland nu se "rupe", obligatoriu, la primul act sexual. Poate, foarte bine, sa se intample mult, mult mai tarziu, in timpul unui act sexual "furtunos" sau sa nu se intample niciodata ... este un tesut conjunctiv si poate, farte bine, sa se intinda ...

      Virginitatea este, in primul rand, o stare mentala. Are si unele aspecte fizice, asa cum am discutat mai inainte, dar schimbarile ce vor apare dupa primul contact sexual tin, in primul rand, de ceea ce se va petrece in sfera emotionalului. De aceea "virginitatea" se poate manifesta, nu numai in cazul primei relatii sexuale ci si in cazul unei noi relatii sexuale, mult dupa prima relatie sexuala. O persoana se poate simti virgin(a) si in cazul unui contact sexual cu un nou partener chiar daca primul contact sexual (cel presupus dezvirginant ...) este doar o amintire indepartata. Indiferent daca a mai avut relatii sexuale, cand va fi cu altcineva, nou, este ca si cum ai fi virgin(a) si ar face-o pentru prima data. Este vorba despre emotie ... nu uita ca sexul nu este numai fizic ...

      Iar semnificatia (general acceptata) a cuvantului "virgin" este "fara sex cu penetrare". Asta ar insemna ca pierderea virginitatii este posibila numai in cazul unui sex cu penetrare si nu in alt mod. Nu crezi ?

      Nu iti face probleme de acest fel ... problemele pe care ti le pui nu trebuie sa fie in legatura cu virginitatea ci mai ales cu cat de multe stii despre riscurile pe care le implica o viata sexuala si modul in care poti sa elimini aceste riscuri. Fiindca stii bine ca ... "Singurul sex lipsit de riscuri este cel pe care nu il faci ...".

      Dupa dezvirginare se decaleaza aparitia ciclului menstrual ? ... in sensul ca aparitia lui se va face peste 28 de zile sau cum ii este caracteristic persoanei respective sau daca ar trebui sa apara peste 10 zile chiar va apare atunci ?
     Iti multumesc.

      Cred ca ar fi bine sa nu rezumam discutia noastra la un simplu raspuns, "da, asa este" sau "nu, nu este asa", ci sa lamurim un pic problema pe care o aduci in discutie ... Vrei ?

      Ciclul menstrual este un fenomen ce tine de evolutia organismului femeii, el fiind coordonat de un lant intreg de comenzi si raspunsuri la nivel nervos si hormonal. Prima sangerare menstruala (menarha) reprezinta primul semn de maturitate sexuala in sensul ca organismul femeii tinere este pregatit sa isi inceapa functia de reproducere. In fiecare ciclu menstrual (care nu este obligatoriu de 28 de zile) sub comanda hormonala, ovarul elibereaza un ovocit. In tot acest timp mucoasa uterina se pregateste (se ingroasa) sa primeasca ovocitul, in cazul in care acesta va fi fecundat. Dupa eliberare, ovocitul trece prin trompa uterina (locul unde, daca intalneste spermatozoizii, va fi fecundat) catre in uter. Daca ovocitul a fost fecundat se implanteaza in mucoasa uterina (endometru) special pregatita pentru acest eveniment. Daca ovocitul nu va fi fecundat atunci el va muri iar mucoasa uterina va fi eliminata (ceea ce este sangerarea menstruala). Acest proces are loc ciclic (de aceea se numeste "ciclu" menstrual) la un interval de timp ce difera de la femeie la femeie ... 26 de zile, 28 de zile, 30 de zile, 34 de zile ... si care depinde de particularitatile orgnismului date de balanta hormonala naturala. In mod normal ciclul menstrual se regleaza dupa 4 - 5 ani de la menarha. Pana aici sper ca am lamurit ce este cu ciclul menstrual si sangerarea menstruala ... da ?

      Virgin are, in general, intelesul de "fara sex cu penetrare". Virgina este considerata o persoana care nu a avut contact sexual cu penetrare. Dezvirginarea este perceputa ca "pierderea virginitatii" sau, mai concret, cu primul contact sexual cu penetrare. In acelasi timp, virginitatea este asociata, in cazul fetelor, cu integritatea himenului. La baieti nu exista o posibilitate fizica de a "dovedi" virginitatea (povestea cu "ata" care se "rupe" este doar o poveste ...). Marea gresala care se face este ca toate acestea se refera la aspectul strict fizic al relatiei sexuale. Dar relatia sexuala are si latura psihica si latura emotionala ce au si ele o importanta deosebita. In cazul primei relatii sexuale schimbarile ce intervin sunt, ca importanta, in primul rand in sfera emotionalului. Din toate acestea iti poti da singur seama ca aceste notiuni - virgin si dezvirginare - sunt depasite, da ? Fiindca sfera activitatii sexuale este cu mult mai extinsa decat simpla penetrare vaginala. Cam asta este despre dezvirginare ...

      O scurta concluzie ... (nu imi place cuvantul "deci" atat de des si de impropriu folosit de foarte multa lume) ... ciclul menstrual este un fenomen fizic complex, comandat de activitatea nervoasa si hormonala a organismului iar dezvirginarea este o notiune (depasita, zic eu) ce se refera la activitatea sexula.

      Si cred ca ar fi timpul raspunsului la intrebarea ta ... Nu exista nici o legatura intre cele doua evenimente - menstruatie si dezvirginare. Sangerarea menstruala va apare atunci cand trebuie sa apara (peste 10 zile in exemplul dat de tine).

      Dar ... ar mai fi ceva de spus ... activitatea sexuala este o permanenta intrepatrundere si interconditionare a celor trei aspecte - cel fizic, cel psihic si cel emotional. De asemenea, cel mai important organ implicat in activitatea sexuala este creierul (asta este sigur chiar daca sunt atat de multi care considera ca prioritatea o au penisul si vaginul ...). Mentalul este cel care poate crea (spun "poate" fiindca nu este obligatoriu ...) mici dezechilibre in evolutia ciclului menstrual, in momentul inceperii vietii sexuale. Trebuie sa stii si sa intelegi ca viata sexuala nu este atat de simpla pe cat pare, ea este complexa, cu impact deosebit pe toate planurile, mai ales pe cel emotional.

      Si inca ceva ... nu se poate vorbi despre existenta unui "sablon general" decat intr-o mica masura. In cea mai mare parte exista numai raspunsuri individuale, caracteristice fiecarui organism, caracteristice fiecarui individ. Viata sexuala nu se poate exprima in procente ... Ar fi o abordare cat se poate de matematica, de rigida, ce nu ar tine seama de diversitatea organismelor si a modului lor personal de a raspunde la interactiunea cu mediul.

      Sunt la liceu in clasa a-X-a si am un coleg de banca care in fiecare zi imi propune s-o fac cu el. Ma simt atrasa de el chiar il iubesc. Crezi ca ma iubeste cu adevatat sau e doar o atractie sexuala?
     Iti multumesc.

      ... nu am de unde sa stiu ce are in intentie colegul tau ... dar pot sa iti spun cate ceva despre cam ce au unii tineri ... La aceasta varsta (clasa a X-a) tinerii sunt intr-o permanenta cautare (daca ai sa te gandesti bine, ai sa vezi ca este valabil si pentru tine). Cautarea este, in primul rand, in plan afectiv si sexual. Bineinteles ca aceasta cautare se poate prelungi si in perioada maturitatii sau chiar si dupa, dar asta este alt subiect. Cautarea tineretii este determinata si de dorinta de definire si intelegere a eu-lui propriu, de definire a valorilor prorpii. Si de aceea de multe ori gesturile si actiunile tinerilor pot aparea confuze, contradictorii iar nestatornicia poate fi o caracteristica. Sentimentele, dorintele sunt uneori prea puternice pentru a putea fi controlate. Si la asta adaugam si faptul ca hormonii tropaie in organism teribil de tare ... si de abia asteapta sa "isi faca de cap" ... energia sexuala este foarte puternica si se cere "linistita" ...

      Cred ca cel mai bun lucru este sa discutati. Spune-i tot ce ai sa-i spui, deschis. Intreba fara ocolisuri acolo unde crezi ca nu ai inteles sau acolo unde ti se pare ca a fost mai putin ... clar. Sa stii ca intr-un cuplu comunicarea este cea mai buna cale de abordare a oricarui subiect. Fie sexual, fie fara sa aiba legatura cu sexul. Numai discutand vei putea intelege exact intreaga situatie, eliminand neintelegerile sau confuziile. Si fii atenta fiindca de multe ori lucrurile nu sunt chiar ce par a fi. Nu confunda evenimentele reale cu imaginea pe care o ai tu despre evenimente (asta apropo de "... chiar il iubesc ..."), nu confunda realitatea care este cu cea pe care ti-ai dori-o tu, cu ceea ce ai tu in imaginatie. Stiu ca nu este usor dar sa stii ca asa trebuie.

      Si daca mai spui ca sunteti si colegi de banca ... atunci imi inchipui cat de chinuit este de apropierea de tine ... Poate ca ar fi bine sa adopti o atituine putin mai rezervata ... sa te gandesti daca nu cumva si tu il provoci (oricat de greu ti-ar fi sa nu o faci ...) ... parfum ... mini ... decolteu ... fii te rog atenta si nu il chinui (oricat de mult ti-ar placea ...) ... nu este decat un biet barbat ... specie la care, de multe ori, instinctul depaseste ratiunea ... :-)

      Iar despre sex ... nu te aventura, oricat de mult ai crede ca il iubesti, oricat de mult ai vrea sa o faci ... nu te aventura inainte de a fi sigura de tine, de ceea ce stii si de faptul ca iti poti asuma o responsabilitate atat de mare. Am putea parafraza ... "Mai bine mai tarziu decat ... prea devreme". El ? El poate trai si fara sex, chiar daca i se pare ca nu ... asa cum au crezut cu totii (baietii astia atat de nerabdatori ...). Cat de mult te iubeste se va vedea in cat de mult iti respecta hotararile si dorintele.

      Navigheaza pe site-ul meu. Vei gasi informatii care, sunt sigur, iti vor fi utile.

      M-am despartit de prietenul meu si sunt distrusa. Il iubesc mult, dar cu toate astea lui nu-i pasa de mine. Ce sa ma fac, cum sa trec peste asta? Stau si plang tot timpul si ma gandesc ca in tot acest timp si-a batut joc de mine si tot ce imi spunea si tot ce imi promitea, erau doar niste minciuni. Nu stiu cum voi putea trece peste chestia asta, pentru ca pe el l-am iubit si il iubesc cel mai mult. Intr-un fel eu am fost vinovata, dar si el a fost putin vinovat. Sfatuieste-ma ce sa fac.
      Pls !

      Sa stii ca mai toti am trecut prin aceste momente. Bineinteles ca fiecare dintre noi le-a resimtit diferit ... si totusi am mers mai departe. Nu exista nici un fel de "manual" de genul "Invata cum sa nu te doara cand te paraseste, fara profesor" ... pur si simplu nu iti plangi de mila si iti continui viata. Asta nu inseamna ca esti lipsita de sentimente ... da, ai trait dezamagirea, dar asta nu se face la nesfarsit, viata este inaintea ta si nu trebuie sa ti-o mai amarasti singura ... stai linisita, se vor gasi destui care sa o faca ... Si nu incerca sa gasesti vinovati fiindca nu exista asa ceva. Exista doar doi oameni care au o educatie, o cultura, un mod personal de a stabili relatii cu cei in jurul lor ... si care la un moment dat au hotarat ceva ... daca a fost bine sau nu s-a vazut mai tarziu.

      Poate ca el are niste prioritati care nu te includ si pe tine. Dar tu stii care sunt prioritatile tale ? Stiu, ne despartim cu greu de tot ce este frumos, este foarte normal. Si pentru moment ni se pare ca este singurul frumos care mai era prin prejur ... ei bine, nu este asa, frumusetea, iubirea, placerea sunt in permanenta pe langa noi. Numai de noi depinde daca intindem mana sa le luam. Fii sigura ca daca mergi pe un drum uitandu-te numai inapoi, nu te vei bucura de ce este in jurul tau si, cel mai neplacut, vei da in cele din urma peste o groapa ... Nu mai trai in trecut. Traieste in prezent si pregatindu-ti viitorul ! Iar viitorul nu se pregateste cu regrete si remuscari. Ai incredere in tine si ai grija de prioritatile tale, cele adevarate nu cele inchipuite.

      Iti mai spun odata, iubirea, frumusetea, placerea sunt in permanenta langa noi. La fel si barbatii atenti si tandri si sinceri si fideli ... hai ca prea au multe calitati, s-ar putea sa fie totusi ceva mai greu de gasit asa ceva ... :-))) ... capul sus, ne asteapta o viata sa o traim !

      salut ! problema e ca arat foarte bine si sunt (zic fetele foarte dotat). De fapt asta e partea buna. Partea rea e cu pot fi ca restul baietilor(arde tot ce poti) pt. ca trebuie sa fac cea mai riguroasa selectie cand vine vb de femei ! De ce ? Cand ajung cu ea in pat ma inhib si numai sexul oral ma poate scoate ! Aiurea rau ! Stau extrem de tensionat pana am erectie ! Am patit de vreo 2 ori sa nu am si nu am indraznit sa fac oral si de atunci nu ma pot gandi decat la asta. Chiar imi place sa fac si sa mi se faca sex oral dar cred ca nu e necesar la fiecare numar ! ce sa fac? Ma mai gandesc si la impotenta cu toate ca am doborat recordul de 9 nr pe seara ... asta ar trebui sa ma consoleze nu ? Aha ... si altceva, dupa sex oral mi s'a mai intamplat sa mi se "moaie" in timpul penetrarii. Astept sfaturi !
      Multam'

      Din ceea ce imi povestesti imi lasi impresia unei adevarate dezordini in gandire si, de aici, si in modul in care te comporti. Traiesti tot felul de mituri si idei preconcepute in loc sa te lasi sa te bucuri de placerea sexului. Fiindca, orice mi-ai spune, ceea ce faci tu este total lipsit de ... placerea sexului. Te mira ? Sunt sigur ! Sexul total nu este sex oral, anal si vaginal (plus cine stie ce alte "fantezii" ...). Sexul total este atat cel fizic, cat si psihic si emotional. Implicare totala din punct de vedere fizic, psihic si emotional cu partenera ta. Orice altceva este simpla copulatie ... sau autoerotism. Te simti implicat total ? Din cate imi povestesti nu prea reiese ... poate ca ai uitat sa imi mai spui cate ceva ...

      Ai impresia ca esti un "campion" (ai doborat un record, nu-i asa ?) ... "selectia riguroasa" pe care spui ca o aplici, are, din cele povestite, numai latura fizica ... Poate ca nu ar fi rau sa incepi sa te gandesti si la ce isi doreste cu adevarat o femeie de la un barbat ... poate ca gandindu-te vei intelege cat de efemera este aceasta pozitie a ta, de acum. Si cat de mult pierzi ...

      Si de fapt ce sfaturi astepti ? In legatura cu ce problema ? De fapt ce te deranjeaza in acest moment ? Fiindca eu nu vad nici o problema. In afara de o situatie cauzata de sex in exces ... o suprasolicitare a intregului organism, datorata unei intelegeri gresite a ceea ce inseamna sex ... nu este nimic anormal.

      ... cel mai puternic afrodisiac este dragostea adevarata. Uite o idee la care, cred ca, nu ar stica sa te gandesti ... Si incearca sa iti pui putina ordine in viata. Vei avea numai de castigat. .

      Norok din nou ! uite ca e ceva marpha ca mi'ai raspuns. Sunt unele lucruri pe care nu le pot discuta cu tovarasii pt ca ei cred ca sunt super macho. Aparent, ca eu deja o dau in disperare ! Ei ce sa'ti spun daca n'ai inteles the main issue...nu am incredere in mine !!!

      Sa'ti spun si ultima chestie poate o sa te ajute sa ma intelegi si sa ma poti ajuta {sper}. E fata asta cu care sunt acum sau cel putin sper sa mai fiu. e una super tare la care nici eu nu credeam ca am sanse. A fost o provocare. Am uitat sa'ti spun ca am 21 de ani . Asa in fine pe mine ea nu ma atrage deloc cu toate ca i'am spus c'o iubesc. {adica ma atrage dar nu suficient ca sa nu mai vb si de iubire}. Chestia e ca ea e de la mine de la bloc si fac asta numai sa stii tu ... nu vreau sa'mi stric reputatia. astea's numai aparente pt ca eu, cel putin dupa ce s'a intamplat ultima seara cand am stat cu ea sunt terminat ... azi am avut cea mai de kkt zi. Ea are 25 de ani si pana mai acum facea eforturi super mari sa fie cu mine ... de fapt sa ne'o tragem. Ii placea. Asta pana in seara premergatoare plecarii mele la fac. cand cand ... am dat'o in bara rau ! Am esuat total in pat. Nu stiu ce s'a'ntamplat da' a fost cu totul naspa ... stii cum e, simti {cu toate ca eu faceam pe suparatu' ca nu stiu ce am si din alea ea incerca sa ma consoleze} Chestia e ca nu stiu ce s'a'ntamplat. Semne ale impotentei? In fine sunt terminat fiindca vad ca nu mai e asa disperata ca pana acum. Asta ma scoate din sarite ... cu toate ca nu am nici o treaba cu ea acum sunt nerabdator sa ma sune. Era terminata {ea ma tinea pe lovele cu toate ca era invatzata invers stii tu !} si totusi o vad ca e putin mai cumpatata ... asa cum nu era.

      Ce sa fac ? simt ca explodez de draci ! Cu siguranta e ceva in neregula cu mine. Mi'e frica sa mai merg cu ea in pat ! nU POT SA FAC SEX FARA SA MA GANDESC LA esec ! Si mi se intampla cam des in ultimul timp ... {erectii incomplete in timpul actului si d'astea naspa, singurul lucru care s'a dovedit mereu eficace fiind cunnilingusul si d'aia cred ca nu e legata de impotenta probl mea ci mai degraba am ceva in cap si nu'mi pot da seama}. sa merg la un androlog ? Am probleme ti'am mai spus cu erectia in timpul actului ... deci nu stiu ce e cu mine ... n'as putea sa spun astea nimanui ... ma intelegi ! Si nu'ti mai spun ce figurant sunt cu femeile ... mama ! Si asta cred ca tocmai din cauza fricii asteia ... deci nu stiu ce pot face ! Pot oare sa ma 'reglez' ? e ceva defect ? masturbarea merge de minune ... deci acolo n'am probleme ! dar cand vine vb de pat pur si simplu mi'e frica ... si acum mi'e si mai frica de ce'o sa se intample daca relatia asta iese cu un minus. Cu siguranta o sa fiu in dubii cand o sa mai merg cu vreuna in pat. Inca o bila neagra increderii !

      Merci ca m'ai ascultat ... scuza'mi scrisu' si frazele astea ... n'am mult timp si ma grabesc ... cred ca ai prins tu ideea !

      Omule ... esti intr-adevar intr-un ... biiiiip ... mare si cand spun mare, inseamna MARE, io zic ca pana sub nas, asa ca fa bine si tine gura inchisa daca nu vrei sa ... tine gura bine inchisa si deschide bine urechile ca sanse sa iesi sunt destule, da e nasol ca numa' de tine depinde si daca curaj nu e, nimic nu e, vorba lu' .... Gambeta ? ... si in curand nu o sa mai poti nici sa respiri ... daca intelegi cam ce vreau sa spun ...

     Treaba cu care te confrunti tu acu' e cat se poate de obisnuita pentru cineva care a dus o viata de sexuala ... biiiiip ... asa cum ai dus-o tu. Ai tras tare, ai incercat sa razi tot ce se putea rade, nu conteaza, gaura sa fie si acu' stai si te uiti la ea fiindca nu iti vine sa crezi ca nu mai e bina decat la urinat ... a, da, mai merge cand o stimulezi asa, cu "fereastra deschisa", da' cand o pui la treaba adevarata, fata in fata cu eterna si fascinanta pussy ... cade closca. Naspa ! Si dai si cazi pe ganduri, cu ochii pe ceas, cu ochii pe macaroana si iar cu ochii pe ceas si iar cu ochii pe macaroana ... si zici "ma, cum dracu' ca azi dimineata cand m-am sculat era o mandrete ..." si iar cu ochii pe macaroana ... ca poate nu iti vine sa crezi da' tu in loc sa ... biiiip ... in viata sexuala, ti-ai ... biiiiip ... viata sexuala si cam in starea asta ai adus-o ... de macaroana (vezi ca nu e chiar asa de grav ? daca era grav rau, era spagheta ... ai halit destule pasta la viata ta sa stii care e diferenta, nu ? ... nu ? ... pai spagheta nu mai are nici macar gaura din mijloc, saraca ...

      Acu' ce sa zic ... daca deschideai mai devreme urechile auzeai ca eu ti-am spus deja cam care e problema cu tine ... SUPRASOLICITARE ... sau poate ca vrei sa ti-o scriu cu neoane si artificii ca s-o vezi ? ... Acu' daca ai impresia ca eu ma duc cu gandul numai la fizic, sa stii ca iar faci gresala sa crezi ca totul e fizic si ca mai totul se ... biiiiip ... Nu ! Aici e vb si de electronica nu numai de mecanica, get it ? Nu trebuie sa crezi ca totul se limiteaza numai la bone fiindca e implicat si ceva brain ... daca ma intelegi ... Si de fapt eu o sa-ti zic ceva tare da' fa bine si baga-ti treaba asta in cap bine de tot si incearca s-o tii acolo cat mai mult : in viata sexuala nu scula e de baza ci ... hai sa vad daca ghicesti ... nu, nu ai ghicit ! ... e CREIERUL ... hai ca te umfala rasul, stiu. Da' mai bine sa stii si sa te umfle rasul decat sa dormi si mai tarziu sa te umfle plansul, nu crezi ? Ei bine, si cum iti ziceam, creieul e organul principal implicat total in viata sexuala si hai sa te luminez de ce zic asta ... fiindca daca cumva ti se scoala daca vezi ceva interesant nu e ca stie scula, ca doar ea nu are ochi si din pantaloni nici nu prea vede. E pentru ca ochii transmit CREIERULUI informatia (incepi sa intelegi cum vine treaba, e ?) si creierul da o comanda de genul "Hei, scula, ia fii atenta la mine, acolo in fata e o pereche de buci ... hai, desteptarea !". De fapt in timpul asta da comanda catre sistemul circulator si o gramada de sange invadeaza corpus cavernosa (nu iti face probleme, nu e nimic grav, pe scurt se zice "se scoala") la care scula, bineinteles, imflata de atata sange, "da desteptarea" :-). La fel si atunci cand te asezi cu "ferestra deschisa" ... si dai si freac-o ... scula zice (tot transmitere de informatie, mai tii minte ?) catre creier "Hei, tipu' ma freaca" si atunci creierul iar da comanda fluxului de sange ... si tot asa. Da, pana acu' a fost simplu, da' stai sa vezi de acu' incolo, ca n-am terminat ... Ma' e si alt aspect extrem de important : cel psihic. Creierul e destul de sensibil la anumiti stimuli psihici. Si cel mai important stimul psihic e FRICA. Stii, se zice ca barbat adevarat e numai ala care poate sa faca dragostte cu o femeie in timp ce in usa bate turbat sotul femeii ... si nu cred ca se poate un exemplu mai bun ... frica este un semnal cat se poate de naspa si la acest semnal creierul, in 99 % din cazuri, da stingerea ... Acu', ca e barbatul femeii care declanseaza acest stimul, ca esti tu, asta nu mai are importanta. Creierul nu citeste expeditorul, el citeste doar ce contine mesajul si acolo scrie clar, negru pe alb si bold "FRICA" si asa ca urmeaza comanda "STINGEREA" ... Bineinteles ca tu nu vrei asta, bineinteles ca tu nu transmiti constient acest mesaj (daca creierul s-ar rezuma numai la interpretarea mesajelor constiente am fi cu totii niste legume). Sunt multe mecanismele si sunt cat se poate de subtile pentru a le aborda aici si acum, asa ca trebuie sa ma crezi pe cuvant. Sunt nenumarate cauze ... deci frica de "Y" (si aici merge orice fel de cuvant fiindca cu totii avem niste fobii) este principala cauza, cum ziceam. La tine "Y" se poate inlocui cu "ESEC". Este frica cel mai des intalnita la barbati ... ca ei sunt macho, ca ei sunt cei care conduc totul, care controleaza totul, ca ca (cacofonia e intentionata) ei nu mai e nimeni pe aici si alte bazaconii d'astea barbatesti. La foarte multi vine si din cauza lipsei de cunostinte de ... geodezie. Ei cred ca pamantul are drept axa, ca sa se invarta, o ... scula, daca intelegi ce vreau sa spun. Si poate nu iti vine sa crezi da' sunt unii fraieri de tot care cred ca tocmai scula lor e axa aia si daca li se moaie, s-a dus dracu' omenirea, nu mai are pamantul pe ce sa se invarta ... da' sa lasam geodezia si sa ne intoarcem la tine ... tie frica de esec iti provoaca o inhibitie. Frica de a nu mai fi considerat primu' de primu' iti provoaca o inhibitie ... Pricepi ?

      Si atunci ce ar fi de facut ? Pai, in primul caz (ala cu barbatul turbat ca-i faci muierea ...) n-ai nici o scapare, daca darama usa si pune mana pe tine s-ar putea sa iti deterioreze portretu' ... In al doilea caz (cand cu tine ...) se poate rezolva. Cum ? Simplu de tot ! Ii zice AUTOCONTROL ! Lasa prostiile de care imi vorbesti, cele cu "nU POT SA FAC SEX FARA SA MA GANDESC LA esec! si pune-ti un pic de ordine in viata. Stiu ca asta ti-am mai spus-o da' vad ca trebuie s-o repet ... si-o s-o repet pana ajunge la tine. ORDINE IN GANDIRE SI ORDINE IN CEEA CE FACI !

      Inceteaza de a mai privi viata sexuala ca pe o competitie. Placerea sexului nu se masoara, se simte. Placerea sexului nu depinde de cantitate ci de calitate. Incepe sa privesti viata sexuala si din punct de vedere psihic si emotional. Mai tii minte ce iti spuneam despre sexul total ? Este o implicare totala. Nu doar din punct de vedere fizic. Ceea ce ai facut pana acum se poate numi pierdere de vreme, iar aceasta exprimare este un eufemism. Sa stii ca nu este usor sa ai o atitudine normala, mai ales in aceste vremuri in care anormalitatea este cvasiprezenta in intreaga noastra societate. Dar aceasta este o "provocare" pe care as fi bucuros sa o accepti. Ai aceasta capacitate. Foloseste-o ! Numai de tine depinde sa ajungi la o atitudine normala fata de viata sexuala si fata de viata in intregul ei.

      Si daca tot m-am apucat sa repet, uite inca ceva ce ti-am mai spus si la care trebuie sa te gandesti : "cel mai puternic afrodisiac este dragostea adevarata" ... asta cum iti suna ? A tinichea ? Sa stii ca e "solid gold".

      Am speranta ca poate am adus putina lumina si am speranta ca poate am deschis un drum ...

      P.S. Da' ma gandesc ca poate ca nu te simti destul de bengos si atunci trebuie sa mai puna careva umaru' sa te scoata din ... biiiiip ... atunci iti voi da o adresa ... Tipu' e cool si le are pe astea ... stie meserie grup. A, si sa nu uit ... tipu' e psiholog. Deocamdata nu cred ca ai nevoie de un androlog. Andologul isi face de treaba cu problemele de ordin fizic, da' la tine problema e sus, la mansarda ... daca intelegi ce vreau sa spun :)

      Hahahaha ... omule esti marpha ! Zau daca nu mi'ai placut ... Am ras de unu' singur ... poate erau lucruri pe care deja le stiam sau cel putin le banuiam dar aveam nevoie de un underline ... oricum incerc sa ma conformez, poate iese de'o sfecla mai tare. Dar cum dracu' sa controlez bataile astea ale inimii cand stau in pat dezbracat asteptand'o sa iasa de la baie ???! O sa incerc sa nu ma mai gandesc la nimic, la nimic. Sa vedem ce'o sa iasa (parafrazand ASIA)...:))) Si altceva cum dracu' scap de excitatia asta care mi'o provoaca cunnilingusul? Deci pe bune, numai daca ma gandesc la asta face cat zece imagini ale unor penetrari ... Daca ma uit cu o fata la un porn ... e culmea mana mea pleaca si selecteaza inbeosebi fazele astea ... fata cu fata in 69 sau un biet baiat coborand sau un nou 69 ... ar trebui sa mi le interzic sau daca asta e cel mai tare 'afrodisiac' sa'l fructific ? ... sau that's my perversion ? problema e ca nu e chiar asa veche ... poate a fost provocata si incurajata fara sa'mi dau seama si acum nu mai pot scapa fara sa ma gandesc la ea ? Partea buna e ca nu ma mai simt asa de kkt cum m'am simtit cnd ti'am scris ultima oara ... Stii, cum eram yo atunci asa morcovit i'am scris lu' aia un msg si am intrebat'o daca stie cumva de o racire ... a vremii intelegi tu, si ea revoltata ma suna si'mi spune c sunt un fraier si un bou si'o da in declaratii d'alea de parca'mi mai ridica a bit nivelu' ... stii tu !

      S'oi fi dat'o in paranoia cu frica asta ?? In fine am stat cu una aseara (asta a fost un test) si'am stat cu ea sculata tot timpul preludiului de'mi venea sa'mi dau pumni in cap de ras (ba da' bou mai esti ma, unde dracu' e ma impotenta aia ?) asta era monologu' stii tu ... si cu toate astea n'am facut nimic cu ea pt ca n'am vrut...m'am oprit asa cu toti hormonii aia care ma zapaceau atunci. Am vrut sa vad daca pot si am putut. Nu mai are rost sa'ti mai spun ca aia se simtea s uper jignita si suparata.

      Doamne sper din tot sufletu' sa se rezolve ca nu stiu ce'as face cu toate ca spui tu ca nu biipu' e tot pe lume ... Poate ai dreptate dar gandeste'te putin cum ar fi fara bip. Naspa rau, zau !

      Acum merci de advicele tau si sa stii ca pe bune daca n'aveam nevoie de cineva cu care sa vb, mai ales ca un pr'eten, coleg de camera, in seara aia cand ti'am scris m'a vazut ca eram fucked up, ca nu vroiam ies si d'alea si m'a intrebat asa la misto "Ce ai ba ? ... Nu ti se mai scoala ?" Maaaaaaaaaaama, am turbat iti dai seama ! Cum dracu' picase si aia ???

      In fine ma bucur ca am fost cu respectiva(chiar daca fara scoring) si mai ales ca ce simtisem io de aia (ca nu mai vrea sa mai aiba nici o treaba cu mine) fusesera (zic si sper yo) aiureli ...

      Ma bucur ca am reusit sa ajung la tine. Si daca am reusit si sa iti descretesc fruntea, e si mai bine. Fiindca, crede-ma, este un lucru cat se poate de important sa incerci sa privesti lucrurile cat mai optimist posibil. Acu' ca zambetul o sa fie de fapt un rictus ... asta este, dar trebuie incercat.

      Nu ti-am spus sa nu mai gandesti ... stiu ca este mai simlu sa iei cea mai lejera alternativa, da' nu tine ... trebuie sa gandesti, dar trebuie sa controlezi directia. Nici eu nu am crezut ca ai o problema de ordin fiziologic. Ti se scoala si asta te face fericit. Da' de multe ori nu prea stim cum sa avem grija de fericirea asta. Cu totii, oricat de greu ne-ar fi sa acceptam, avem niste limite. Tragem de corpul asta al nostru cat putem de tare de parca am fi cyborgi ... fara sa-l intrebam si pe el ce parere are. Fara sa fim atenti la ceea ce spune sau striga. Si el executa ceea ce ii comandam pana cade cu limba scoasa ... sper sa nu te excite ideea :- ))) ... si apoi incep intrebarile si grijile. Si asta fiindca nu intelegem (sau nu acceptam) ca avem niste limite. Sa stii sa iti controlezi si sa iti directionezi (sau redirectionezi) energia sexuala nu este usor. Si este extrem de important.

      Iti repet ca iti trebuie ordine in viata si in gandire. Si sa intelegi ca exista si alte modalitati de a fi multumit de tine si fara sa fie legat de "se scoala sau nu", de a te simti implinit si fara a avea legatura cu orgasmul, de a fi cu cineva alaturi fara sa fie in pat, sa stigi "Maaaaama ce bine e ..." si fara sa fii cu dansa, intr-ansa ... Cum iti spuneam, pamantul se invarte din cu totul si cu totul alte cauze ... asta va fi primul tau pas spre normalitate.

      Si daca tii atat de mult la ea ... la scula adica, tre' sa stii sa ai grija de ea. Adica sa ... biiiip ... cu cap. Stiu ca asta faci, da' de multe ori avem aceasta tendinta, de a copula si gandi cu unul si acelasi cap. Si cred ca de aici ni se trag foarte multe dintre necazuri ... Nu crezi ca e asa ?

      De ce se rup prezervativele ?

      In cazul prezervativelor care se rup ... prezervativele sunt pe "numere", au grosimi diferite, sunt pentru un anumit tip de sex (vaginal, oral, anal), sunt cu sau fara lubrifiant. Folosirea lor necorespunzatoare poate duce la accidente cat se poate de neplacute, precum cel despre care ma intrebi.

      Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand il cumperi, este sa te asiguri ca este in termenul de garantie si intact ... apoi ... sa ai grija la modul de folosire.

      Prezervativul s-ar putea sa se rupa daca este un numar "mai mic" decat "numarul" penisului, s-ar putea sa se rupa in cazul unei partide "furtunoase" daca sunt extrasubtiri si fara lubrifiant, s-ar putea sa se rupa daca este pentru sex vaginal si este folosit pentru protectie in sexul anal. Pentru a inlatura riscul ruperii din cauza frecarii mecanice (sexul "furtunos" ...) folositi lubrifianti speciali pentru contactul sexual, PE BAZA DE APA. Pentru lubrifiere in contactul sexual NU folositi alte substante cum ar fi cremele protectoare pentru piele, geluri, uleiuri de corp, produse alimentare (unt, frisca) sau alte minuni ... Lubrifiantii pe baza de ulei pot distruge prezervativul. Nu pune lubrifiant in interiorul prezervativului fiindca s-ar putea sa te trezesti ca aluneca de pe penis ... si in "valtoarea" placerii s-ar putea sa nu iti dai seama decat cand este prea tarziu. Lubrifiantul se pune pe prezervativ dupa ce acesta a fost pus pe penis.

      Am 18 ani... eu ma "masturbez" (nici nu stiu daca acesta e cuvantul potrivit) adica ma frec de anumite lucruri precum : calorifer, chiuveta, cu mana si ma simt foarte bine. E ceva normal? (eu sunt virgina).
      Multumesc.

      Masturbarea este un act normal. Dar masturbarea nu trebuie sa aiba ca unic scop placerea ... Alaturi de eliberarea de tensiunea sexuala acumulata, tinerii trebuie sa gaseasca in masturbare modul de a se cunoste mai bine din punct de vedere fizic, de a putea intelege mai bine modul lor de a raspunde excitatiei sexuale, de a descoperi zonele erogene ce produc placere - pentru a le folosi, de a descoperi zonele ce produc disconfort - pentru a le evita si, in general, de a invata care sunt limitele si posibilitatile lor corpului lor.

      Si despre metoda ta de a te masturba ar fi ceva de spus ... frecandu-te de diversele obiecte despre care imi spui, nu vei putea niciodata sa afli daca gatul, umerii, sanii tai (mai ales mameloanele), coapsele, fesele tale sunt zone erogene care sa iti creeze placeri in timpul unui act sexual ... Atunci cand esti singura si te masturbezi trebuie sa incerci sa te cunosti, sa iti intelegi reactiile, sa iti cunosti si sa iti intelegi corpul. Sa stii ce ii provoaca placere si ce nu. Si asta inseamna sa te mangai pe fiecare zona a corpului. Altfel vei fi nevoita sa faci toate acestea in timpul actului sexual. Masturbarea trebuie sa fie ca un fel de repetitie ... Iar cu partener el trebuie sa iti stimuleze acele zone erogene despre care tu ii vei spune ca iti creaza placere, el trebuie sa iti indeplineasca acele fantezii sexuale despre care tu ii vei povesti, el trebuie sa aiba grija ca tu sa ai orgasm ... dar pentru aceasta trebuie sa te cunosti si sa comunici ...

      Atata timp cat aceasta practica nu are repercursiuni negative asupra atitudinii tale, nu aduce schimbari in atitudinea ta, in relatiile tale sociale, nu influenteaza negativ relatiile pe care le ai in familie, la scoala, cu prietenii tai, nu trebuie sa-ti faci probleme. Fanteziile noastre sexuale sunt parte integranta din viata noastra. Tot noi suntem si cand ne masturbam. Dar nu trebuie sa reducem viata sexuala la acest act ... Nu uita, sexul adevarat implica un partener. Ai grija si nu iti inchide aceasta perspectiva ...

      Am 25 de ani si sexul nu e un tabu pentru mine. Nu vreau sa intru in detalii asa ca o sa fiu scurta, am un caine din rasa dog german, e mascul. Nu stiu dar simt o atractie fata de el asa ca mascul ... mai ales cind ii vad sexul. Stiu despre sexul cu animale, ma intereseaza dar mi-e frica din lipsa de cunostinte. As vrea sa ma ajutati cu sfaturi in acest sens.
      Multumesc anticipat.

      Sunt multe fantezii sexuale care intrec de departe cea despre care imi vorbesti tu. Fiecare din noi avem cate o fantezie sexuala. Direct legata de cultura noastra, de educatia noastra, de religia noastra si nu in ultimul rand de gradul de integrare in societate ... Unele dintre ele sunt in afara legilor scrise altele sunt in afara legilor firii - sper ca nu razi, sunt cele mai importante legi, cele despre care inveti inainte si de a invata sa mergi ... Cele mai multe sunt tolerate, iar aceasta toleranta este cat se poate de relativa. Societatea este cea care formeaza principiile dupa care tu trebuie sa te misti, principiile dupa care tu trebuie sa evoluezi. Iar in unele domenii societatea nu admite sa ii fie incalcate principiile ... Modul in care vei reusi sa te integrezi in societate fara a-i bulversa pe ceilalti depinde numai de tine ... si asta nu numai in ceea ce priveste sexul.

      Lasa frica deoparte si incearca sa gasesti un "mascul" adevarat, un barbat care sa iti poata oferi atat placere fizica cat si spirituala. Fii sigura ca asa ceva exista ! Este singura modalitate de a te simti implinita in viata. Sa stii sa primesti si sa stii sa oferi dragostea si placerea. Sa poti trai dragostea si placerea ce ti se ofera si sa simti ca dragostea si placerea ce le oferi sunt traite. In rest totul este numai ... copulatie.

      Nu stiu daca ceea ce am eu este o deviatie sexuala, e ceva trecator sau va fi ceva permanent. Deocamdata asta simt si vazind pe net material sexual cu caini simt ca nu mai pot si vreau sa incerc. Sper sa nu devin o zoofila dar daca asta mi-a dictat natura sa fiu atunci voi urma calea. Sexualitatea omului e diversificata, sint lesbiene si homosexuali si nu sint considerati ca si bolnavi, asta e firea lor si nu se mai poate schimba.

      Eu inteleg sfatul tau, inteleg politica site-ului ... Asa cum ai observat, temerile mele sint de ordin medical, nu stiu daca exista risc major de imbolnavire, care e riscul sarcinii, desi ca specii sintem diferiti, teoretic nu ar trebui sa se intimple nimic, dar nu am certitudinea etc. Din pacate pe net informatii in legatura cu asa ceva nu am gasit, doar ca se practica sexul si e placut (de care nu ma indoiesc). In public sau la prieteni nu ma pot adresa din motive intime si sa nu fiu judecata de societate. Daca totusi ai cunostinte in acest sens, te-as ruga sa le impartasesti si cu mine, daca nu, iti inteleg pozitia si iti multumesc inca odata pentru ca ai acceptat dialogul.

      Problema ta este de natura mentala. Si in acest caz trebuie sa stii ca numai tu esti cea care o poate controla astfel incat sa nu degenereze in ceea ce numesti tu "deviatie sexuala". Asa cum ti-am mai spus toate acestea sunt cat se poate de relative. Trebuie sa intelegi care sunt legile societatii in care traiesti si sa sa stii sa te integrezi fara a crea conflicte ... nici interioare, nici cu cei din jurul tau. Deja imi spui ca nu deschizi subiectul fiindca nu vrei sa fii judecata ... deja exista inceputul unui conflict. Acum interior. Ce poate da nastere unor stari de inhibitie sau, la fel de grav, de defulare.

      Nu incerca sa gasesti scuze prin idei precum "... daca asta mi-a dictat natura sa fiu ..." fiindca natura ti-a dictat cu totul altceva. Priveste-te in oglinda si vei intelege ce ti-a dictat natura ... Orientarea sexuala este o problema ce se poate defini in timp. Dar nu trebuie sa stam pasivi la tot acest proces interior. Daca in ceea ce priveste homosexualitatea s-au adus argumente destul de solide in ceea ce priveste faptul ca acest comportament este genetic hotarat, nu exista "predestinare" in ceea ce priveste zoofilia. Nu ai cum sa spui ca ai gene canine. In cazul tau este o optiune strict personala. Si nu incerca sa iti justifici posibila optiune prin alaturarea ei unei optiuni ce deja are o justificare. Este o incercare de a pacali sau de a te pacali ? Inteligenta noastra trebuie sa evolueze pana in punctul in care ne putem stapani mai bine emotiile si ne putem raporta la actiunile noastre.

      Compotamentul homosexual este acceptat (este adevarat, mai mult sau mai putin ...) fiindca implica doi oameni maturi cu putere de discernamant, ce sunt constienti de situatie si isi pot asuma raspunderea. Dar in cazul tau nu se poate discuta despre doua vointe, despre doua optiuni. Cainele nu are putere de decizie, cainele nu poate sa isi exprime o vointa, nu are discernamant si nu poate sa isi asume o raspundere. Ca si in cazul pedofiliei unde copilul nu are putere de discernamant. El este doar o victima.

      Incearca sa nu te atasezi de aspectul strict fizic (in cazul tau se poate spune ... "animalic", nu-i asa ?) al relatiei sexuale si sa intelegi complexitatea unei relatii sexuale. Sa intelegi ca sexul complet nu inseamna vaginal, oral, anal (asa cum cred multi dintre cei care au o viata sexuala, biata de ea ...) ci fizic, psihic si emotional. De ce sa preferi compania unui caine celei unui barbat ? Atat de dificile au devenit relatiile tale cu un barbat ? Imposibile ? Din cauza caror imprejurari ?

      Nu trebuie sa dai voie impulsurilor sexuale, dorintei sexuale sa iti altereze comportamentul. Foloseste energia sexuala pentru a te imbogati, nu o lasa sa devieze spre atitudini ce te vor indeparta de semenii tai, ce te vor marginaliza.

      Si pe scurt despre problema despre care ma intrebi (foarte pe scurt, fiindca nu cred ca aceasta este latura importanta)... diferentele cromozomiale fac imposibila aparitia unei sarcini. Posibile probleme de ordin fizic ? ... dermatoze, toxoplasmoze ... si asta in ciuda incompatibilitatii genetice ...

      Iti multumesc pentru sfaturi, am inteles si sper sa pot face ceva, oricum am prevazut sa consult un psiholog. Iti doresc numai bine si nu pot decit sa iti urez succes in ceea ce faci pentru ca incep sa-mi dau seama ca este de ajutor, asa cum mi-i deschis ochii mie cred ca o faci si altora..

      ... imi dau toata silinta si ma bucur de fiecare data, de fiecare reusita ...

      Ma framanta si pe mine o problema ... cand au fost produsi spermatozoizii continuti in sperma care tocmai este ejaculata ?
      Multumesc.

>      Procesul de producere si maturare a spermatozoizilor este destul de complex. Caracteristica principala este continuitatea lui. Procesul incepe la pubertate si continua pana la varsta a 3-a, undeva prin decada a 7-a a vietii. Si cand spun continuitate ma refer la faptul ca spermatozoizii sunt produsi permanent si nu in etape, astfel incat in testicle se gasesc, la un moment dat, spermatozoizi in diferite stadii de dezvoltare.

      Inainte ca o generatie de spermatozoizi sa ajunga la dezvoltarea finala, sunt produse alte noi generatii. Se considera ca acest ciclu de dezvoltare a unei celule primordiale pana la stadiul de spermatozoid dureaza aproximativ 60 de zile. Acest proces continuu poate fi influentat de numerosi factori, incepand de la starea de sanatate a organismului, la temperatura optima pentru acest proces si pana la controlul endocrin.

      Ce se intampla de fapt in timpul unui control ginecologic si care ar fi momentul potrivit pentru primul control?
      Multumesc.

      Ideal este sa se faca primul examen ginecologic imediat dupa prima menstruatie (menarha). Se poate si ceva mai tarziu dar in nici un caz sa nu se astepte aparitia unor probleme pentru a merge la un consult. In cazul primului examen ginecologic este bine sa fii insotita de mama ta. Nu pentru ar fi ceva de care trebuie sa te apere ci fiindca s-ar putea sa simti nevoia sa ai alaturi de tine pe cineva apropiat. Este, oricum, un inceput si s-ar putea sa fii putin speriata, putin jenata, de ceea ce urmeaza, cu toate ca nu ai nici un motiv. Fii linistita. Daca in timpul consultatiei ai o stare de disconfort, spune-o. Medicul poate intrerupe sau, la nevoie, chiar contramanda consultatia in orice moment, daca tu nu te simti bine.

      Despre medicul ginecolog - ideal ar fi ca sa fie acelasi care o are sub observatie si pe mama ta. In primul rand acest lucru inspira incredere (lucru extrem de important in relatia medic - pacient) dar mai ales poate va putea sa observe mai usor eventualele trasaturi mostenite de tine (in ceea ce priveste ciclurile menstruale, posibilele deregrari hormonale, sanatatea de sanatate a sanilor, etc). In cazul in care medicul este un barbat si crezi ca ar fi neplacut sa fii consultata de un barbat, poti cere sa fii consultata de un medic ginecolog femeie. Important este ca medicul sa iti dea o stare de liniste si incredere. Este bine sa iti alegi un medic ginecolog pe care sa il pastrezi cat mai mult timp. Asta fiindca iti va cunoaste antecedentele si evolutia in timp si va putea observa foarte usor si cel mai mic semn de aparitie a unei probleme.

      Nu iti face o toaleta excesiva inainte de examenul ginecologic. Starea si felul secretiilor vaginale ii da medicului foarte multe informatii despre starea de sanatate a zonei vaginale. Ar fi bine sa stii data precisa a ultimei menstruatii, eventualele neregularitati, orice fel de fenomen neplacut si momentul aparitiei lui.

      In primul rand va avea loc o discutie despre antecedentele tale de sanatate, despre posibilele experiente sexuale, daca ai folosit sau nu, vreodata, contraceptive, etc. Trebuie sa-i spui orice care poate sa-i dea o imagine a starii tale de sanatate - atat fizica cat si psihica. Si de modul in care ii raspunzi depinde foarte mult daca medicul va depista eventualele probleme pe care le ai. Ar trebui sa fie un examen cat se poate de obisnuit, precum cele pe care le-ai mai facut : control ORL, tensiune arteriala, starea plamanilor.

      Urmeaza ceea ce s-ar putea sa ti se para ceva mai putin placut - examenul sanilor. Este o examinare obligatorie in cadrul unui control ginecologic si este cat se poate de importnta. Medicul va cauta orice fel de nodul sau alta urma care sa-i indice o eventuala problema legata de sanatatea sanilor tai. Iti va controla si zona mameloanelor pentru a se asigura ca nu exista nici un fel de secretie anormala. Ar fi momentul ideal pentru a-i cere sa iti explice cum sa iti faci singura aceasta examinare. Este metoda cea mai buna pentru a depista inceputul unei stari patologice a sanilor. Si cu cat mai devreme este depistata cu atat mai sigura este vindecarea.

      Si urmeaza partea care s-ar putea sa ti se para si mai putin placuta decat cea dinainte - examinarea zonei genitale externe (vulva) si interne (vagin si col uterin). Acum medicul va observa daca nu exista simptomele unor afectiuni - scurgeri neobisnuite, zone inflamate, ulceratii, iritatii, etc. Daca in tot acest timp simti vreun fel de durere trebuie sa-i spui imediat medicului. S-ar putea sa fie vorba si despre un tuseu rectal sau un examen bimanual iar asta chiar ca s-ar putea sa fie neplacut - medicul va introduce un deget in rect sau doua degete in vagin (numai daca himenul nu este intreg) iar cu cealalta mana pe zona inferioara a abdomenului va controla daca nu exista probleme in zona uterului si a a anexelor ovariene, pentru a stabili pozitia organelor reproductive. Neplacut, este adevarat, dar trebuie ca medicul sa aiba toate datele despre tine, despre starea ta si despre posibila evolutie a acestei stari. Medicul poate folosi un dilatator (speculum) pentru a largi spatiul dintre peretii vaginului si a vedea cat mai bine aspectul vaginului si colul uterin. Cat timp dilatatorul se afla in vagin, medicul va lua o proba din mucoasa colului uterin (fii linistita, este vorba despre cateva celule ...) pentru a le trimite la laborator in scopul unui diagnostic cat mai corect (test Papanicolau). Daca conditiile o permit se poate face o ecografie. Toate acestea se fac cu respectarea celei mai desavarsite igiene - aparatura sterilizata, folosirea manusilor chirurgicale, etc. In tot acest rimp trebuie sa anunti orice senzatie fizica de neplacere sau durere.

      Cred ca poate ai sa te simti jenata ... "... cum ? eu sa ma dezbrac in fata ...?" sau "... cum ? sa il las sa imi palpeze sanii ? ..." ... Ei bine, daca tii la starea sanatatii tale, trebuie sa intelegi ca sunt menevre necesare. Si in nici un caz sa nu crezi ca s-ar putea uita la tine altfel decat la un pacient. Unul obisnuit, din care are cu zecile sau cu sutele pe luna ... Si la fel ca si pe ceilalti, si pe tine vrea sa te ingrijeasca, vrea sa te fereasca de probleme. Iar pentru asta trebuie sa te consulte.

      Intre inceperea sangerarii menstruale si sfarsitul ei trec 8 - 9 zile. Si niciodata nu imi vine regulat. De ce nu vine regulat? Si de ce tine asa mult ? Sex propriu zis nu am facut. In schimb penetrarea cu tegetul, am facut-o. Poate avea asta vreo legatura ?
      Multumesc.

      Mai intai ar fi bine sa vorbim putin despre ciclul menstrual. Inceperea ciclurilor menstruale reprezinta fenomenul cel mai vizibil al pubertatii. Acest lucru este urmarea functionarii normale a intregului lant hormonal hipotalamus - hipofiza - ovar si demonstreaza ca maturizarea sexuala este pe cale de a se incheia.
      Ciclul menstrual reprezinta totalitatea fenomenelor fiziologice care au loc regulat. El se caracterizeaza prin doua fenomene : ovulatia si sangerarea numita si mentruatie. Maturarea organelor genitale interne si externe si apoi modificarile ce apar in decursul ciclului menstrual sunt supuse actiunii mai multor hormoni care depind unul de celalalt printr-un sistem comanda - raspuns comanda. Ca raspuns la informatiile de origine nervoasa primite, anumite celule nervoase ale hipotalarnusului (regiune foarte importanta a creierului, sediul centrilor nervosi superiori) secreta un neurohormon LH - RH. Acest prim semnal hormonal, care are loc la fiecare 90 de minute, stimuleaza glanda hipofiza, situata chiar sub hipotalamus. Sub actiunea neurohormonului LH - RH hipofiza secreta la randul sau doi hormoni FSH si LH, care ajung la nivelul ovarului prin intermediul circulatiei sanguine. Sub actiunea hormonilor hipofizari, ovarele, la randul lor, secreta alti hormoni: initial estrogeni, apoi progesteron. Acesti hormoni trec in circulatia sanguina si actioneaza in special asupra organelor genitale : vagin, uter, trompe uterine si sani. In functie de concentratiile sanguine, estrogenii si progesteronul stimuleaza sau franeaza secretia neurohormonilor produsi la nivelul hipotalamusului si a glandei hipofize.

      FSH (hormonul de stimulare foliculara) este hormonul hipofizar care antreneaza maturatia foliculului ovarian si regleaza concentratia de estrogeni secretati de catre ovar.
      LH (hormonul luteinizant) este hormonul care provoaca ruptura foliculului ovarian antrenand astfel ovulatia. El declanseaza o crestere a secretiei de progesteron de catre corpul galben aparut prin transformarea foliculului ovarian.

      Estrogenii actioneaza asupra organelor genitale, asupra pielii si asupra mucoaselor, asupra tesutului osos, vaselor sanguine, asupra metabolismuluj in general.
      Progesteronul are un rol esential in ceea ce priveste o sarcina : el pregateste nidatia ovocitului fecundat. Sub actiunea progesteronului, mucoasa uterina sufera modificari radicale, care o pregatesc pentru implantarea ovulului.

      Menstruatia este datorata eliminarii mucoasei uterine. In fiecare luna, mucoasa uterina (endometru), suporta anumite modificari ce o pregatesc in vederea unei eventuale sarcini. Aceste modificari au loc sub influenta hormonilor ovarieni - estrogenii si progesteronul. Ea se ingroasa progresiv, in paralel cu o retea de vase sanguine si glande care se dezvolta sub efectul estrogenilor secretati de foliculii ovarieni in curs de maturatie. Ingrosandu-se, mucoasa uterina se pregateste sa primeasca un ovocit fecundat. In conditiile in care ovocitul, eliberat in perioada de ovulatie a ciclului, nu a fost fecundat, corpul galben rezultat prin transformarea foliculului ovarian inceteaza brusc secretia de progesteron si incepe sa involueze. Aceasta scadere drastica a nivelului hormonilor in circulatia sanguina, determina mici contractii la nivelul vaselor sanguine ale mucoasei uterine. Acestea sunt urmate de o "sufocare" a mucoasei, care incepe sa se desprinda, declansandu-se mici hemoragii locale. Totalitatea acestor mici hemoragii reprezinta sangerarea menstruala.

      In general sangerarea menstruala dureaza 4 - 5 zile, cu un maxim de flux in ziua a 2 -a si a 3 -a. Dar trebuie sa treaca mai mult timp pana cand ciclurile menstruale sa se stabilizeze. Uneori trec luni, alteori pot trece ani.

      Cea mai frecventa cauza a problemelor legate de ciclul menstrual se datoreaza unei unei balante hormonale neechilibrata, sau unei dereglari ce apare in tot acest lant hormonal hipotalamus - hipofiza - ovare. La femeile tinere estrogenii sunt secretati in cantitate prea mare fata de progesteron, ei determinand o ingrosare excesiva a mucoasei uterine. In momentul in care ea este eliminata prin mestruatie, hemoragia este mai abundenta. De asemenea, cantitatea insuficienta de progesteron secretata poate fi cauza durerilor la menstruatie datorita dezechilibrului estrogen - progesteron. La factorul hormonal se poate adauga o crestere a substantelor chimice de tip prostaglandine, care stau la baza contractiilor uterine. Secretia crescuta de prostaglandine antreneaza contractii mai puternice si, deci, mai dureroase. O tulburare a activitatii hormonale sta si la baza menstruatiilor neregulate. Impulsurile transmise de catre hipotalamus pot fi perturbate de anumite cauze, cele mai frecvente fiind de ordin emotional. Glanda hipofiza, fals stimulata, transmite mai departe un stimul eronat catre ovare, direct implicate in reglarea ciclului uterin. Data ovulatiei este cea care determina data menstruatiei, acesta survenind intotdeauna intre zilele 10 - 14 dupa ovulatie. Astfel ca, daca data ovulatiei este devansata, va fi o menstruatie precoce iar daca data ovulatiei este intarziata, va intarzia si menstruatia.

      Alaturi de aceasta cauza de origine hormonala pot exista si cauze de ordin fizic ce implica o anumita conformatie organelor sexuale interne.

      De aceea este recomandat ca examinarea sa fie facuta de un tandem endocrinolog - ginecolog, pentru a gasi cauza exacta si mai ales tratamentul cel mai eficace.

      Penetrarea cu degetul nu are nici o legatura cu neregularitatea ciclului menstrual. Si apropo de penetrarea cu degetul, ar mai fi o problema ... infectiile. Inainte de orice, fie si o "joaca", mainile trebuie spalate bine cu apa fierbinte si sapun anti-bacterian. Daca pe deget exista sperma infectata sau daca pielea degetului are taieturi iar mucoasa vaginala intra in contact cu sange infectat atunci este posibila infectarea. Sub unghii se aduna o multime de bacterii, iar in acest caz ar putea exista riscul unei vaginite, unei infectie urinare. Este un real pericol penetrarea anusului si apoi a vaginului, cu acelasi deget, fie el chiar protejat de un prezervativ sau o manusa chirurgicala fiindca bacteriile din zona anala vor ajunge in vagin provocand infectii.

      Am 23 de ani si mi-am inceput viata sexuala de curand (de aproximativ o luna). Imi place sa fac dragoste cu prietenul meu dar pana in prezent nu am avut orgasm. El ma stimuleaza numai vaginal pe cind eu as vrea sa insiste mai mult pe clitoris. As vrea sa discut cu el sa ii spun ceea e imi face placere dar nu prea indraznesc, nu stiu cum sa discut cu el acest lucru sa ii spun ca si eu vreau sa fiu satisfacuta.
      As vrea un sfat.

      Problema este clara si asa trebuie sa o vezi : nu prea indraznesti sa vorbesti = nu prea vei avea orgasm. Destul de clar si, cred eu, destul de neplacut. Intelege ca nimic nu poate inlocui comunicarea. Fie ca este verbala, fie ca este nonverbala, comunicarea este, nu esentiala, este DECISIVA. El nu are experienta, nu stie cat de diversa este modalitatea de a satisface o femeie. Iar tu nu ii acorzi nici o sansa sa invete. De unde vrei sa stie ? Astepti pana va auzi de la vreun prieten ca ... sau sa citeasca printr-o carte ca ... Nu este mai bine sa afle de la tine ? Nu este mai normal sa gaseasca prin tine un nou motiv de a se simti si mai legat de tine ?

      Fanteziile tale sexuale cuprind si sexul oral ? Ai incercat vreodata sexul oral ? (oare de ce mi se pare ca nu ?) Te-ai masturbat prin stimulare clitoridiana si ai avut orgasm ? Sau doar crezi ca ai putea avea daca ar insista pe stimularea clitoridiana ? Stimularea vaginala iti creaza placere sau o accepti numai fiindca ... "asta este" si gata ?

      Cand sunteti impreuna ia-i mana in mana ta si mangaie-te cu ea, plimba-i mana peste fiecare loc in care simti ca te exciti si spune-i ca te excita. Spune-i cat de mult te excita. Arata-i cat de mult te excita. Descopera placerea masturbarii impreuna cu el.

      Incearca sa ii explici ca sexul nu este "o masa cu un singur fel de mancare" ... (sunt foarte multi barbati care cred asta), ci ca este un adevarat festin in care toate exista numai pentru a crea placere. Poti intalni toate aromele, toate savorile si trebuie sa "gusti" din toate "felurile". Cate un pic din fiecare dar cu atentie pentru a lasa loc si pentru ... surprize. Sau imagineaza-i corpul tau ca pe un loc pe care trebuie sa il descopere centimetru cu centimetru si lasa-l sa te descopere, incurajeaza-l sa te descopere. Si lasa-l sa vada ca descopera ceea ce iti place tie. Sau (daca nu ai nimic impotriva sexului oral ...) incearcati binecunoscutul "69" stimulandu-i oral penisul. Va avea clitorisul tau sub nas ... n-are cum sa il rateze. Sau spune-i despre o prietena care ti-a povestit de "noua" descoperire pe care ai vrea sa o incercati si voi. Sau ... Sau ... totul depinde de fantezia ta in a-i spune, cat mai dulce cu putinta, "CLITORISUL ! STIMULEAZA-MI CLITORISUL !"

      Si nu intrerupe stimularea clitorisului din preludiu si insista in a adopta pozitii prin care clitorisul este stimulat si in momentul penetrarii si pe timpul actului sexual.

      Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau este : SPUNE-I ! Direct, insinuant, indirect, cum crezi ca iti este mai la indemana, cum crezi ca va pricepe mai repede, oricum dar spune-i. Nu lasa ca placerea sexului sa te ocoleasca numai fiindca "... nu prea indraznesc ...". Bine ?

      Si totusi ... inca un sfat : incepand cu "Hei, dar este minunat, de ce nu mi-ai spus mai devreme ?" si pana la "Da, bine, daca nu te mai satisfac nu ai decat sa cauti pe altul care sa o faca ..." exista o intreaga paleta de reactii pe care le-ar putea avea in fata acestui subiect. Sau pur si simplu sa nu spuna nimic, sa se inchida in sine si sa astepte ... sa treaca. Pentru felul in care vei aborda subiectul, ai incredere in intuitia ta. Eu am mare incredere in intuitia feminina, in acest al N-lea simt ce le ajuta sa simta si sa inteleaga lucruri care altora (barbatii, deh ...) le raman ascunse si de neinteles. Bineinteles, ai grija ca barbatii sunt foarte sensibili cand vine vorba despre orgoliul lor de ... barbati. Dar nu uita ca totusi ai de ales intre a avea grija de orgoliul lui si a avea grija de satisfactia ta sexuala ...

      Ai incredere in tine. Si mai ales FA CEVA, ORICE DAR FA CEVA. Nu astepta sa se intample de la sine ... s-ar putea sa fii foarte dezamagita.

      Am "incercat" sa o facem pentru prima data eu si prietenul meu (avem 23 ani fiecare) si a aparut o problema. Dupa ce isi pune prezervativul (sau chiar daca i-l pun eu) penisul lui nu mai este in erectie. Se moaie si nu ma mai poate penetra. Crezi ca are o problema de sanatate sau crezi ca se va obisnui in timp?
      Iti multumesc.

      Partenerul tau isi poate mentine erectia, pana la ejaculare, daca se masturbeaza ? Partenerul tau are probleme cu ejacularea cand se masturbeaza ? Daca dimineata cand se scoala are erectii, daca atunci cand se masturbeaza are erectii, daca are erectii nocturne si daca nu are probleme cu ejacularea inseamna ca "mecanismul" este in buna stare de functionare. Si inseamna ca problema este la "comanda mecanismului". Asa ca ...

      ... nu este o problema de sanatate. Este cat se poate de normala acesta intamplare. Nu spun ca se intampla tuturor barbatilor dar este cat se poate de normala. Cauza este de ordin psihologic. Se poate sa ramana erect in timp ce i se pune prezervativul si sa se "dezumfle" la intromisie, se poate sa mearga intromisia dar dupa un timp sa "moara" ... Este o problema de erectie din cauza stresului. Principalul organ impicat in activitatea sexuala este ... creierul. El controleaza si comanda intreaga activitate - de orice natura. Fizicul este "in forma" dar psihicul da comanda "Stop". In cazul unui instinct sexual slab "Nu"-ul interior este cel care va domina "Da"-ul fizicului. Iar acest "Nu" (este inconstient, nu constient) este dat, de cele mai multe ori , de TEAMA. Teama ca "nu va fi la inaltime" (apare intotdeauna in cazul primului contact, fie ca este constienta, fie ca este inconstienta), teama de esec (la fel), teama de boli cu transmitere sexuala, teama de sarcina nedorita, teama de ... teama (de aceea un pahar de vin in cazul unei cine romantice face sa dispara starea de incordare). De multe ori acesta teama este indusa de gandul "... o sa o satisfac ?". De foarte multe multe ori, barbatul, dorind foarte tare sa fie la inaltime, sa reuseasca, se intampla sa clacheze. Nu face fata presiunii psihice si ... Din acest punct de vedere sexul este, in primul rand, o problema de mental si nu de fizic.

      Remediul este cat se poate de simplu ... "Ia-o incet ! Linisteste-te !" Sexul nu este o competitie in care sa castige sau sa moara. Sexul este numai placere. Sexul trebuie savurat in tihna, fara graba. Si numai sexul trebuie sa il preocupe atunci cand face ... sex. Nu va grabiti. Sa nu priveasca preludiul ca pe un aperitiv ... "hai sa-l terminam repede sa ajungem la felul principal ...". Preludiul este partea de inceput a actului sexual, dar poate foarte bine sa fie si continuarea si sfarsitul. Nu penetrarea este totul. Fiti atenti la preludiu, cat de lung trebuie sa fie pentru ca tu si partenerul tau sa va simtiti bine si pregatiti pentru actul sexual .

      Sa stii ca mentalul are o forta teribila. Sa invete sa o folosca in avantajul lui.

      Am 33 de ani casatorit de 10 ani. Sotia mea nu poate ajunge la orgasm vaginal dar in timpul actului sexual frecindu-se sau frecind-o are orgasm clitoridian.Cum pot sa fac pentru a avea si orgasm vaginal ?

      Ar fi fost mai bine sa imi explici si de ce tii neaparat ca sotia ta sa aiba orgasm vaginal.

      Este greu de a se discuta despre latura fizica separat de cea psihica a orgasmului fiindca aceste doua aspecte se intrepatrund si se potenteaza reciproc. Orgasmul este definit ca descarcarea tensiunii sexuale acumulata si se caracterizeaza printr-o placere extrema si vibratii centrate in zona pelviana, care radiaza apoi in tot corpul si reprezinta punctul de maxim al unui contact sexual. Orgasmul este rezultatul eliberarii excitatiei sexuale acumulate in fazele de preludiu si platou. Nu conteaza unde se face stimularea atat timp cat ea se face in zonele erogene ale femeii. Alaturi de zonele comune, fiecare femeie are zone erogene particulare. Barbatul trebuie sa le stimuleze deopotriva pentru a creste excitatia. Barbatul nu trebuie sa decida ce stimuleaza si cum stimuleaza ci femeia trebuie sa ceara locul si tipul de stimulare care o poate duce catre orgasm. Intrucat din punct de vedere fizic, din cauza constructiei anatomice a vulvei, prin coit nu se poate stimula strict numai clitorisul sau strict numai vaginul, nu se poate spune ca se ajunge la orgasm strict clitoridian sau strict vaginal. Ambele zone au contributia lor, in proportii diferite, in functie de persoana si de moment, in dezvoltarea excitatiei sexuale si atingerea orgasmului.

      Clitorisul este un penis in miniatura. Are la fel de multe terminatii nervoase precum organul sexual masculin, numai ca pe o suprafata mult mai mica. Vaginul nu este inervat in aceeasi proportie precum clitorisul. Pentru femei cand spui sex, spui clitoris. Doua treimi dintre femei au nevoie de stimulare clitoridiana in timpul preludiului si / sau in timpul penetratiei. Oricum, nu se poate ajunge la ogasm fara stimularea clitorisului in oricare din fazele actului sexual (ai putea ajunge la orgasm fara sa iti fie stimulat glandul ? ). Pentru a experimenta un orgasm vaginal trebuie sa cautati faimosul "punct G" din interiorul vaginului, despre care se vorbeste destul de mult. Pozitionarea acestuia (in cazul in care exista) este diferita, de la femeie la femeie. Pentru asta trebuie ca actul sexual sa fie facut in cat mai multe pozitii pentru ca penisul sa stimuleze cat mai multe zone vaginale pana la descoperirea celei care prezinta o excitabilitate mai pronuntata (unele femei au descoperit aceasta zona excitabila, cu totul intamplator, dupa ani de sex ...).

      Dar cum ar fi daca o femeie ar incerca sa iti produca un orgasm renuntand la excitarea glandului sau a penisului ci incercand ... sa iti maseze prostata ? Primul lucru ar fi sa spui ... "Hei, lasa asta, eu ma excit daca imi stimulezi penisul si acum vreau sa ma excit nu sa experimentez ...". Nu trebuie sa ne inchipuim ce ar fi daca ea nu ar tine seama de ce spui si ar vrea sa continue ... nu ?

      Sotia ta este o femeie fericita (o treime dintre femeile chestionate au declarat ca nu au experimentat orgasm in timpul coitului ... cine stie cate din celelalte doua treimi nu au avut curajul sa declare asta). Asa ca trebuie sa tii seama de zonele ei erogene, de modul particular in care ea se excita si poate ajunge la orgasm. Pana la o anumita varsta se formeaza un "sablon" al excitabilitatii. Bineinteles, nu trebuie sa ramaneti pentru totdeuna blocati numai in acesta. Chiar se recomanda schimbari de atitudine, schimbari de pozitie, dar acestea sunt numai "variatiuni" pe aceeasi tema. Daca corpul ei a "invatat" un anumit mod de a creste excitatia si a ajunge la orgasm nu trebuie schimbat numai de dragul schimbarii ... Stii bine expresia "Daca merge, nu schimba" ... este cat se poate de valabila !

      Este vreo problema daca un testicul este mai sus decat celalalt (adica daca unul dintre ele nu s-a coborat; si ce inseamna totusi sa coboare testiculele ?). Am citit intr-o revista ca riscul de cancer este destul de ridicat daca este asa.
      Multumesc.

      Testiculele sunt glandele reproductive masculine. Ele produc atat sperma cat si hormonul masculin, testosteron. La barbatul normal sunt doua testicule care se afla suspendate in scot (punga de piele de la baza penisului, care adaposteste testiculele). Testiculele sunt foarte sensibile la schimbarile de temperatura, o temperatura ridicata scazand productia de sperma. Temperatura optima "de lucru" este cu 1 - 2 grade Celsius mai scazuta decat temperatura corpului. De aceea ele se afla in scrot, in afara organismului, pentru a se putea "ventila". Daca temperatura ambientului este scazuta (vreme rece, inot in apa rece) ele se pot retrage in cavitatea abdominala, pentru a pastra o temperatura cat mai constanta.

      Inainte de nastere testiculele se dezvolta in interiorul corpului fatului, in abdomen. In jurul lunii a 8 - a de sarcina incep sa coboare in scrot.

      Testiculul necoborat (criptorchidism sau monorchism) este o afectiune des intalnita - intre 3 - 4 % din copii nascuti la termen si 30 % din copii nascuti prematur. Un testicul este considerat coborat daca la nastere se afla in cavitatea scrotului chiar daca ulterior se va retrage temporar din cauza unui reflex muscular (reflex cremasteric). Un testicul care este retras in cavitatea abdominala de catre muschiul cresmateric este un testicul retractil si nu este considerat a fi o afectiune. Acesta poate fi observat coborat cand copilul face baie in apa calda sau sta in relaxat. In mod normal testiculul necoborat, coboara la locul lui in intervalul primelor luni de viata. Dupa primul an de viata numai 3 - 4 la mie din baieti vor avea, inca, testiculul necoborat. Daca aceasta coborare nu are loc pana in primul an de viata atunci este putin probabil ca va mai avea loc. De aceea este bine ca daca coborarea testiculului nu are loc in primulele 6 luni de viata parintii sa discute cu medicul pentru a se corecta acecasta situatie.

      Un testicul necoborat poate fi, din punct de vedere al pozitiei lui, partial necoborat sau ectopic.

      Partial necoborat inseamna ca se afla in zona 1) abdominala, 2) inghinala, 3) prepubica.       Ectopic inseamna ca se afla in alt loc decat traiectul normal, adica 4) penil, 5) femural, 6) perineal.

      Nu exista nici un fel de simptome specifice in afara faptului ca testiculul nu poate fi gasit, la examinare prin palpare, la locul lui - in scrot. La examinarea vizuala scrotul pare mic sau asimetric. Pot apare dureri in zona inghinala sau in scrot. In acest caz trebuie ca medicul pediatru sa intervina imediat fiindca este posibil ca sa se fi produs o torsionare a testiculului necoborat.

      Un testicul care nu coboara poate degenera sau nu se dezvolta. De aici rezulta o functionare anormala - un nivel scazut al hormonului testosteron secretat va avea ca rezultat o dezvoltare intarziata a caracterelor sexuale secundare (pilozitatea, musculatura, vocea), o productie scazuta de sperma - infertilitate. Testiculul care nu a coborat in mod natural este considerat ca fiind anormal si de aceea chiar si dupa un tratament reusit este considerat ca exista o probabilitate crescuta de infertilitate sau cancer.

      Tratamentul consta in interventie chirurgicala (orchiopexie), terapie hormonala sau ambele. Operatia chirurgicala este recomandata in primele 9 - 15 luni de viata.

      Este bine ca orice fel de observatie in dezvoltarea anormala a testiculelor copilului - testicule prea mici, testicule prea mari sau testicul lipsa - sa fie discutata imediat cu medicul pediatru.

      La una din vizitele la medicul de familie, mi s-a spus sa ma examinez periodic la sani, prin palpare pentru a depista din timp aparitia unor eventuali ganglioni. Fac acest lucru destul de des, dar nu stiu exact cum ar trebui sa simt la atingere, cu toate ca stiu sa procedez ... la masare ma refer. Mi s-a spus exact cum sa fac. "Materia" de acolo e totusi destul de ... moale si e plina de ... denivelari !! Ce poti sa mai imi spui despre acesti ganglioni care pot apare ... pe la ce virsta ... cauze ... si ce-i de facut?
      Multumesc!!!

      Faci o mica confuzie ... trebuie sa urmaresti aparitia unor NODULI si nu a unor ganglioni. Ganglionii sunt formatii anatomice rotunde sau alungite care se intalnesc pe traiectul vaselor limfatice sau al nervilor si sunt alcatuite dintr-un grup de celule limfoide sau dintr-o masa de celule nervoase.

      Sanul este alcatuit, in principal, dintr-un tesut de sustinere bogat in fibre elastice - tesut conjunctiv si dintr-un tesut bogat in grasimi - tesut adipos. In interiorul acestor tesuturi se afla partea glandulara cu canalele galactofore ce converg catre mamelon. Totul este acoperit de piele.

      Fiecare san are o structura proprie ce poate fi omogena, de consistenta mai mult sau mai putin ferma sau granuloasa cand tesutul glandular este mai abundent. Daca in decursul dezvoltarii predomina tesutul conjunctiv de sustinere, sanii vor avea o consistenta ferma. Daca predomina tesutul adipos, sanii vor avea o consistenta moale. Aceste caracteristici difera de la femeie la femeie.

      Cancerul de san reprezinta 32 % din totalul cancerelor la femei. De aceea este atat de importanta supravegherea permanenta.

      Prin autopalpare ajungi sa te familiarizezi cu textura si particularitatile sanilor tai. Dupa ce iti vei cunoaste bine sanii vei putea observa, prin comparatie, imediat, orice schimbare aparuta : aparitai unui (unor) nodului, dezvoltarea unui nodul deja existent si despre a carui existenta erai aveertizata prin palparile anterioare sau aparitia unor dureri la palpare. In aceste cazuri trebuie sa discuti imediat cu medicul care va sti ce masuri trebuie luate in continuare. Prin controlul vizual in fata oglinzii, poti observa orice alta schimbare aparuta in forma si dimensiunea sanilor, aparitia unor leziuni pe piele, aparitia unor secretii neobisnuite din mamelon.

      Am citit, m-am documentat, am intrebat de la medic, mai precis de la medici, dar tot nu am reusit sa aflu ce doresc. Intrebarea e urmatoarea : trebuie sau nu facute spalaturi vaginale ? Din ceea ce am citit nu pot sa-mi dau seama ... In unele lucrari se spune una, in altele alta. In ceea ce priveste parerea medicilor, fostul meu ginecolog imi spunea ca nu, actualul este de alta parere. Te rog spune-mi care este realitatea.
      Multumesc !!

      In mod normal in flora vaginala exista microorganisme (bacterii) cu rol de protectie dar si microorganisme potential patogene. Cele cu rol de protectie (Lactobacilus) mentin o aciditate vaginala (pe care o poti afla prin analiza pH) care nu permite dezvoltarea celor potential patogene (Gardnerella vaginalis, E.coli, etc). Din anumite cauze (toaleta excesiva, cu sapunuri dure, spalaturile intravaginale dese, lenjeria stramta din materiale sintetice, tratamente indelungate cu antibiotice, unele afectiuni - diabet) acest pH (aciditatea vaginului) scade ceea ce duce la dezechilibru in flora vaginala, dand posibilitatea microorganismelor potential patogene, tinute pana atunci sub control, sa se dezvolte si sa provoace infectii (de exemplu vaginoza).

      Vaginul are un sistem de auto-curatare, eliminand secretii vaginale de culoare alba, galbuie sau incolore. El nu are nevoie de curatare. De aceea este cat se poate de sanatos sa nu intervii in echilibrul existent cu spalaturi intravaginale. Numai in cazul in care exista o iritatie, o infectie sau alta patologie vaginala iar medicul iti recomanda, vei facespalaturi intravaginale cu substanta prescrisa de medic. Atat. De rest stie corpul tau sa se preocupe. Ai incredere in el !

      Ar mai fi un aspect ... cred ca iti va folosi ceea ce iti voi spune. Ar fi de discutat aceasta (cat se poate de nefericita ...) "plimbare" de la un medic la altul. Trebuie sa consulti un singur medic (ideea de "medic de familie" este o idee foarte generoasa). El va fi cel care va cunoaste atat particularitatile tale anatomice cat si cele mentale, pentru o evaluare completa a intregului. El va fi cel care te va examina si in caz de nevoie, cel care iti va prescrie un tratament. Si tot el iti va urmari evolutia si felul in care decurge vindecarea, putand in orice moment sa schimbe tratamentul sau dozajul, in functie de evolutie. Daca mergi ba la un medic, ba la altul, nu va exista o evidenta clara a evolutiei (nici a unei eventuale stari patologice dar mai ales nici a starii tale generale de sanatate), fiecare va incerca altceva, nestiind care a fost starea de la care s-a pornit initial (si de cele mai multe ori nestiind nici starea de la final ...). Si de aici probleme ... cu diferite rezolvari in functie de medic, de experienta lui, de ... etc. Cred ca ar trebui sa te gandesti la acest lucru.

      Este posibila marirea penisului ? Pentru ca pe net exista tot felul de reclame si metode - pilule, exercitii...
      Multumesc !!

      Un raspuns direct : da, este posibila schimbarea dimensiunii penisului, bineinteles, numai in anumite limite. Stiu, nu ti-am apus nimic nou, geme net-ul de oferte de acest gen.
      Un raspuns indirect dar care poate face ca ideea de schimbare a dimensiunii penisului sa fie privita intr-o alta lumina : SEXUL ESTE O PROBLEMA DE CALITATE SI NU DE CANTITATE. Nu conteaza cat ai, conteaza ce stii sa faci cu cat ai ...

      Sa stii ca nu dimensiunea impresioneaza femeia ci ceea ce esti in stare sa-i oferi (cum iti spuneam, nu conteaza cantitatea ci calitatea). Si apoi, vaginul este un tesut muscular care se poate "adapta" aproape oricarei forme si dimensiuni de penis. Incepand de la cea a unui deget si pana la ... la mult mai mult. Orgasmul feminin este, de cele mai multe ori, generat de excitatia clitorisului ... ori pentru asta nu trebuie sa ai un penis luuuuuuuung ...

      Bucura-te de tot ce este placut in viata ta sexuala. Fiindca asta este, de fapt, ceea ce ne intereseaza ... o viata sexuala plina de placeri ... si , bineinteles, ferita de griji. Apropo de griji ... sper ca ai grija sa te protejezi ... Da ?

      Vroiam sa va intreb si eu ce inseamna "penis captivus"...

      Vaginul este un tesut muscular. Prin natura lui se poate destinde sau strange pentru a primi o varietate de dimensiuni si forme de penis. Aceasta musculatura este controlata in parte in mod voluntar, dar raspunde si la reactii involuntare. Una dintre cele mai raspandite reactii involuntare ale vaginului este un spasm ( contractie) involuntara a zonei de intrare a vaginului, contractie care se numeste vaginism.

      Cauzele sunt de ordin fizic sau psihic. Cele mai multe cazuri au la origine o problema de ordin psihic. Si in primul rand este incriminata frica. Din cauaza educatiei (sexuale si nu numai) primite, din cauza experientelor sexuale traumatizante (dezvirginare dureroasa, lipsa unei placeri a actului sexual, neindemanarea partenerului, frica de bolile cu transmitere sexuala, frica de sarcina) poate sa se manifeste vaginismul, ca un mod de aparare a organismului impotriva sexului. In aceste cazuri este vorba despre o problema emotionala, corpul functionand foarte bine (... mai bine spus, ar functiona foarte bine ...), psihicul fiind cel care impiedica acest lucru. Exista si cauze de ordin fizic, incepand de la lubrifierea insuficienta a vaginului (preludiu inadecvat sau grabit, etc) si pana la infectii cu transmitere sexuala (frecarea penisului de peretii vaginului da nastere la iritatii, iritatiile la durere, etc).

      Dar se poate ca totul sa decurga normal la inceput, intromisia sa decurga fara incidente si in timpul actului sexual sa apara unul din acesti factori (sperietura, frica) care sa genereze contractia involuntara a musculaturii vaginului. In acest moment penisul, datorita formei si modului de functionare a procesului erectil, va ramane prins, "captiv", in interiorul vaginului. In acest caz trebuie asteptat pentru ca musculatura vaginului sa se relaxeze sau penisul sa iasa din starea de erectie.

      Puteti sa-mi trimiteti un tabel sau o scara cu marimea penisului ?
Exemplu : lungime - 12cm , grosime - 9cm ... mic
                   lungime - 15 cm , grosime - 11 ... normal
                   lungime - 16 cm , grosime - 12 ... dotat
Adica vreau sa stiu de la ce lungime pot spune ca sunt dotat ?
      Va multumesc

      Tabelul pe care mi-l ceri arata cam asa :

Esti inteligent si stii ce sa faci cu ea ... lungime / grosime - nu conteaza ... esti bine dotat.
Esti inteligent dar nu prea stii ce sa faci cu ea ... lungime / grosime - nu conteaza ... esti dotat mediu.
Nu esti nici inteligent, nu stii nici ce sa faci cu ea ... lungime / grosime - nu conteaza ... esti ... mai mica nici ca se poate.

      Sexul este o problema de calitate nu de cantitate !

      Ce pilula anticonceptionala ma poate proteja cel mai bine ?

      Daca este sa discutam despre protectia impotriva unei sarcini nedorite, atunci pot sa-ti spun ca pilula contraceptiva care te poate proteja cel mai bine, este cea pe care o iei cand trebuie si asa cum trebuie. Adica la timp si regulat. Efectul contraceptiv este determinat, in primul rand, de folosirea contraceptivului dupa cum ti-a prescris medicul ginecolog sau cel de planificare familiala.

      Nu uita ca decizia asupra metodei pilulei contraceptive potrivite trebuie sa fie luata impreuna cu medicul. El este cel care va face evaluarea starii de sanatate a ta si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor. Tot el va urmari, permanent, evolutia ta si, daca va fi nevoie, va face unele schimbari ale celor prescrise. Va alege contraceptivul cel mai potrivit tie, in concentratia cea mai potrivita tie. Daca vor apare manifestari neplacute va trebui sa discuti din nou cu el pentru o reevaluare a situatiei. Cu cat se vor strange mai multe informatii, cu atat mai sigur va fi ceea ce ti se va prescrie.

      Dar daca nu ne limitam la a discuta numai despre protectia impotriva unei sarcini nedorite si discutam si despre riscul unei infectii cu transmitere sexuala, atunci pilula care te poate proteja cel mai bine este ... prezervativul ! Pilula contraceptiva nu te poate proteja impotriva infectiilor cu transmitere sexuala !

      Am auzit vorbindu-se despre starea premenstruala. Ce este asta ? Ar trebui sa fie inainte de menstruatie, nu ?

      Sindromul PreMenstrual (SPM) reprezinta totalitatea simptomelor ce preced o menstruatie. Intreg ciclul menstrual este sub influenta unor hormoni. Dar actiunea acestora nu se rezuma doar la a coordona ciclul menstrual (aparitia menstruatiei, ovulatia) ci are efecte asupra intregului organism. Efecte atat pe plan fizic, psihic cat si emotional. Aceste tulburari, caci sunt tulburari de la starea obisnuita, incep dupa ovulatie, cu cateva zile (uneori o saptamana sau mai mult) inainte de inceperea urmatoarei menstruatii. Dupa ovulatiese modifica balanta dintre estrogeni si progesteron iar aceasta modificare induce aceste simptome ce sunt cu atat mai pronuntate cu cat, cantitativ, dezechilibrul hormonal este mai mare.

      Cele mai frecvente manifestari sunt determinate de retinerea apei in organism : stare de tensiune in sani, acestia devenind tari si durerosi, balonarea abdomenului, imflarea degetelor mainilor, unflarea picioarelor, acestea devenind greoaie. Retinerea apei in organism este uneori atat de pronuntata incat duce la cresterea greutatii corporale cu pana la 3 kg. O alta stare este cea de disconfort general detorata posibilelor migrene, durerilor musculare sau articulare, a intepenirii musculare, puseelor de acnee sau a secretiilor glandelor sebacee. Si in general apare o stare de oboseala generala. O alta serie de manifestari apar in sfera comportamentului. Foarte des apar tulburari ale somnului care duc la aparitia oboselii si de aici a starii de agitatie, emotivitate sau tulburari de memorie. Se modifica apetitul sexual si deci comportamentul sexual. Tulburarile de ordin emotional se reflecta in aparitia starii de anxietate, tensiune nervoasa, irascibilitate sau chiar agresivitate, melancolie.

      Inlaturarea acestor manifestari neplacute consta, in principal, in echilibrarea artificiala a dezechilibrului hormonal. Pentru asta trebuie sa discuti cu un medic ginecolog sau endocrinolog. In acelasi timp trabuie sa mentii, in acesta perioada, niste reguli de igiena menite sa elimine elementele ce ar putea sa accentueze aceste tulburari : odihna suficienta, evitarea alcoolului si a fumatului, evitarea consumului exagerat de lichide (pentru a nu retine multa apa in organism), alimentatie rationala (cu mai putina sare fiindca sarea ajuta la retinerea apei in organism). De asemenea discuta cu medicul tau de familie sa-ti prescrie un medicament antispastic.

      Am Incercat cu prietena mea care este virgina sa avem contact sexual dar a durut-o foarte tare cind am incercat sa o penetrez si nu a putut rezista pina la capat.
      Intrebarea mea este, exista o metoda nedureroasa sau mai putin dureroasa? Se poate contacta un ginecolog pt. a o deflora artificial si nedureros?

      Exista doua posibilitati de a scapa de problemele generate de un himen "indaratnic" ... Una este cea pe care ai banuit-o tu, calea cabinetului ginecologic pentru deflorare chirurgicala. "Chirurgicala" suna cam infricosator ? ... prietena ta nu trebuie sa se sperie, nu este nimic complicat. Cealalta posibilitate este ca prietena ta sa incerce o deflorare manuala. Isi pune un prezervativ pe deget (degete), pune putin lubrifiant si apoi, incet, incepe sa apese himenul spre interior, circular in sensul rotatiei acelor de ceasornic si invers. Va sti imediat cat de mult sa apese oprindu-se daca durerea este mare si reluand dupa ce a trecut. Nu uita, trebuie sa fie cu un prezervativ, nou, in conditii de igiena deosebita. Eu unul i-as recomanda primul procedeu, dar daca nu va vrea sa ajunga la ginecolog ...

      As vrea sa mai vorbim si despre un alt aspect ... cred ca este bine sa il ai in vedere ... Durerea ce apare in momentul penetrarii poate fi de la presiunea mecanica asupre himenului. Dar mai sunt si alte posibile cauze ...

      In momentul excitatiei sexuale (incepand din primele 10-20 de secunde) vaginul secreta un mucus incolor care ajuta la lubrifiere, usurand intromisia penisului. Cantitatea difera de la femeie la femeie. Uneori, din cauza unui preludiu inadecvat, grabit, substanta secretata nu este in cantitate suficienta si va determina o solicitare a vaginului. De aceea se folosesc lubrifianti. Pentru prezervativul barbatesc foloseste numai lubrifianti pe baza de apa. Cei pe baza de ulei distrug prezervativul. Nu folosi creme de maini, unguente sau alte produse. Lubrifiantii pentru contactul sexual se pot cumpara in farmacii.
      Iar aceasta problema a lubrifierii in timpul actului ramane foarte importanta indiferent daca este vorba despre deflorare, despre primele contacte sexuale si chiar daca deflorarea este o amintire indepartata ...

      De asemenea poti incerca alte pozitii in care penetrarea sa fie mai usoara. De exemplu pozitia "femeia deasupra" ii da partenerei tale posibilitatea sa controleze ritmul si adancimea penetrarii. Ea va sti in permanenta pana unde sa mearga in asa fel incat starea de disconfort sa nu fie niciodata mare si sa reia in momentul in care starea neplacuta a disparut.       Asta din punct de vedere fizic, dar ar mai fi si aspectul mental ... fiindca mentalul joaca un rol foarte important in actul sexual (as spune determinant ...). Are o importanta cu atat mai mare cu cat femeia este la primii pasi in viata sexuala ... Multe cazuri de durere la prima penetrare au la origine o problema de ordin psihic. Si in primul rand este incriminata frica ... din cauaza educatiei (sexuale si nu numai) primite, din cauza fricii de bolile cu transmitere sexuala sau a fricii de sarcina, din cauza fricii de durere si sangerare (care nu sunt obligatorii, dar frica ramane ...), poate sa se manifeste vaginismul (spasm (contractie) involuntara a zonei de intrare a vaginului sau a musculaturii vaginale, ceea ce face penetrarea dureroasa sau imposibila), ca un mod de aparare a organismului impotriva sexului. In aceste cazuri este vorba despre o problema emotionala, corpul functionand foarte bine (... mai bine spus, ar functiona foarte bine ...), psihicul fiind cel care impiedica acest lucru.

      Ti-am spus toate acestea pentru a avea cat mai multe informatii. Tu vei sti ce poate fi folosit pentru a elimina cauzele care va creeaza neplaceri. Bine ? Si te rog, nu uita de protectie. Oriunde, oricand, cu oricine ...

      Prietena mea sustine ca este virgina. Nu stiu daca sa o cred sau nu, deoarece am facut dragoste cu ea dupa ce mi-a spus asta, si penetratrea a fost destul de usoara. Nici nu i-a curs sange sau a durut-o. Ea sustine ca nu a facut-o niciodata. Eu nu am experienta necesara pentru a-mi da seama din comportamentul ei daca este virgina sau nu.
      Este posibil din punct de vedere medical sa fie virgina? Cum pot sa-mi dau seama ? Exista un mod prin care pot sa-mi dau seama daca a intretinut relatii sexuale cu un alt baiat sau nu ? Nu exista nici o modalitate prin care se poate recunoaste virginitatea ?
      Multumesc!

      Deflorarea are aspecte care difera de la fata la fata. Nu se poate vorbi despre o deflorare "normala" ... deflorare = sangerare + durere ... La unele fete nu exista nici un fel de sangerare sau nici un fel de durere. Este foarte posibil ca himenul sa se fi rupt demult, in copilaria ei, fara ca ea sa stie. Asa ceva se poate intampla oricand, in cazul unor exercitii fizice, din cauza folosirii unor tampoane intravaginale, in timpul unui examen ginecologic, daca s-a masturbat sau chiar cand s-a spalat ... Unele fete isi intind himenul inainte de primul act sexual tocmai pentru a evita durerile si sangerarea ... Daca himenul a fost rupt inainte de prima penetrare atunci sangerarea poate lipsi. La fel si in cazul unui himen elastic care se poate intinde in timpul actului sexual.

      De-a lungul timpului pana astazi, in functie de nivelul social, cultural si in functie de nivelul de raspandire a informatiei, aceste doua notiuni au avut diferite semnificatii. Himenul intact este vazut ca o "garantie" a "puritatii" iar deflorarea ca un act de "luare in posesie" a femeii si ca un lucru pe care femeia trebuie sa-l "dea" barbatului.

      In primul rand, virginitatea apare, relativ la sfera sexuala, destul de tarziu. In antichitate intelesul era de "femeie cu varsta de maritat" sau "femeie tanara" si nu "fara sa fi facut sex cu penetrare". Virginitatea vazuta ca "fara sa fi facut sex cu penetrare" reduce aceasta la nivelul de problema fizica sau chiar strict medicala. Virginitatea are mai mult un aspect psihic. Are si un aspect fizic dar sper ca nu esti unul dintre cei care sa isi faca probleme de acest fel. Daca totusi iti faci, nu uita ca pentru ele chiar daca au mai facut-o, daca o fac cu altcineva, nou, este ca si cum ar fi virgine si ar face-o pentru prima data. Pentru o femeie, o legatura reprezinta, in primul rand, o legatura emotionala. Pentru barbat, o legatura reprezinta, in primul rand, o legatura fizica. Femeile se indragostesc mai intai si apoi fac dragoste, barbatii mai intai vor sex si apoi se indragostesc ... Sunt lucruri la care poate ar trebui sa te gandesti.

      Nu cred ca inteleg ce vrei sa spui (de fapt, ce intelegi ...) prin "daca a intretinut relatii sexuale cu un alt baiat ". Ce fel de relatii sexuale ? Sex vaginal ? In cazul asta faci gresala de a restrange foarte mult semnificatia acestei notiuni de "relatie sexuala" ...

      In urma unui examen ginecologic, un medic ginecolog ar putea sa-si dea seama daca femeia este virgina sau nu. Dar, asa cum ti-am spus, himenul se poate rupe si fara sa fi fost vreodata un contact sexual, sau poate lipsi de la nastere, sau poate fi acolo chiar daca au avut loc contacte sexuale, sau se poate sa se fi rupt daca femeia s-a masturbat, sau ... etc. Cu mari aproximari ar putea sa-si dea seama cand s-a intamplat deflorarea (daca s-a intamplat). Si nu ar putea sa-si dea seama deloc daca femeia a mai avut sau nu relatii sexuale "cu un alt baiat". Oricum, un himen intact nu inseamna ca femeia nu este activa din punct de vedere sexual, ci numai faptul ca ... himenul este intact. Atat.

      Atata timp cat relatia voastra se bazeaza pe respect, grija, atentie si intelegere reciproca, virginitatea nu mai are nici un inteles. Dar daca totusi vrei sa stii daca ... singurul mod de a recunoaste "virginitatea" este dragostea. Si asta fara dubii.

      De ce, de fiecare data dupa ce facem sex, pe partenera mea o ustura vaginul? Este ceva in neregula?

      Usturimile pot apare din cauza unei vaginite (vaginita = inflamarea mucoasei vaginului).

      Cred ca in primul rand putem sa "dam vina" pe un preludiu grabit. In momentul excitatiei sexuale (incepand din primele 10-20 de secunde) vaginul secreta un mucus incolor care ajuta la lubrifiere, usurand intromisia penisului. Cantitatea difera de la femeie la femeie. Uneori, din cauza unui preludiu inadecvat, grabit, substanta secretata nu este in cantitate suficienta. Ai grija ca preludiul sa fie suficient de lung pentru ca vaginul partenerei tale sa fie suficient de lubrifiat. Dar se pot folosi lubrifianti. Daca folosesti un lubrifiant pentru contact sexual ai grija sa fie pe baza de apa. Cele pe baza de ulei deterioreaza prezervativul. Sper ca folositi prezervativul ... Da ?

      Pe langa cauzele de tip mecanic despre care am vorbit, se poate vorbi, in al doilea rand, despre cauze infectioase. Germenii care se gasesc in mod normal in vagin (fara sa fie nocivi), din cauza frecarii uscate pot irita mucoasa vaginului. Sau poate fi vorba despre o micoza datorata toaletei vaginale agresive, sau unui tratament cu antibiotice, etc. Partenera ta are secretii vaginale care sunt in cantitate mare ? care au un miros neplacut ? care au o culoare galben-verzuie ? A observat o schimbare, in rau, a secretiilor vaginale ? Daca da, trebuie sa mearga cat mai repede la un consult de specialitate, la un medic ginecolog.

      Afla care din cele doua posibilitati este cea care va creeaza neplacere. Si aveti grija sa o inlaturati.

      As dori sa stiu la ce distanta de la intrarea in vagin se intalneste himenul, deoarece, in cadrul jocurilor erotice pe care le-am practicat cu prietena mea, la introducerea degetului meu in vaginul ei, nu m-am lovit de nimic si nici nu a durut-o desi ea este virgina si acesta este un lucru cert; este posibil sa se fi nascut fara sau ce?

      Himenul face parte din vulva - organele sexuale externe ale femeii. Este o membrana subtire care se afla la nivelul orificiului vaginal. Nu exista un himen "general". El este diferit de la femeie la femeie. Poate avea forme si grosimi diferite, iar orificiile (pentru eliminarea menstrei) sunt de dimensiuni diferite, de la dimensiunea ce permite introducerea unuia sau chiar doua degete, la cele septate (o gaura despartita de o membrana) sau cribriforme (mai multe gauri de dimensiuni mici) si pana la cazuri in care nu exista orificiu. Dar exista si cazuri in care, la nastere, himenul este, aproape in totalitate, absent.

      De aceea la unele fete nu exista nici un fel de sangerare sau nici un fel de durere in momentul penetrarii. Este foarte posibil ca himenul sa se fi rupt demult, in copilaria lor, fara ca ele sa stie. Asa ceva se poate intampla oricand, in cazul unor exercitii fizice, din cauza folosirii unor tampoane intravaginale, in cazul in care s-au masturbat sau chiar cand s-au spalat ... Daca himenul a fost rupt inainte de prima penetrare (sau este un himen elastic ... te asteptai la asa ceva? ... mai rar dar se poate), atunci sangerarea poate lipsi.

      Virginitatea este mai mult de natura emotionala. Este si o problema fizica. De-a lungul timpului si chiar si in timpul nostru, in functie de nivelul culturii si nivelul informational, un himen intact a reprezentat, si reprezinta, o "dovada" a "puritatii" ... Sper ca nu esti unul dintre cei care sa isi faca griji de acest fel. Oricum, un himen intact nu este o dovada ca femeia nu este activa din punct de vedere sexual.

      Si apropo de penetrarea cu degetul, ar mai fi o problema ... infectiile. Inainte de orice, fie si o "joaca", mainile trebuie spalate bine cu apa fierbinte si sapun anti-bacterian. Daca pe deget exista sperma infectata sau daca pielea degetului are taieturi iar mucoasa vaginala intra in contact cu sange infectat atunci este posibila infectarea. Sub unghii se aduna o multime de bacterii, iar in acest caz ar putea exista riscul unei vaginite, unei infectie urinare. Este un real pericol penetrarea anusului si apoi a vaginului, cu acelasi deget, fie el chiar protejat de un prezervativ sau o manusa chirurgicala fiindca bacteriile din zona anala vor ajunge in vagin provocand infectii. Sunt atat de multe jocuri erotice, care ne plac atat de mult ... dar trebuie sa fim atenti.

      Prietena mea are 21 ani si este inca virgina. Prietenele ei care au avut experiente sexuale ii tot spun ca virginitatea pe o perioada indelungata poate avea consecinte nefaste pentru fete. Pentru aceeasi intrebare va rog sa-mi dati un raspuns si in cazul baietilor.
      Va multumesc!

      Studiile arata ca inceperea vietii sexuale (si mai ales aparitia unei sarcini, un avort sau o boala cu transmitere sexuala) la o varsta frageda creste probabilitatea aparitiei complicatiilor si a bolilor pelvine - infertilitate, cancer de col.

      Prietena ta nu mai este la o varsta frageda, dar ... primul contact sexual este o experienta care schimba total modul de a vedea si aborda viata. De aceea este bine sa fii pregatit atat fizic - maturitate fizica sexuala, cat si psihic - capacitate de a intelege si a asuma perspectiva, pentru acest, mare, prim pas. Si tocmai de aceea alegerea abstinentei este o optiune personala ce trebuie sa tina seama de aspecte personale - educatie, cultura, religie, relatii sociale, stabilitatea si increderea in partener, etc - si in nici un caz de modul in care cei din jurul nostru vad sau abordeaza aceasta.

      Abstinenta este singurul mod 100 % sigur de a te proteja impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite si nu are nici un fel de contraindicatie. Oricum, abstinenta nu a omorat pe nimeni, pe cand SIDA ...

      Virginitatea este, in primul rand, o stare mentala. Are si aspecte fizice, este adevarat, dar schimbarile ce vor apare dupa primul contact sexual tin, in primul rand, de ceea ce se va petrece in sfera emotionalului. Si se poate manifesta, nu numai in cazul primei relatii sexuale ci si in cazul inceperii unei noi relatii sexuale.

      Iar toate acestea (mai putin sarcina, avortul si bolile pelvine ... si cred ca stii de ce ...) sunt valabile si pentru baieti.

      As avea niste nelamuriri....care sunt consecintele in timp ale practicarii sexului anal si in cazul in care au urmari negative cat de frecventa ar putea fi practicata aceasta metoda de sex pentru a fi totul in regula?

      Problema despre care vrei sa discutam nu este foarte simpla. Sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tii seama.

      In primul rand, este vorba de cele doua sfinctere (inele musculare) care inchid orificiul anal. Unul dintre ele poate fi actionat voluntar (cel dinspre exterior) dar celalalt actioneaza involuntar (cel dinspre interior) si are ca rol inchiderea permanenta a intestinului. Sexul anal poate distruge aceste doua sfinctere iar rezultatul (nu singurul si nu cel mai neplacut) ar fi incontinenta anala (eliminarea materiilor fecale nu ar mai fi controlata ...).

      In al doilea rand mucoasa intestinului nu este pregatita pentru asa ceva (spre deosebire de mucoasa vaginala care este rezistenta la frecare). De aceea pot apare foarte usor iritatii sau sangerari.

      Acestea din punct de vedere ... hai sa spunem "mecanic". Dar mai exista si riscul transmiterii unor infectii (existenta unor iritatii sau sangerari ale anusului sau ale mucoasei anale cresc foarte mult probabilitatea transmiterii unor infectii). Sexul anal neprotejat are cea mai mare probabilitate de transmitere dintre toate practicile sexuale. Nu trebuie sa uiti ca virusul HIV se transmite extrem de usor in cazul contactului dintre fluidele corpului mai ales in cazul existentei acestor factori favorizanti cum sunt ranile sau ulceratiile. Dar nu trebuie sa uiti nici de celelalte infectii cu transmitere sexuala.

      In cazul sexului anal trebuie folosit, in permanenta, prezervativul si un plus de lubrifiant (un plus mai mare ...). O problema ar fi ca grosimea prezervativelor nu este de natura sa-ti dea incredere in cazul acestui tip de sex ( a fost gandit pentru sex vaginal ... iar musculatura vaginului "lucreaza" altfel decat cea a zonei anale). Actul trebuie facut pe fondul unei relaxari cat mai bune (daca se poate completa ...) a musculaturii sficterului, pentru a evita traumele. Daca dupa penetrarea anala urmeaza penetrare vaginala, prezervativul trebuie schimbat, pentru a nu transmite germeni ce pot da nastere unor infectii urinare sau genitale.

      Consecintele in timp ? In functie de cele pe care ti le-am spus mai inainte. Care ar fi frecventa optima ? ... anusul nu a fost "gandit" pentru asa ceva ... Se poate intampla din primul moment, se poate intampla mai tarziu ... Riscul este prezent permanent si nu cred ca cineva ar putea sa evalueze evolutia acestei situatii in timp ...

      Sexul oral mi se pare foarte firesc - este cam pe al doilea loc in viata sexuala - gandesc eu aiurea sau e ceva firesc ?

      Da, sexul oral este cat se poate de firesc. Dar in viata sexuala fiecare are un mod personal de a gandi si a se manifesta. Chiar viata sexuala este o problema de alegere personala. Acesta este lucrul pe care trebuie sa-l intelegi.

      Nimic din ceea ce inseamna viata sexuala nu trebuie raportat la un "firesc" general ci numai la un firesc personal. Daca 99 % din oameni ar considera sexul oral ca pe ceva firesc si tocmai partenerul tau nu, atunci trebuie sa tii seama de ceea ce considera partenerul tau ca fiind firesc. Nu trebuie sa faci nimic din ceea ce nu consideri ca-ti este placut si nu trebuie sa obligi pe cineva sa faca nimic din ceea ce nu considera a fi placut. In primul rand este vorba despre respect. Si apoi ... doar asta cautam in viata sexuala, placerea ... nu ?

      As vrea sa stiu, daca se poate, ce reprezinta la fete secretiile vaginale. Am auzit ca dupa primul contact sexual ele nu mai apar. Pot aceste secretii sa fie confundate cu orgasmul ? Ele sunt mai intense in momente de excitatie ?
      Iti multumesc.

       Scurgerile vaginale se mai numesc si leucoree. Leucoreea normala este formata din produsul de secretie al glandelor de la nivel genital si din celule descuamate din acest tract. Fiecare femeie are o secretie vaginala normala, care poate avea caracteristici individuale in ceea ce priveste cantitatea si aspectul. Aceste caracteristici pot fi modificate, in mod fiziologic, de-a lungul ciclului menstrual sau in cazul excitatiei sexuale. In cazul aparitiei unei stari patologice (imbolnaviri a zonei genitale) apar modificari ale aspectului obisnuit in ceea ce priveste cantitatea, consistenta, culoarea, mirosul, modificari ce se pot asocia si cu aparitia unor stari cum ar fi mancarimile, usturimile, durerile spontane la contactul sexual.       Vaginul a fost "gandit" in asa fel incat isi poarta singur de grija (... si totul ar fi bine daca nu am interveni noi sau daca am fi atenti cand intervenim). Cum isi poarta de grija ? Tocmai prin aceste secretii. Din punct de vedere al igienei, secretiile curata vaginul mentinand o stare de echilibru. Din punct de vedere mecanic mentin rezistenta mucoasei uterine (o mucoasa umeda este mult mai rezistenta la solicitari decat una uscata - gandeste-te la buze, cum ti le umezesti pentru a nu le lasa sa crape). Aceasta secretie bazala are o variatie individuala. Apoi in momentul excitatiei sexuale (incepand din primele 10-20 de secunde) vaginul secreta un mucus incolor care ajuta la lubrifiere, usurand intromisia penisului. De-a lungul ciclului menstrual in aspectul secretiilor vaginale apar unele schimbari in ceea ce priveste consistenta si culoarea lor, existand caracteristici pentru perioada fertila, caracteristici ce permit o mai buna miscare a spermatozoizilor in tractul genital.

      Orgasmul este definit ca descarcarea tensiunii sexuale acumulata si se caracterizeaza printr-o placere extrema si vibratii centrate in zona pelviana, care radiaza apoi in tot corpul si reprezinta punctul de maxim al unui contact sexual. Orgasmul este rezultatul eliberarii excitatiei sexuale acumulate in fazele de preludiu si platou.
      Orgasmul are o componenta emotionala si o componenta fizica. Componenta fizica (contractii ale musculaturii, schimbarea tensiunii arteriale) poate fi insotita de o ejaculare. Lichidul ejaculat este similar spermei barbatilor, mai putin spermatozoizii (dar in legatura cu acest fenomen s-au adus multe argumente pentru si multe argumente contra, asa ca inca nu este un lucru foarte bine clarificat. Dar nu exista legatura intre secretiile vaginale si orgasm.

      Toaleta excesiva, cu sapunuri dure, spalaturile intravaginale dese, lenjeria stramta din materiale sintetice, diferitele infectii cu sau fara transmitere sexuala, actul sexual cu penetrare fara lubrifiere suficienta, diferitele iritatii, toate acestea duc la schimbari ce au ca rezultat secretii vaginale anormale. Asa cum ti-am spus, schimbarile petrecute in cantitatea, consistenta, culoarea sau mirosul secretiilor (insotite sau nu de mancarimi, usturimi sau dureri vulvare) constituie (sau ar trebui sa constituie ...) un semnal de alarma, un semnal ca ceva s-a intamplat cu vaginul. Ceva neplacut ...

      Ceea ce vreau sa iti spun e ca atunci cand fac dragoste cu iubita mea, simt o placere deosebita cand ea imi stimuleaza mameloanele. Imi place atat de mult acest lucru, incat il fac si atunci cand sunt singur si ma masturbez. Intrebarea mea este daca aceasta stimulare a mameloanelor este o practica sanatoasa pentru un barbat, si daca nu poate produce dezechilibre hormonale.
      Iti multumesc.

      Nu exista nici o problema, din contra, sa stii ca esti un om fericit. Cu cat ai mai multe (si mai sensibile) zone erogene, cu atat placerea sexului este mai mare. Zona mameloanelor este o zona intens erogena si la femei (uneori femeile care alapteaza au orgasm in timpul alaptarii) dar si barbatii o pot avea (alaturi de zona glandului, zona scrotului, etc). Este foarte normal. Iar stimularea zonelor erogene este parte integranta din actul sexual si nu are legatura cu echilibrul hormonal.

      In legatura cu masturbarea. De multe ori cred ca fac acest lucru cam des (cam la 2 zile). Crezi ca este normal? Si de fiecare data cand termin sa ma masturbez ma simt vinovat. Imi este rusine de fapta pe care am facut-o. De multe ori cred ca ceea ce fac este un lucru groaznic. Am motive sa ma simt vinovat? Si cam de la ce varsta un adolescent incepe sa nu se mai masturbeze asa de des?
      Multumesc.

      Problema ta este creata de vina de a te fi masturbat si nu de faptul in sine. Masturbarea nu creeaza nici un fel de probleme fizice sau psihice. Este un mod natural de a elibera tensiunea sexuala acumulata mai ales in timpul adolescentei.

      Frecventa cu care cineva se masturbeaza difera foarte mult si este in functie de numerosi factori. Nu exista un "normal" care sa fie luat drept etalon. Unii oameni nu s-au masturbat niciodata in viata, altii doar ocazional. Iar altii o fac zilnic, timp indelungat. Exista si cupluri casatorite, a caror viata sexuala decurge fara probleme si, cu toate acestea, ocazional, se masturbeaza.

      Cat timp aceasta practica nu iti influenteaza negativ atitudinea pe care o ai in relatiile tale sociale, in relatiile pe care le ai in familie, la scoala, nu trebuie sa-ti faci probleme. Fanteziile noastre sexuale sunt parte integranta din viata noastra. Sa stii ca tot noi suntem si atunci cand ne masturbam.

      Dar ... nu te obisnui sa te masturbezi repede, repede, repede ... pentru ca nu vrei sa te gaseasca cineva sau pentru ca vrei sa termini cat mai repede cu asta sau pentru ca ... mai stiu eu ce. In timp se poate crea un reflex, organismul tau fiind invatat sa reactioneze rapid la stimuli si sa ajunga rapid in faza de ejaculare. Este un lucru pe care nu ti-l doresti ...

      Faptul ca te simti vinovat, tine de educatia pe care ai primit-o (de ce nu ne simtim vinovati atunci cand traversam pe culoarea rosie a semaforului ? ... este tot o regula, pe care o incalcam ...). Masturbarea nu este un lucru "groaznic", asa cum se spune si asa cum se crede cateodata. Optiunile din viata noastra sexuala sunt personale si atata timp cat ele nu contravin unor norme de conduita nu trebuie sa avem probleme de constiinta. Educatia, cultura noastra si regulile sociatatii ne dau valoarea unei fapte. De aceea, pentru a nu intra in conflict cu noi sau cu societatea trebuie sa respectam niste reguli. Cu aceasta problema va trebui sa te descurci singur, si asta este valabil pentru toata viata. Numai tu vei sti sa gasesti un echilibru intre nevoile tale si aspectul lor. Eu am incredere in tine ca vei reusi.

       Si este un mod SIGUR de a te elibera de tensiunea sexuala. Nici o sansa de vreo infectie cu transmitere sexuala ...

      In mod normal (da, ti-am spus ca nu exista un "normal" ... dar ...), practica masturbarii nu mai este folosita atat de des pentru inlaturarea tensiunii sexuale din momentul in care tanarul este intr-o relatie de cuplu stabila, care poate sa-i satisfaca aceasta nevoie.

      Buna
As avea cateva nelamuriri.
      Ce este de fapt circumcizia ? Afecteaza cumva randamentul sexual ? Care este recomandarea medicala : pt sau impotriva? Exista vreo varsta maxiam la care se poate face operatia ? Exista ceva riscuri?
      Multumesc

      Problema circumciziei este foarte controversata. Exista numerosi adepti ai acestei operatii plastice dar exista si numerosi altii care o incrimineaza. "Capul" penisului (glandul) este acoperit de un tesut subcutanat, retractabil, numit preput. Inlaturarea acestui tesut se numeste "circumcizie".
      Obiceiul circumciziei merge inapoi in timp cu aproximativ 4000 de ani. Motivele sunt diferite incepand cu cele religioase, de igiena si terminand cu cele de ordin cosmetic. Aceasta procedura medicala are (ca orice procedura medicala ...) si avantaje si dezavantaje. Dar in primul rand este o hotarare ce implica intr-o masura foarte mare consideratiile personale.

      Printre avantajele enumerate de adeptii circumciziei sunt incidenta scazuta a cancerului penian si a infectiilor urinare la barbatii circumcisi. De asemenea ei spun ca scade si riscul (corect spus ar fi "probabilitatea") contractarii bolilor cu transmitere sexuala si a infectiei cu virusul HIV. In plus, se spune ca persoanele circumcise au mai rar disfunctii sexuala iar femeile sunt mai atrase de aspectul "natural" al penisului circumcis ... stai, nu te bucura, ai rabdare si citeste mai departe ...

      Bineinteles, exista si corul celor care resping aceasta idee, a circumciziei. Ei spun ca incidenta cancerului penian nu are nici o legatura cu circumcizia, cauzele fiind de cu totul alta natura, circumcizia neajutand cu nimic la inlaturarea declansarii bolii iar infectiile urinare pot fi usor de prevenit cu un comportament sexual lipsit de risc si o igiena personala adecvata. De asemenea, probabilitatea contractarii infectiilor cu transmitere sexuala scade prin adoptarea unui comportament lipsit de risc si nu prin simpla operatie de circumcizie (virusul HIV netinand seama de aceasta operatie ...). In cazul disfunctiilor sexuale nu exista date sigure avand in vedere faptul ca acestea nu sunt recunoscute intotdeauna (si uneori nici macar constientizate) de cei afectati. Iar in privinta aspectului ... in lume barbatii neciscumcisi sunt in proportie de aproximativ 85 % si nu cred ca femeile se plang de acest lucru.

      In plus, cei care condamna circumcizia aduc ca argumente faptul ca un penis circumcis este mai putin sensibil la excitare (prin circumcizie se indeparteaza aproximativ jumatate din tesutul erogen) iar actul sexual mai putin placut pentru ambii parteneri, posibilitatea inflamarii glandului expus, eventuale complicatii chirurgicale, faptul ca scade capacitatea de lubrifiere si chiar si durerea pe care operatia o provoaca nou nascutului.

      Se discuta si din punct de vedere etic, sustinandu-se ca circumcizia, in momentul cand este executata, nu are ca scop tratarea unei afectiuni sau indepartarea riscului unor afectiuni. Acest lucru contravine eticii medicale. De aceea se cere ca aceasta hotarare sa fie luata de persoana in momentul in care va fi in deplina cunostinta de cauza.

      Din pacate nici unii, nici altii nu aduc argumente solide in sustinerea parerilor proprii, datele fiind reduse si nesigure. Nu exista limita de varsta pentru aceasta operatie. Chiar matur fiind, nu cred ca vei avea suficient curaj sa suporti "pe viu" aceasta operatie si vei alege intre anestezia locala si cea generala ...

      Dar, repet, este in primul rand o hotarare ce implica intr-o masura foarte mare consideratiile personale.

      Am un prieten pe care il iubesc foarte mult si el ma iubeste la fel de mult. Insa nu stiu daca am cunoscut orgasmul. Ma simt bine cand facem dragoste dar cred ca am avut doar orgasm clitoridian.

      Orgasmul este momentul culminant al placerii sexuale. Fizic, consta dintr-o serie de contractii ritmice in regiunea genitala si pelviana cu cresterea pulsului si a tensiunii arteriale,fiind urmat de o diminuare a tensiunii sexuale. Orgasmul clitoridian si orgasmul vaginal nu sunt cu nimic diferite din punct de vedere al placerii pe care o resimti. Difera doar zona care este excitata pentru a se ajunge la orgasm.
      Orgasmul poate fi atins si prin alte forme de sex, cum ar fi sexul oral. Uneori poti avea orgasm si in somn, fara o stimulare sexuala. Doar o treime din femei pot spune ca ajung sa aiba orgasm numai prin act sexual cu penetrare. Celelalte doua treimi sustin ca este nevoie de masarea clitorisului, in timpul preludiului sau in timpul actului sexual, pentru a putea ajunge la orgasm.

      Esti una din fericitele femei care au orgasm in timpul actului sexual. Ai avut orgasm si, indiferent care a fost zona stimulata, inseamna ca esti sanatoasa si corpul tau raspunde asa cum trebuie excitatiilor sexuale. Bucura-te si mai departe de aceasta placere, fara sa-ti faci vreun fel de problema in acest sens.

      O singura problema ar trebui sa fie mereu in atentia ta : protejarea. Nu-ti strica placerile vietii sexuale din neatentie. Te rog foloseste prezervativul intotdeuna, oriunde, in orice moment. Promiti ?

      De cand sunt mic am o boala : masturbarea. Ce pot face sa scap de ea ?

      Masturbarea nu este o boala, asta vreau sa intelegi foarte bine !

      Masturbarea nu creeaza probleme fizice sau psihice. De asemenea, din punct de vedere fiziologic, nu exista diferente intre orgasmul provocat de masturbare si cel dintr-o partida de sex.
      Frecventa cu care o persoana se masturbeaza variaza foarte mult in functie de numerosi factori. Unele persoane nu au incercat niciodata in viata, altrele se masturbeaza de doua-trei ori pe zi, pentru lungi perioade de timp. Ce este "normal" pentru cineva, poate fi "anormal" pentru altcineva ... si asta se aplica in toate aspectele vietii sexuale (... si in toate aspectele vietii ...). Oricum, masturbarea este un mod de inlaturare a tensiunii sexuale, mai ales in perioada adolescentei. Si in plus este o practica sigura. Nici o sansa de infectie cu transmitere sexuala ...

      Atata timp cat aceasta practica nu are repercursiuni negative asupra atitudinii tale, nu aduce schimbari in atitudinea ta, in relatiile tale sociale, nu influenteaza negativ relatiile pe care le ai in familie, la scoala, cu prietenii tai, nu trebuie sa-ti faci probleme. Fanteziile noastre sexuale sunt parte integranta din viata noastra.

      Dar ... nu te obisnui sa te masturbezi repede, repede, repede ... pentru ca nu vrei sa te gaseasca cineva sau pentru ca vrei sa termini cat mai repede cu asta sau pentru ca ... mai stiu eu ce. In timp se poate crea un reflex, organismul tau fiind invatat sa reactioneze rapid la stimuli si sa ajunga rapid in faza de ejaculare. Este un lucru pe care nu ti-l doresti ...

      Si vrei sa incetezi sa te masturbezi ... foarte bine, este hotararea ta, numai TU poti sa o duci la indeplinire. Putina vointa si, pur si simplu spui GATA ! Dar va trebui sa gasesti alte moduri de a te elibera de tensiunea sexuala ce se va acumula in timp. Sa iti gasesti o partenera cu care sa faci sex, sa te apuci de o activitate sportiva care sa-ti consume din energie, sa meditezi (este mai greu asa, dar daca vrei, merge ...), etc.
      Dupa cum ti-am spus, este alegerea ta si numai TU poti sa o duci la indeplinire.

      In ultimul timp am inceput sa-mi "dau drumul" noaptea, poate aceasta sa fie din cauza ca nu am contactate sexuale inca ? Nu se intimpla destul de des (de obicei visez ca o fac, stii tu) dar ultima data mi-am "dat drumul" de doua ori. Spune-mi te rog frumos exista vreun pericol, sau nu este nimic grav, care este totusi explicatia ?
      Multumesc anticipat.

      Sa stii ca nu ai nici o problema. Orgasmul nocturn este un semn ca, din punct de vedere sexual, "functionezi" cum trebuie. Organismul nostru stie sa-si poarte, si singur, de grija. Tensiunea sexuala acumulata poate fi eliberata prin diferite activitati, sperma acumulata prin ejaculare. Atata timp cat sperma nu este ejaculata prin act sexual sau masturbare, apar aceste emisii nocturne. Frecventa orgasmelor nocturne difera de la barbat la barbat si, la acelasi barbat, de la perioada la perioada. Este un fenomen cat se poate de normal, in cazul abstinentei, mai ales in perioada adolescentei.

      Problema mea este legata de vechea prejudecata a sutienului ... vreau sa te intreb daca, in cazul in care port sutien des, mi se pot lasa sanii. Pentru ca inainte purtam destul de des si nu aveam probleme dar in ultima vreme port foarte rar si snt ingrijorata ... am impresia ca sanii mei s-au lasat. Stii ca este foarte important in relatia cu partenerul, sa-ti mentii formele "perfecte".

      Cred ca ai inceput bine atunci cand ai spus "prejudecata" ... Sutienul nu mentine forma sau dimensiunea sanilor (dar, este adevarat, le poate "aranja"...). In timpul vietii forma sau dimensiunea sanilor unei femei se pot schimba sub influenta hormonilor specifici feminini. Daca te ingrasi sau daca slabesti, daca alaptezi sau nu (nu este cazul tau dar este bine sa stii ...), daca corpul tau retine sau nu retine lichide, daca folosesti sau nu folosesti pilule anticonceptionale, din cauze genetice, si chiar si inainte de obisnuita menstruatie, in sani au loc transformari (mai mult sau mai putin vizibile, dar ele exista) care duc la schimbarea formei sau a dimensiunilor sanilor. Uneori reversibile, alteori ireversibile. Daca sanii "se lasa" este tocmai din cauza acestor schimbari ce intervin in tesuturi si nu din cauza purtarii sau, din contra, a evitarii purtarii sutienului.

      Purtarea sutienului este recomandata fiindca poate preveni unele accidente neplacute, previne o posibila iritare a mameloanelor din cauza frecarii lor permanente de tricou sau bluza (ceea ce poate duce, uneori, la o stare de tensiune in sani sau la inflamarea lor), previne o stare de disconfort in timpul unor activitati sportive (sau in cazul unui simplu alergat dupa troleibuz ...) si previne (asta sigur ...) ochiadele nerusinate ...

      Fiindca dimensiunea si forma sanilor nu este permanent aceeasi, este bine sa ai doua masuri de sutien. Pentru ca in cazul in care vrei sa-l porti, sa te simti, intotdeauna, confortabil. Alege-le in asa fel incat sa nu te stranga fiindca poti avea probleme - si asta este valabil si pentru celelalte accesorii vestimentare. In primul rand probleme cu circulatia sanguina sau chiar probleme respiratirii. Si renunta la purtarea lui in timpul somnului (cand trebuie sa fii cat mai lejer imbracata).

      Stiu ca in relatia ta cu partenerul tau trebuie sa-ti mentii formele "perfecte, asa cum spui ... (eu unul cred ca si fara relatia cu cineva, grija mentinerii formelor este o dovada de respect de sine) ... dar mai stiu si ca la fel de importanta (daca nu chiar mai importanta) este atractia care nu se bazeaza pe "perfectiunea" exterioara (care, oricum, este trecatoare) ci pe perfectiunea sentimentelor. Tu ce crezi despre asta ?

      Am facut pentru prima data dragoste cu prietenul meu si m-ar interesa dupa cat timp este potrivit sa mai avem un act sexual?

      Sper ca prima ta experienta sexuala a fost placuta. Si mai ales sper ca ai facut tot ce ai putut pentru a va proteja.
      Exista probleme cu reluarea activitatii sexuale dupa un avort, dupa o nastere, dupa o interventie chirurgicala, in cazul unor afectiuni grave ... dar in cazul tau nu exista reguli de urmat.

      A face dragoste este un mod de a te exprima, de a-ti exprima sentimentele. Totul se reduce la placerea de a face dragoste, de a fi impreuna cu partenerul tau, de a va impartasi sentimentele, de a va bucura, in fiecare clipa, unul de celalalt. Totul, dar numai atata timp cat nu simtiti o stare de disconfort (stanjeneala, oboseala, durere). Comunicarea este esentiala. Spune-i ce simti si ajuta-l sa-ti spuna ceea ce simte.
      Si nu uita ca barbatilor le trebuie o perioada de timp ceva mai lunga, decat femeilor, pentru a putea fi, din nou, "pregatiti" ...

      "Potrivit" este atunci cand amandoi simtiti ca este momentul potrivit ...

      Ma excita foarte tare picioarele femeilor cu care sunt in contact, si, desi am auzit ca exista si astfel de comportamente (fetisuri) nu reusesc sa determin cauza acestui fapt. Vara, e un calvar, am erectie doar stand pe vreo terasa, si privind picioarele fetelor din jur. Intrebarea mea e de unde provine aceasta atractie si daca e ceva normal, intr- adevar, sau e ceva patologic. In acelasi timp, nu stiut cum sa ii spun prietenei mele in timp ce facem sex de ce imi place sa-i sarut picioarele asa de mult.

      Nu este absolut nici o problema in a te simti excitat atunci cand intalnesti stimuli sexuali, oriunde ar fi, de oricare ar fi si aici includ si fanteziile, visurile, dorintele nesatisfacute (sau, din contra, cele satisfacute ...), etc. Barbatilor tineri li se intampla cel mai des acest lucru.

      Stii bine ca fiecare dintre noi are o orientare sexuala care se manifesta catre anumite tinte. Unora le plac sanii generosi, umerii femeilor sunt magnetul care ii atrage pe altii, unii barbati se simt atrasi mai mult de solduri (sa nu mai vorbim de fese ...), altii prefera incheietura mainii sau abdomenul sau genunchii sau parul ... unii prefera formele mai pline, altii, din contra, se simt atrasi catre siluetele subtiri ... mai mult, unii se simt atrasi de diferite parfumuri sau pur si simplu de mirosul corpului. Senzualitatea nu se exprima la fel pentru toata lumea. Senzualitatea si atractia nu sunt la fel pentru toti. Este greu de spus care este mecanismul care ne face sa fim atrasi mai mult de unele decat de altele. Este in noi, este in psihicul nostru. Este in modul nostru de a ne exprima.

      Fetisismul de natura sexuala nu este un comportament des intalnit. Cei care au un fetis isi indreapta intreaga atentie sexuala numai catre acesta, fiind singura lor sursa de stimulare sexuala, singura modalitate de a se excita si satisface sexual. Si nu trebuie neaparat sa fie o parte a corpului ci poate fi si un simplu obiect dar care are o incarcatura speciala pentru persoana respectiva.

      Atata timp cat nu ai o astfel de fixatie se poate spune ca esti un tip normal si nu se pune problema unei stari patologice.

      Daca te simti stanjenit sau daca esti pus in situatii neplacute atunci cand te exciti, in public, si ai erectii, schimba gandul (sau muta-ti privirea ...) de la ceea ce te atrage sau iti transmite semnale care sunt, pentru tine, erotice. Gandeste-te la ceva care nu are conotatie sexuala (sau gandeste-te cum ar fi sa faci un dus foarte rece ...). Incearca sa nu acumulezi energie sexuala si incearca sa te descarci cat mai des.

      Cat despre cum sa-i spun prietenei tale, in timp ce facti sex, de ce iti place sa-i saruti picioarele asa de mult ... Atata timp cat ei ii place, atata timp cat se lasa antrenata, cu placere, in acest joc erotic, pur si simplu, nu stiu de ar mai fi nevoie de expliacatii ... va iubiti, va place sa fiti impreuna, va bucurati de tot ce inseamna senzualitate ... ce ar mai fi de spus ? Doar daca simti ca nu este fericita sau daca simti o stare de jena sau nemultumire incearca sa afli si parerea ei despre asta.

      Vreau sa incep viata sexuala, dar cunosc putine lucruri, am citit cu atentie site-ul, care mi-a fost de mare folos, dar as dori sa mai concretizez citeva lucruri : o fac pentru prima data si deasemenea exista o frica, durere si as dori foarte mult sa ma ajutati cu citeva sfaturi. Ce trebuie si cum? Am citit undeva ca numaidecat trebuie de utilizat prezervativul (imi creaza o stare de disconfort), scrieti-mi citeva amanunte.

      Imi face placere sa vad si sa stiu ca esti interesata in a-ti face viata mai frumoasa si cat mai lipsita de griji. Ma bucur cu adevarat.

      Spui "Vreau sa incep viata sexuala ...". As vrea sa te intreb (si as vrea sa te intrebi ...) de ce "vrei" ? Esti la o varsta care iti spune ca "trebuie" ? Vrei sa pastrezi o relatie si asta ar fi o modalitate ? Crezi ca toti "o fac" si ar fi cazul sa incepi si tu ? Vrei sa te simti alaturi de cineva ? Te simti presata sa o faci ? Esti indragostita ? Sau , pur si simplu, vrei sa o faci ? Este un pas foarte important din viata ta. Sper ca iti dai seama ca nu exista cale de intoarcere. Nu vreau sa te sperii ci iti spun toate acestea fiindca vreau sa ai siguranta ca TU vrei cu adevarat si ca ai toate motivele si toate argumentele pentru a-ti sustine hotararea (de fapt acesta atitudine va trebui sa o ai intotdeauna inaintea unei hotarari, nu-i asa ?).

      Relatia sexuala este un angajament atat fizic cat mai ales emotional, un angajament pe care trebuie sa fii sigur ca ti-l poti asuma. Ce vei face tu, cum, pana unde vei merge, asta numai tu trebuie sa hotarasti. Si trebuie sa stii sa respecti si dorintele sau deciziile partenerului. Din acest moment totul se hotaraste in doi. Nimic nu trebuie sa fie grabit, nimic nu trebuie sa fie fortat ... elibereaza-te de inhibitii, renunta (daca ai ...) la ideile preconcepute. Bucura-te de iubire si lasa-l si pe celalalt sa se bucure.

      Intotdeauna exista o teama de nou, de ... nemaifacut. Este prima data si asta ar putea sa te streseze. Poate te astepti sa fie extraordinar, poate te astepti sa fie de neuitat ... S-ar putea ... dar tot asa de bine s-ar putea sa nu ... Totul se invata in timp. Acorda-ti timp si ai rabdare fiindca numai asa vei reusi sa faci sa fie si extraordinar si de neuitat. Ai rabdare cu tine. Si, in acelasi timp, ai rabdare si cu celalalt. Fii langa el si ajuta-l si daca ai nevoie de ajutor, cere-l.

      Ar trebui sa te cunosti. Cat poti tu de bine acum. Ar trebui sa stii daca poti face fata, fizic si psihic, acestui inceput. Trebuie sa-ti cunosti limitele. Sa stii pana unde poti merge fara sa te "pierzi". Sa stii bine ce iti face placere si ce iti creeaza stare de disconfort, sentiment de frica. Atunci vei sti mai bine cum sa te bucuri de placere si cum sa stai departe de tot ceea ce ar putea sa-ti creeze neplacere. Iti cunosti corpul ? Asculta-ti si invata-ti corpul. Intotdeauna iti va spune ce-i place si ce nu. Evita ceea ce ar putea sa-i faca rau sau sa-i displaca. Invata ce-i place. Intreaba-l ce il excita. Intreaba-l ce si unde simte. Afla-i zonele erogene. Sa stii ca senzualitatea se invata, in timp. Vrei sa fie placut ? Atunci trebuie sa stii ce sa ceri si, bineinteles, ce sa dai.

      Sa te respecti inseamna sa ai grija de tine la fel cum respectul pentru celalalt inseamna sa ai grija de el. Nu renunta, sub nici o forma, la folosirea prezervativului ... SUB NICI O FORMA. Foloseste-l de prima data, din prima clipa si mereu de acum incolo. Promiti ? (... si daca spui ca folosirea prezervativului iti creeaza o stare de disconfort gandeste-te ce stare de disconfort iti poate creea un herpes genital, daca nu vei folosi prezervativul ...). Si, pentru inceput, ar fi bine sa ai pregatit si putin lubrifiant ... pentru orice eventualitate ...

      Ai incredere in tine. Eu am incredere in tine. Iti urez numai dragoste si placere.

      Care este varsta la care se manifesta cu intensitate maxima impulsul pentru relatii sexuale?

      Chiar daca ambele sexe sunt pregatite inca din adolescenta pentru a avea relatii sexuale, barbatii tind sa fie mai predispusi la relatii sexuale in adolescenta si in jurul varstei de 20 de ani. Femeile tind sa aiba un impuls mai mare pentru relatii sexuale in perioada 25 - 45 de ani. Motivele sunt complexe. Spre deosebire de adolescenti, adolescentele tind sa experimenteze mai putin reactia sexuala prin masturbare. Femeile la maturitate tind sa se simta mai in siguranta in ceea ce priveste sexualitatea, iar in jurul varstei de 45 de ani sunt mult mai increzatoare si au o frica mult mai redusa de sarcina, pentru a enumera doar doi dintre factori.

      Cat de des au majoritatea oamenilor relatii sexuale?

      Frecventa relatiilor sexuale variaza foarte mult in funtctie de numerosi factori individuali, culturali, ambientali. Un studiu a aratat ca 35 la suta dintre participanti au avut relatii sexuale mai mult de doua ori pe saptamana, 35 la suta au avut relatii sexuale o data sau de doua ori pe luna iar restul de 30 la suta de cateva ori pe an sau deloc.

      Conform aceluiasi studiu, pe ansamblu o treime din cuplurile casatorite au relatii sexuale de doua sau de trei ori pe saptamana. Aceasta frecventa este mai mare decat in persoanelor singure care nu au un partener si mai scazuta decat in cazul persoanelor care traiesc cu un partener.

      Am un prieten de 4 luni, dar ne cunoastem de 2 ani. Avem 20 si 21 de ani. Ne intelegem foarte bine. Suntem virgini amandoi si eu as vrea sa mai raman virgina, dar nu stiu cat va mai putea el sa stea cu mine. As vrea sa stiu cum sa il fac sa se simta bine fara a avea un contact sexual propriu-zis.
      Multumesc.

      Inaite sa-ti dau raspus la problema ta as vrea sa cred ca intelegi bine felul relatiei pe care o aveti. Din cate imi spui inteleg ca tu iti doresti foarte mult sa ramai alaturi de acest barbat. Dar el ? Nu inteleg de unde vine temerea ta, ca el nu va mai putea sta langa tine. El vrea sa-si inceapa viata sexuala cu tine sau doar isi doreste relatie sexuala fara sa conteze cu cine ? Cat de mult conteaza pentru el acest inceput ? Si, mai ales, cat de mult iti respecta dorinta, in aceasta privinta ? Cat de pregatit crezi ca este pentru a incepe ? Dar tu ? Tu cat de pregatita esti pentru o relatie sexuala ? Te rog citeste despre cum sa ai o discutie, despre relatiile sexuale, cu prietenul tau. Afla tot ceea ce poti despre cum intelege el acest subiect. Dupa aceea vei sti cum sa folosesti si ce sa folosesti din ceea ce-ti voi spune. Bine ?

      Decizia de a deveni intimi sexual este un pas foarte important in relatia dintre voi. Este un angajament atat fizic cat mai ales emotional, un angajament pe care trebuie sa fii sigur ca ti-l poti asuma. Ce vei face, cum, pana unde vei merge, asta numai tu trebuie sa hotarasti. Si odata luata o hotarare, trebuie sa ti-o respecti.

      Cand spun "sex", majoritatatea oamenilor se gandesc la "sex cu penetrare". Sexul cu penetrare este o experienta placuta dar, in cazul tau, inseamna renuntarea la virginitate. Dar daca te hotarasti sa nu faci sex cu penetrare asta nu inseamna sa renunti la sex. Fiindca "sex" inseamna mai mult decat simpla penetrare. Si sunt multi care sustin ca au avut un orgasm mai intens si mai placut altfel decat prin penetrare. Concluzia ? Poti sa ai o partida de sex formidabila si fara penetrare, si fara s renunti la virginitate.

      Stimularea zonelor erogene prin sarut, felatie sau cinilingus iti creeaza o stare de placere care duce la orgasm. Stimularea manuala, reciproca, a zonelor erogene pana la atingerea orgasmului. Masarea trupurilor este, de asemenea, o cale de a va crea placere pana la atingerea orgasmului (el poate sa-si maseze penisul de fesele tale, de abdomenul tau, de sanii tai, tu poti sa-ti masezi zona clitoridiana de coapsa lui ...).Foloseste-ti imaginatia pentru a gasi cea mai placuta cale de a-ti satisface sexual partenerul si de a fi satisfacuta, la randul tau.

      In acelasi timp poti sa inveti care sunt zonele sensibile ale tale si ale partenerului tau si poti sa afli care atingere iti creeaza senzatiile cele mai placute. Spune-i ce-ti place mai mult si incurajeaza-l sa-ti spuna ce-i face placere. Asa veti ajunge la o intimitate fizica dar si emotionala.

      Dar toate acestea trebuie acute acordand atentie protejarii reciproce. Nu uita ca prin sarut se poate transmite virusul hepatitei, prin sexul oral se pot transmite boli sexuale (virusul HIV, herpesul etc). Sperma sau secretia vaginala nu trebuie sa intre in contact cu zonele genitale ale partenerului sau cu zonele in care pielea are eventuale rani. La fel si sangele, nu trebuie sa intre in contact cu zonele genitale sau zonele pielii care au rani. Si mai ales, oriunde si oricand, folositi prezervative.

      Si cel mai bun lucru, inainte de toate, este o serie de analize care sa va asigure ca nu exista nici un pericol de infectare.

      Sunt fata. Am 19 ani. Si mi-e teribil de frica de prima experienta sexuala. Cum sa stau dezbracata in fata unui tip? Chiar daca-l cunosc mi se pare prea intim. Arat bine. Am corp frumos. Dar ma gandesc ca nu mai este cand ma imaginez naked cu el. E asa de jenant. Multe chestii pe care nici nu stiu cum sa le spun. Pentru ca sunt jenante de tot. Mi-e frica de durere. Daca nu-mi va place ? Daca ma va durea ? O sa fie naspa ! Si nu vreau sa fiu dezamagita ! Nu vreau asta. Nu as suporta. De protectie ... Cum as putea eu sa ma apuc sa-i spun de prezervativ? Cum? Cum sa ma uit la el cum si-l pune? Este durere !!!! nu voi putea! Ce sa fac? Cum de altii pot sa se daruiasca asa, si sa fie atat de intimi cu partenerii lor?

      Da, sunt multe intrebari care isi asteapta raspuns atunci cand vrei sa incepi viata sexuala. Si ma bucur ca ti le pui. Este bine ca incerci sa intelegi ce vrei, inainte de a face . Sunt langa tine si, la unele dintre intrebari, am sa te ajut sa gasesti raspunsul. Spun "la unele" fiindca sunt intrebari (si vor mai fi), la care trebuie sa raspunzi singura. Vor fi hotarari pe care va trebui sa le iei singura, asa cum iti dicteaza constiinta, educatia si experienta.

      Ei bine, Prima Data, este ca orice "Prima Data". Orice are o "Prima Data" si intotdeauna, oricat de bine pregatit ai fi, nu se poate sa nu recunosti ca ai emotii. Este normal sa te incerce sentimente de mandrie, sau de vina, sau de bucurie, sau de eliberare sau de dezamagire. Dar sa stii ca tocmai aceste emotii fac din "Prima Data" o incercare (si o amintire) atat de speciala. "Prima Data" fara emotii nu ar fi nimic. Dar asta nu inseamna ca nu poti controla aceste emotii. Si nici nu inseamna ca poti incepe fara sa stii la ce sa te astepti (in cat mai mare masura, lasand loc si pentru putina surpriza ). Nu crezi ca este asa ?

      Si daca tot am inceput sa cautam raspunsuri, atunci uite o intrebare :-) De ce ai vrea sa incepi viata sexuala ? Ai vrea sa fii si tu ca ceilalti, care au inceput-o ? Cauti ceva nou si teribil ? Vrei sa te simti alaturi de cineva ? Te simti presata sa o faci ? Esti indragostita ? Sau , pur si simplu, vrei sa o faci ? Motivul trebuie sa fie foarte serios fiindca sexul este ceva foarte serios. Sa nu privesti niciodata sexul ca pe ceva frivol fiindca asta iti va aduce numai neplaceri.

      Dar pentru a-l lua in serios trebuie sa-l cunosti. Si mai ales sa te cunosti. Si fiindca a venit vremea unui alt raspuns, uite o alta intrebare : tu te cunosti ? Trebuie sa-ti cunosti (cu cat mai mult, cu atat mai bine) limitele. Ce iti face placere si ce iti creeaza stare de disconfort, sentiment de frica sau stare de extaz. Atunci vei sti mai bine cum sa iti apropii placerea si cum sa tii la distanta tot ceea ce ar putea sa-ti creeze neplacere. I ti cunosti corpul ? Mi-ai spus ca ai un corp frumos. Intreaba-ti corpul. Asculta-ti corpul. Invata ce-I place. Intreaba-l ce il excita. Intreaba-l ce si unde simte. Afla-I zonele erogene. Sa stii ca senzualitatea se invata, in timp. Vrei sa fie placut ? Atunci trebuie sa stii ce sa ceri si, bineinteles, ce sa dai. Iar eu nu gasesc nimic jenant in asta. Si fii sigura ca nu este nimic jenant in asta.

      Iti este frica de durere Esti sigura ca va fi durere ? Da, s-ar putea sa doara un pic dar, la fel de bine, s-ar putea sa nu doara deloc ! Si s-ar putea sa fii atat de ocupata cu placerea incat nici sa nu simti ca te doare. Mai ales daca stii cateva lucruri . Nu te gandi la durere. Bucura-te de fiecare clipa (pentru asta trebuie sa stii ce sa faci ca sa te simti bine si trebuie sa-I spui si partenerului tau s-ar putea sa nu stie ), fii naturala. Corpul tau iti va spune ce sa faci. Cauta placerea si ofera placerea.

      Dezamagire ? Dezamagiti sunt doar cei care nu stiu sa-si asculte simturile. Dezamagiti sunt cei care nu au inteles ca totul vine din interior, simplu si natural. Dezamagiti sunt cei care cred ca sexul este ceva banal, neserios. Si, cateodata, aceste dezamagiri se transforma in drame. Fiindca nu este nimic mai grav decat sa iei sexul in deradere.

      Sunt multe gesturi incarcate de erotism. Gesturi care te pot arunca intr-o mare de senzualitate. Ei bine, unul dintre ele este punerea prezervativului de catre AMANDOI. Nu singur, nu singura ci AMANDOI. Doar mi se pare mie, sau chiar razi ? Nu ma crezi ? Sa incerci !

      Si fiindca ti-am spus sa iei sexul in serios, sa stii ca protejarea este un lucru extrem de serios. Viata ta ar putea sa depinda de cat de bine stii sa te protejezi. Ce poate fi mai serios decat decat grija pentru tine si partenerul tau ? Ce dovada mai mare de respect si dragoste ? Ce satisfactie mai mare decat ca dupa, vei avea doar amintiri frumoase ? Fara probleme ca nu-ti mai vine ciclul ala odata, fara probleme ca, uite, nu stiu ce iritatie mi-a aparut si simt ca ma ustura dar scurgerea asta anormala ce o mai fi ... Nu crezi ca am dreptate ?

      Poate ca a discuta lucruri legate de protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala sau a sarcinilor nedorite, este jenant (la inceput). Dar a nu discuta este de-a dreptul de neingaduit. Nu iti poti permite nici un fel de risc care ar putea sa-ti afecteze linistea si viata. Invata si apoi discuta. Deschis. Orice discutie pe aceste teme este in interesul amandorura.

      Si vrei sa stii " cum de altii pot sa se daruiasca asa, si sa fie atat de intimi cu partenerii lor ? " Fiindca au stiut sa fie, in primul rand, intimi cu ei.

      Intrebarea mea este cat de normala este intr-un act sexual cu o fata virgina, sangerarea dupa penetrare ? Cat de intensa poate sa fie si daca trebuie sa ne oprim chiar daca pe ea nu o doare ?

      Deflorarea are aspecte care difera de la fata la fata. Nu se poate vorbi despre o sangerare "normala". La unele fete nu exista nici un fel de sangerare. La altele sangerarea exista sub forma unor picaturi ce pateaza lenjeria. Aceasta sangerare nu dureaza mult. Sangele are o culoare rosu deschis. Daca nu apar dureri sau disconfort, atunci actul sexual poate continua.

      Sangerarea este influentata de felul in care are loc penetrarea. Daca penetrarea a fost violenta - acum nu este vorba despre viol ci despre un preludiu insuficient, vagin uscat, traume ale tesuturilor moi ale vaginului - sangerarea poate fi in cantitate mai mare si poate dura mai mult timp. Acesta este un semnal de alarma si trebuie mers imediat la un control ginecologic. Controlul ginecologic se recomanda si in cazul in care durerile, care pot apare in timpul actului sexual, persista sau in cazul in care actul sexual nu se termina cu deflorare.

      Uneori actul sexual cu deflorare are loc in perioada menstruatiei. In acest caz nu trebuie confundata angerarea dezvirginarii (in care sangele are o culoare rosu deschis) cu sangele menstrual (care are culoarea rosu inchis).

      Daca sangerarea este abundenta (hemoragie), daca dureaza mai mult timp, daca apar dureri puternice sau daca actul sexual nu s-a terminat cu deflorare, mergeti la un consult ginecologic.

      As dori sa stiu ce este "ruperea atei" la barbati si ce consecinte are asupra actului sexual. Influenteaza in vreun fel ejacularea sau performantele sexuale? Se poate provoca asa ceva ? In ce fel se produce si la ce interval de timp de la inceperea activitatii sexuale ?
      Multumesc.

      "Ruptul atei" cum se spune in popor, se refera la frenum preputi sau fraul preputului care leaga preputul de gland.

      In cazul unei fimoze, cand fraul este prea strans, se produce o sangerare in timpul contactului sexual. Exista doua alternative : fie consult urologic cu interventie pentru fimoza (treaba de cinci minute, cu anestezie locala), fie folosirea prezervativului pana cand tesutul conjunctiv al fraului se intinde si nu se mai produce sangerare.

      Trebuie spus ca pentru a reduce sansele de sangerare, vaginul partenerei trebuie sa fie umed si gata sa primeasca penisul. Orice graba si preludiu inadecvat, va determina o solicitare a glandului cu intinderea fraului si sangerare. Pentru a fi sigur poti folosi si geluri sau lubrifianti speciali.

      Durerea pe care ai putea-o avea in timpul actului sexual ar putea sa reprezinte o problema care sa influenteze calitatea actului sexual (te doare si cand te doare nu-ti mai arde ...).

      Si chiar si dupa rezolvarea problemei, foloseste prezervativele. Te scapa de o multime de necazuri ;)

      Obisnuesc sa ma masturbez. De maximum 2-3 ori pe saptamana. Te-as ruga sa-mi spui daca masturbarea pe o perioada indelungata (de exemplu in cazul meu, timp de un an) afecteaza normalitatea unei relatii sexuale, ducand pana la impotenta chiar.

      Ar fi mai multe lucruri pe care ar trebui sa le stii. In primul rand, masturbarea nu creeaza probleme de erectie. De asemenea, din punct de vedere fiziologic, nu exista diferente intre orgasmul provocat de masturbare si cel dintr-o partida de sex.

      Frecventa cu care o persoana se masturbeaza variaza in functie de numerosi factori. Unele persoane nu au incercat niciodata in viata, altele se masturbeaza de 2-3 ori pe saptamana timp indelungat (ani cum este cazul tau). Sunt si cupluri stabile, fara probleme sexuale, in care unul dintre parteneri se masturbeaza ocazional. Ce este "normal" pentru cineva, poate fi "anormal" pentru altcineva ... (si asta se aplica in toate aspectele vietii).

      Nu exista nici o problema atata timp cat aceasta practica nu aduce shimbari importante in atitudinea ta, in relatiile tale sociale (la scoala, la serviciu, in familie, etc).

      Masturbarea este un mod natural de inlaturare a tensiunii sexuale acumulate. Autostimularea este o parte normala a activitatii sexuale.

      Iti repet, masturbarea este normala atata timp cat nu are repercursiuni negative asupra atitudinii si relatiilor tale.

      Problema mea este ejacularea precoce. Si asta de cand am inceput viata sexuala si cu toate partenerele. Cred ca sunt prea excitabil. Inurma oricaror tandreturi simt ca explodez. Poti sa ma ajuti ?

      Ejacularea precoce este o problema cu care s-au intalnit sau se vor intalni toti barbatii, fie si o singura data in viata. Este mai des intalnita la inceputul vietii sexuale din cauze psihologice : teama, emotia, nervozitatea. Adica lipsa de experienta. In timp barbatii invata sa-si controleze emotiile.

      Ejacularea este considerata precoce nu in raport de timpul efectiv masurat, ci de partenera. Si ca in cazul oricarei probleme de cuplu, comunicarea este cheia rezolvarii ei. Pentru tine este doesebit de important sa iti cunosti foarte bine limitele corpului, cand senzatia de ejaculare devine de nestapanit. Incearca sa controlezi aceasta senzatie si astfel sa-ti controlezi momentul ejacularii. Trebuie sa anticipezi momentul culminant care te duce la ejaculare si , in clipa aceea, sa intrerupi, temporar, stimularea penisului. Partenera ta trebuie sa stie acest lucru si sa te ajute. Dupa un minut sau doua de joc sexual fara miscari copulatorii erectia se va diminua putin si atunci se pot relua miscarile. Acest lucru se poate face de mai multe ori in timpul unui act sexual oferind satisfactie si orgasm intens ambilor parteneri. Rabdare, in timp vei reusi.

      O metoda mai simpla este folosirea prezervativului. Multi barbati sustin ca prezervativul le impiedica ejacularea precoce prin diminuarea senzatiei de excitare. Si mai ales este singura metoda de protectie impotriva infectiilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite. O alta sugestie este sa incerci noi pozitii (de exemplu ea deasupra), pozitii in care tu sa fii relaxat si sa controlezi miscarile tale si ale partenerei.

      Nu lasa ca aceasta "problema" sa devina o obsesie. Cu cat te gandesti mai mult si-ti faci probleme mai mari, cu atat va fi mai greu sa te eliberezi de stress.

      Cel mai important lucru pe care vreau sa ti-l repet este sa inveti sa-ti controlezi emotiile. Ai incredere in tine si alege-ti o partenera care sa nu-ti sporeasca starea de emotie.

      Sunt fata. Cand fac dragoste, am orgasm dar nu "ejaculez". De ce ?

      In legatura cu problema ejacularii la femeie, specialistii inca poarta discutii. Parerea generala este ca in vaginul femeii se afla o zona numita "punctul G" ("G" dupa numele lui Ernest Grafenberg, cel care a descris, primul, aceasta zona si importanta ei in placerea sexuala a femeii).

      In momentul in care acest punct este stimulat, orgasmul unora dintre femei este insotit de ejaculare. Lichidul ejaculat este similar spermei barbatilor, mai putin spermatozoizii. Dar, repet, exista pareri diferite asupra acestui fenomen.

      Zona se afla pe partea superioara a vaginului (daca stai culcata pe spate) intre osul pubian si cervix.

      Zonele erogene nu sunt aceleasi la toate femeile. Unele femei nu au aceasta zona specifica. Sau o au dar in alta parte. Denumirea de "Punctul G" se refera, generic, la zona senzitiva din interiorul vaginului, oriunde s-ar afla ea.

      De cate ori poate, un barbat, face dragoste, odata ?

      Dupa fiecare ejaculare, la barbat, exista o perioada refractara, o perioada de asteptare, pana cand penisul isi recapata erectia. In aceasta perioada nu exista raspuns la stimulare. Uneori perioada este atat de scurta incat nici nu trebuie retras, penisul, din vagin. Alteori trebuie asteptat 10-20 de minute. Aceasta perioada creste dupa fiecare ejaculare sau odata cu varsta.

      Perioada refractara difera de la barbat la barbat si, la acelasi barbat, de la perioada la perioada. Fiindca trebuie luati in calcul numerosi factori care pot influenta, factori obiectivi cat si subiectivi, factori proprii persoanei cat si factori extrerni ... stimulii pe care ii primeste barbatul din partea partenerei, varsta, starea sanatatii, capacitatea de efort fizic si psihic, ambientul, daca are sau nu loc ejacularea, alimentatia, experienta ... am enumerat numai cativa dintre acesti factori.

      Dar sunt mai multe feluri de a face dragoste fara a avea penisul in erectie ... fii creativ.

      Din motive evidente trebuie sa ma supun unei opertatii de orhiectomie. Exista vreo posibilitate sa mai pot intretine relatii sexuale fara testicule ?

      Nimic nu trebuie sa te faca sa renunti la o viata normala.

      Interventia chirurgicala nu este una dificila iar cazurile de complicatii apar foarte rar din cauza interventiei in sine.

      Testiculele (cred ca stii, dar eu tot iti spun ...) sunt cele doua glande ale reproducerii la barbat, ce se afla in scrot, care produc spermatozoizii si hormonul masculin testosteron. Acest hormon este cel care da caracterul masculin : vocea groasa, pilozitatea , masa musculara ... Tunusul musculaturii organului sexual se afla sub influenta hormonala. De aceea s-ar putea intampla sa apara o atrofiere in absenta hormonului. Dar asta nu este de nerezolvat. Sunt sigur ca medicul va sti daca sa-ti prescrie un tratament ajutator. Nu lua nici un fel de substanta hormonala fara aprobarea medicului.

      Lipsa testiculelor nu inseamna pierderea apetitului sexual sau impotenta. Exista erectie normala, exista orgasm, exista ejaculare normala. Doar ca din lichidul seminal vor lipsi spermatozoizii. Acesta este problema fertilitatii, fertilitate care tie iti va lipsi. Poti fi sigur de capacitatea ta de a intretine relatii sexuale si tocmai de aceea te rog sa nu uiti ca trebuie sa te protejezi ... Bine ?

      Problema cu care poate te vei confrunta este mai mult de natura psihica. S-ar putea sa apara un sentiment de inadaptabilitate (cum vei fi privit de partenera, de ceilalti, cum vei putea raspunde unor eventuale intrebari ...) sau pierdere a increderii in masculinitate. Acestea pot interveni negativ in viata ta sexuala daca nu vei sti sa le faci fata. Trebuie sa ai incredere in tine.

      Penisul curbat spre stanga va dauna in viitor vietii sexuale?

      Ca si celelalte caracteristici fizice, forma penisului difera de la barbat la barbat. Penisul poate fi mai lung sau mai scurt, mai gros sau mai subtire ... mai drept sau mai putin drept.

      Penisul este format din trei cilindri de tesut erectil. Acestia sunt inconjurati de o teaca elastica. Cei doi cilindri superiori (corpi cavernosi) se umplu cu sange, in timpul excitatiei sexuale. Ei sunt responsabili de rigiditatea si cresterea in lungime si in grosime a penisului. In stare flasca penisul "priveste" in jos :( in timpul erectiei penisul "priveste" inainte :) Bineinteles, nu este vorba de o directie perfect paralela cu solul si perfect perpendiculara pe corp.

      Cauzele curbarii penisului, in momentul erectiei, spre o anumita directie ar putea fi data de o dezvoltare inegala a celor doi corpi cavernosi, traumatisme ale penisului, afectiunea Peyronie sau pur si simplu curbura apare in urma "invatarii" penisului (din cauza lenjeriei stramte) sa stea spre partea dreapta sau spre partea stanga a corpului.

      Curbarea excesiva poate creea probleme in cazul sexului cu penetrare ( introducerea penisului in vagin este dificila sau imposibila), probleme de erectie (durere sau erectie insuficienta), probleme de ejaculare.

      Daca ai penisul curbat, daca ai erectie dureroasa sau insuficienta, daca ai probleme in momentul penetrarii sau daca ai probleme in momentul ejacularii, ia legatura cu un medic urolog pentru un consult de specialitate.

Am o problema cu penisul : decalotarea lui este o problema atunci cand este in erectie datorita unei pieliti care care coboara pe sub gland si stranguleaza circunferinta penisului sub gland cam la un cm. Ce-i de facut ?

      Este o problema cu fraul praputului. Rezolvarea poate fi chirurgicala la orice cabinet de chirurgie sau urologie. Si medicul de familie poate sa solutioneze problema.

      O alta rezolvare poate fi obtinuta pe cai nechirurghicale prin intinderea tesutului conjunctiv din care este facut fraul preputului. Se poate incerca decalotarea penisului inainte de a fi in erectie pentru ca apoi in erectie sa se intinda fraul preputului. Sau se poate intinde progresiv fraul preputului in apa calda. Trebuie evitata insa o stransoare prea mare si prea indelungata asupra glandului (capului penisului). In cazul in care se intampla asa ceva, reducerea preputului peste gland se va face cu blandete sub apa calda si comprimand glandul cu degetul mare in timp ce cu celelalte degete este readus preputul in pozitia in care acopera glandul.